Ce spune Federaţia Elveţiană de Tenis despre Cluj-Napoca și ce scria în urmă cu 8 ani un ziar din aceeași țară despre oraș

Data actualizării: Data publicării:
cluj-napoca shutterstock_482614825
Foto: Shutterstock

Site-ul Federaţiei Elveţiene de Tenis face o mică descriere a „capitalei neoficiale a vechii Transilvania”, Cluj-Napoca, şi ajunge la concluzia că oraşul universitar din Ardeal merită vizitat. Punctul de vedere al federației de tenis din Țara Cantoanelor este diametral opus față de cel al unor jurnaliști elvețieni, din urmă cu 8 ani, veniți la Cluj cu ocazia meciului de fotbal dintre CFR Cluj și FC Basel.

cluj-napoca shutterstock_482614825
Foto: Shutterstock

„În linie cu marele moment sportiv din acest week-end, pentru care cele 9.000 de bilete disponibile în marea Sală Polivalentă au fost foarte rapid vândute, oraşul universitar Cluj a fost desemnat ca una dintre capitalele europene ale sportului în 2018. Dar nu numai sportul este onorat în capitala neoficială a vechii Transilvania. Cluj-Napoca şi regiunea sa sunt cunoscute ca unul dintre mari centre telematice (n.r. - informatică şi telecomunicaţii) din Europa. Pe de altă parte, oraşul găzduieşte o renumită facultate de medicină, unde sunt înscrişi zeci de studenţi elveţieni. Cartierul istoric din Cluj-Napoca propune în plus numeroase clădiri frumoase din diferite epoci. Amabilitatea şi deschiderea locuitorilor fac ca oraşul să merite a fi vizitat, şi nu numai pentru o săptămână de FedCup”, se arată pe site-ul federaţiei elveţiene.

Descrierea Federaţiei din Elveţia vine la mai puţin de opt ani după ce jurnaliştii de la Blick au desfiinţat municipiul ardelean, scrie digisport.ro. „Transilvania aminteşte prea puţin de Clasa Regală, chiar dacă Oraşul Vechi are un caracter vest-european. Însă pe măsură ce omul se îndepărtează de Centru, cu atât mai mare va fi sărăcia. În faţa blocurilor sărăcăcioase, pe stradă, zace un câine mort, iar gunoiul se înalţă de statura unui om. Copiii se joacă de-a v-aţi-ascunselea printre maşini rablagite, gonind fluturi de-ici colo. Străzile sunt pline de hopuri. Gropile sunt cât vanile de baie. Pe mijlocul asfaltului găurit se plimbă un bătrân cu o vacă. Puţini metri mai departe, măgari cară alimente şi covoare. La Pata-Rât (n.r. locul pe care se află amplasată rampa de gunoi a oraşului) nimeni nu are de lucru. Aici trăiesc oamenii pe stradă sau în colibe de tablă ondulată ori lemn, similare celor din Africa de Sud. Apa curentă şi electricitatea sunt un lux”, a notat tabloidul elveţian, cu ocazia meciului CFR Cluj - Basel din 2010, din Liga Campionilor. Articolul i-a scandalizat pe clujeni, iar primarul Clujului a decis să nu meargă la acel meci, în semn de protest faţă de articolul din Blick.

Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei, are loc în perioada 21-22 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu.

Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup by BNP Paribas.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri