Cine ia trofeul anul acesta? Eliminările surprinzătoare continuă la Miami

Data actualizării: Data publicării:
trofeu miami - crop getty
Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, locul 3 mondial, a fost eliminată, luni, de americanca Sloane Stephens, locul 12 mondial, în optimile turneului Miami Open. Astfel, primele trei ocupante ale clasamentului WTA - Simona Halep, Caroline Wozniacki și Garbine Muguruza - au ieșit deja din competiție încă înainte de sferturile de finală.

trofeu miami - crop getty
Foto: Guliver/GettyImages

Americana Sloane Stephens (12 WTA) s-a impus în fața spaniolei Muguruza cu scorul de 6-3, 6-4, iar în sferturi o va întâlni pe germana Angelique Kerber (10 WTA), care a învins-o pe chinezoaica Yafan Wang, venită din calificări, scor 6-7 (1), 7-6 (5), 6-3. A zecea favorită, fost nr. 1 mondial, s-a luptat aproape trei ore pentru a trece de Yafan Wang, locul 125 mondial. 

Garbine Muguruza continuă evoluţiile oscilante din startul sezonului. Fostul lider mondial a ajuns la şase eşecuri în 14 meciuri disputate în 2018, scrie digisport.ro.

După înfrângerea sportivei spaniole, turneul din Florida rămâne fără primii trei capi de serie, numărul 1 mondial Simona Halep şi numărul 2 mondial Caroline Wozniacki fiind eliminate în turul 3, respectiv turul 2.

Citiți și: Ce urmează pentru Simona Halep, după înfrângerea de la Miami Open?

La rândul ei, cea care a eliminat-o pe Simona Halep, poloneza Agnieszka Radwanska, nr. 32 mondial, nu a putut trece mai departe. Ea a fost învinsă categoric în optimi de Victoria Azarenka, jucătoare din Belarus, fost nr. 1 mondial, ajunsă pe locul 186 WTA. Scor 6-2. 6-2.

Semifinalistă anul trecut, Karolina Pliskova (6 WTA) s-a calificat şi ea în sferturi. Jucătoarea din Cehia a învins-o pe Zarina Diyas, într-un meci în care sportiva din Kazahstan s-a confruntat cu probleme medicale. La 6-2, 2-1 pentru Pliskova, Diyas (56 WTA) a decis să se retragă.

În cursă au mai rămas Jelena Ostapenko (5 WTA) și Petra Kvitova (9WTA), care însă au meci marți dimineață, deci una dintre ele va pleca acasă. UPDATE: Kvitova este cea care pleacă acasă, după ce Ostapenko a câștigat meciul cu 7-6, 6-3.

Iar americana Danielle Collins (93 WTA) a învins-o pe portoricana Monica Puig (82 WTA), cea care reușise eliminarea lui Wozniacki în turul al doilea. Scorul Collins - Puig a fost 3-6, 6-4, 6-2.

Mai sunt în cărți la Miami ucraineana Elina Svitolina (4 WTA) și americana Venus Williams (8 WTA). Aceasta din urmă a reușit, într-un meci dramatic, să o elimine pe câștigătoarea de anul trecut de la Miami, britanica Johanna Konta (14 WTA).

Citiți și: Ziua în care pierd liderii. Federer, învins de un jucător de pe locul 175 ATP

VIDEO. Moment tensionat la Miami între doi jucători

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri