Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea merg mai departe la Rogers Cup

Data actualizării: Data publicării:
Mubadala Silicon Valley Classic - Day 6
Foto: Guliver/Getty Images

Din cinci românce care au avut, marți, meciuri în turneul Rogers Cup de la Montreal s-au calificat în faza următoare două: Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea. Vor avea însă adversare puternice în următoarea fază a competiției. În ceea ce o privește pe Simona Halep, ea va avea primul meci la simplu din acest turneu în noaptea de miercuri spre joi (ora României), după ce luni a fost eliminată la dublu, unde a făcut pereche cu Irina Begu.  Adversara Simonei Halep la simplu este Anastasia Pavliucenkova din Rusia, locul 28 WTA.

Rogers Cup presented by National Bank - Day 7
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE.  Mihaela Buzărnescu, locul 20 WTA, a învins-o pe chinezoaica Qiang Wang, locul 53 WTA, venită din calificări, şi s-a calificat în turul doi la Rogers Cup, turneu de categorie Premier 5 de la Montreal.

Buzărnescu s-a impus, scor 6-2, 7-5, după o oră şi 30 de minute.

În turul doi, Buzărnescu o va întâlni pe sportiva ucraineană Elina Svitolina, cap de serie numărul 5. Este al treilea meci în care cele două sunt adversare, iar în precedentele două Mihaela Buzărnescu a reușit să o învingă pe ucraineanca de pe locul 5 WTA.

ACTUALIZARE. Sorana Cîrstea, locul 54 WTA, a învins-o pe Monica Niculescu, locul 69 WTA, jucătoare venită din calificări, în turul I al Rogers Cup, turneu de categorie Premier 5 care se desfăşoară în această săptămână la Montreal.

Cîrstea s-a impus, scor 6-3, 4-6, 6-4, după două ore şi 14 minute. În turul doi, Cîrstea va evolua contra americancei Venus Williams, favorită 13, care a trecut de compatrioata sa Caroline Dolehide, scor 7-5, 6-1. Meciul va avea loc în noaptea de miercuri spre joi.

Calificarea în turul doi la Montreal este recompensată cu 14.860 de dolari şi 60 de puncte WTA.

În același turneu, Irina-Camelia Begu, locul 55 mondial, a fost învinsă, marţi, în primul tur al Rogers Cup, de australianca Ashleigh Barty, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 15. A fost un meci-maraton, de aproape trei ore, dar Irina a fost chinuită de o accidentare, pentru care a și cerut de două ori intervenția medicului.

Și Ana Bogdan, locul 82 WTA, venită din calificări, a fost eliminată, marţi, în turul I al Rogers Cup, turneu de categorie Premier 5 care se desfăşoară în această săptămână la Montreal.

Ana Bogdan a fost învinsă de Arina Sabalenka din Belarus, locul 39 WTA, scor 6-4, 4-6, 6-3, după o oră şi 52 de minute.

Prezenţa în prima manşă la Montreal este recompensată cu 8.015 dolari şi un punct WTA.


După încheierea acestei prime partide de pe terenul 9, va avea loc înfruntarea dintre Ana Bogdan, locul 82 WTA, de asemenea venită din calificări, şi Arina Sabalenka din Belarus, locul 39 WTA.

Apoi vor intra pe acelaşi teren Mihaela Buzărnescu, locul 20 WTA, şi chinezoaica Qiang Wang, locul 53 WTA, venită din calificări.

Tot de la ora 18.00, Irina Begu va evolua în primul tur al Rogers Cup cu australianca Ashleigh Barty, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 15.

Tot marţi, Simona Halep, locul I WTA, direct acceptată în turul al doilea, îşi va afla adversara: Anastasia Pavliucenkova din Rusia, locul 28 WTA, va juca împotriva americancei Christina Mchale, locul 98 WTA, venită din calificări, în al patrulea meci de pe terenul 9.

Perechea Simona Halep/Irina Begu a fost eliminată, luni, în primul tur al probei de dublu la Rogers Cup. Halep şi Begu au fost învinse de perechea Johanna Konta/Shuai Zhang (Marea Britanie/China), scor 4-6, 7-6 (1), 11-9, după o oră şi 45 de minute. Prezenţa în primul tur la dublu este recompensată cu 4.690 de dolari şi un punct în clasamentul de dublu.

Turneul e transmis ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport (6-12 august). Meciurile încep după ora 18:00, ora României.

După prima zi de concurs la Rogers Cup, nu au fost surprize. Julia Gorges, numărul 10 WTA, a trecut în trei seturi de unguroaica Timea Babos17 aşi au ajutat-o pe jucatoarea din Germania să obţină victoria, scor 6-3, 6-7, 6-4, după o partidă ce a durat aproape 2 ore şi jumătate. Următoarea sa adversara va fi Lucie Safarova.

Într-o altă confruntare, favorita numărul 9, Karolina Pliskova, a învins-o pe compatrioata sa Katerina Siniakova, după un dublu 6-4. A fost primul duel între cele două jucătoare din Cehia. În turul 2 va întâlni câștigătoarea meciului Carol Zhao - Kiki Bertens.

Celelalte rezultate ale zilei:
A Sevastova - A. Krunic 6-1, 6-0
A. Kontaveit - E. Makarova 4-6, 6-3, 6-1
L. Safarova - D. Gavrilova 4-6, 6-4, 7-5
M. Rybarikova - B. Strycova 3-6, 7-6, 6-2
L. Tsurenko - K. Boulter 6-4, 6-2
V. Williams - C. Dolehide 7-5, 6-1

Două meciuri, între care cel al Mariei Sharapova, au fost întrerupte luni din cauza ploii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri