Ce scrie presa străină despre victoria Simonei Halep

Data actualizării: Data publicării:
simona halep bun saluta

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în semifinale la Roland Garros, după un meci incredibil cu Elina Svitolina, scrie, miercuri, cotidianul L'Equipe.

simona halep bun saluta
Foto: Guliver/GettyImages

„Elina Svitolina a început minunat duelul cu Halep. Dar când conducea cu 6-3, 5-1, a ratat ceea ce era de neratat. În primul set, Halep, impresionantă de la începutul turneului, a fost surclasată de adversara sa. Incapabilă de a pune probleme adversarei de 22 de ani, românca a primit o mică lecţie de realism în primul set. A comis de trei ori mai multe greşeli directe (13) decât lovituri câştigătoare (4), şi deşi a reuşit o revenire de la 0-5 la 5-3, ea i-a permis Svitolinei să preia avantajul”, scrie L'Equipe.

Cu uşurarea unei jucătoare obişnuite pentru marile întâlniri, Svitolina, care nu a mai jucat decât un sfert de finală de Grand Slam, în 2015, şi-a mărit avantajul la 5-1, cu loviturile de dreapta, menţionează sursa citată.

„Totuşi, tânăra a fost pusă în dificultate de Halep, care a aşteptat cu spatele la zid, iar momentul a venit: Svitolina a pierdut două break-uri. Într-un decisiv în sens unic, ucraineanca nu a reuşit să câştige niciun ghem, fiind depăşită de puterea adversarei. Mult mai puternică mental, Halep rămâne una dintre marile favorite ale turneului”, notează cotidianul francez.

Citiți și: 
Declarațiile Simonei Halep după victoria cu Svitolina. Secretul revenirii miraculoase

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în semifinalele French Open, după ce a întors soarta unei partide ce părea pierdută, la scorul de 6-3, 5-1, pentru adversara ei, urcaineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5. Halep a salvat o minge de meci în tie-break-ul setului secund, înainte de a se impune cu 3-6, 7-6 (6), 6-0, în aproape două ore şi 10 minute.

În penultimul act, românca va evolua cu sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, care a învins-o în sferturi, într-o oră şi 51 de minute, cu 7-6 (3), 6-4, pe Caroline Garcia din Franţa, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28.

Simona Halep a fost finalistă la ediţia din 2014, când a pierdut în ultimul act în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

Site oficial al WTA notează că „numărul 3 mondial, Simona Halep, s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros după o revenire epică în fața numărului 6 mondial, Elina Svitolina. Românca s-a regăsit miraculos la scorul de 5-1 din setul doi, apoi a încheiat meciul cu un 6-0 spectaculos”.

„Jucătoarea română de tenis Simona Halep pare să aibă un bulevard în fața ei pentru a obține la Roland Garros primul ei titlu de Mare Șlem, după ce a eliminat-o în sferturi de finală pe cea mai periculoasă rivală a sa, ucraineanca Elina Svitolina”, scrie AFP.

„Învăţaţi de la Simona! Ea e campioana, nu Djokovici”, a spus comentatorul Eurosport. Sârbul, deținătorul trofeului la RG, a fost eliminat azi de austriacul Dominic Thiem,  7-6, 6-3, 6-0, scrie gsp.ro.

„Miracolul Halep”, a notat France Info, menţionând că românca a ajuns în semifinale după ce a fost foarte aproape de eliminare. „Un meci de tenis nu este terminat niciodată. Chiar şi atunci când eşti condusă cu 5-0 în setul doi după ce l-ai pierdut pe primul, nu trebuie să renunţi niciodată. Simona Halep se îndrepta spre eliminare.Românca a revenit însă game după game, punct cu punct”, adaugă sursa citată.

„Revenire uriaşă a lui Halep în faţa Elinei Svitolina, la Roland Garros”, au scris şi spaniolii de la Mundo Deportivo, în timp ce tennis.com a notat: „Cumva, Halep revine de la limită şi o şochează pe Svitolina”.

The Times menţionează că Halep a ajuns în semifinale după „o răsturnare de situaţie uimitoare”.

„Halep o învinge pe Svitolina după o revenire incredibilă”, a notat şi Fox Sports.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri