Turneul Campioanelor 2018. Prima finalistă: Elina Svitolina

Data actualizării: Data publicării:
BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global - Day 7
Elina Svitolina s-a calificat în finala Turneului Campioanelor 2018 Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE. Sportiva ucraineană Elina Svitolina, locul 7 WTA, s-a calificat, sâmbătă, pentru prima dată, în finala Turneului Campioanelor, turneu la care se află la a doua participare.

BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global - Day 7
Elina Svitolina este prima finalistă la Turneul Campioanelor 2018 | Foto: Guliver/Getty Images

Elina Svitolina a învins-o în semifinale pe olandeza Kiki Bertens, locul 9 WTA, scor 7-5, 6-7 (5), 6-4, în două ore şi 39 de minute.

Anul trecut, Svitolina a jucat în grupă cu Simona Halep, Caroline Wozniacki şi Caroline Garcia şi nu a reuşit să ajungă în semifinale.

În a doua semifinală se întâlnesc, tot sâmbătă, americanca Sloane Stephens, locul 6 WTA, şi jucătoarea cehă Karolina Pliskova, numărul 8 mondial. Meciul este transmis de Digi Sport 2, de la 15:30.


Se ştiu deja semifinalistele de la Turneul Campioanelor. Ultima calificată e Sloane Stephens (locul 6 WTA), care a trecut cu un dublu 6 la 3 de Angelique Kerber (locul 2 WTA). Stephens s-a impus într-o oră şi 41 de minute. Americanca e singura jucătoare care a încheiat faza grupelor cu victorii pe linie.

Pentru un loc în ultimul act, Stephens se va lupta cu Karolina Pliskova. În cealaltă semifinală, Kiki Bertens o va întâlni pe Elina Svitolina.

Kiki Bertens, locul 9 WTA, cea care a intrat în Turneul Campioanelor în locul Simonei Halep, a devenit prima sportivă din Olanda care se califică în semifinalele Turneului Campioanelor din 1995. Ea a beneficiat de abandonul japonezei Naomi Osaka, locul 4 WTA, la scorul de 6-3.

Stephens a încheiat grupa pe primul loc, iar Bertens pe al doilea, în timp ce Angelique Kerber şi Naomi Osaka au fost eliminate.

Din Grupa Albă s-au calificat ucraineanca Elina Svitolina, 7 WTA, de pe primul loc, şi sportiva cehă Karolina Pliskova, 8 WTA.

La turneul care se desfăşoară în perioada 21-28 octombrie participă primele 8 jucătoare din clasamentul WTA împărţite în două grupe, Grupa Albă şi Grupa Roşie, iar primele două clasate din fiecare grupă se califică în semifinale.

Anul trecut titlul i-a revenit danezei Caroline Wozniacki.

Turneul Campioanelor se desfăşoară în absenţa liderului mondial, Simona Halep, care a declarat forfait din cauza problemelor din zona lombară, locul său fiind luat de Bertens.

Semifinalele vor fi transmise sâmbătă în direct la Digi Sport 2, de la ora 11:00.

Trofeu câștigat în premieră de Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 1 mondial, a primit din partea Women's Tennis Association (WTA) trofeul Chris Evert. Oficialii WTA au dat numele primului lider mondial din competiţia feminină, americanca Chris Evert, trofeului care se înmânează celei mai bune jucătoare la final de an, relatează Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


„Sunt foarte fericită să fiu prima jucătoare care primeşte premiul 'Chris Evert WTA World No.1 Trophy'. Chris este una dintre cele mai mari jucătoare din istoria tenisului şi cred că este minunat faptul că e onorată în acest mod”, a declarat Simona Halep.

Cine este Chris Evert

Chris Evert a devenit primul lider mondial din istoria WTA în 3 noiembrie 1975 şi s-a menţinut pe locul fruntaş timp de 260 de săptămâni, clasându-se pe locul patru în topul longevităţii jucătoarelor de pe primul loc mondial. După sezonul din 1975, în care a jucat 17 finale şi a câştigat 15 titluri, ea a devenit de asemenea şi prima jucătoare care a deţinut distincţia WTA de "Lider Mondial la Finalul Anului". Şi-a încheiat cariera în 1989, cu 157 de turnee de simplu câştigate, printre care 18 titluri de Grand Slam, dintre care trei la Wimbledon (1974, 1976, 1981).

„Este o onoare şi un privilegiu ca numele meu să fie dat acestui trofeu. Să fii numărul 1 mondial este cea mai mare realizare în orice năzuinţă. Când eram tânără, visam mereu să câştig un Grand Slam, dar am avut visuri şi mai mari în legătură cu ocuparea primului loc în lume pentru că este nevoie să fii consistentă, concentrată şi să ai o mulţime de victorii de calitate în timpul anului, şi asta, pentru mine, înseamnă să fii o campioană”, a spus, printre altele, Chris Evert la festivitatea care a avut loc vineri.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep ocupă pentru a 51-a săptămână în cariera sa primul loc în clasamentul WTA, urcând astfel pe poziţia a zecea în top-ul liderilor all time ai acestei ierarhii, la egalitate cu belarusa Victoria Azarenka.

Simona Halep, absentă de la Turneul Campioanelor din cauza problemelor la spate, are garantat fotoliul de lider WTA până la sfârşitul acestui an, când va ajunge la 60 de săptămâni. Simona Halep are un avans de peste 1.500 de puncte faţă de germanca Angelique Keber, care a urcat începând de luni pe poziţia secundă în clasamentul WTA, făcând rocadă cu daneza Caroline Wozniacki. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri