Condiția pe care trebuie să o îndeplinească Simona Halep pentru a-și păstra locul 1 WTA și după turneul de la Roma

Data publicării:
halep icon

Simona Halep a beneficiat, joi, de abandonul americancei Madison Keys, locul 14 WTA, înaintea meciului din optimi, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma. Keys s-a retras şi de la simplu, şi de la dublu, din cauza unei accidentări la coaste, scrie news.ro.

În urma acestei situaţii, Halep, finalistă la Roma, anul trecut, a urcat de pe locul 2 pe locul 1, în clasamentul live al jucătoarelor profesioniste. Pentru a-şi păstra locul 1 WTA şi luni, sinonim cu statutul de cap de serie numărul 1 la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, jucătoarea română trebuie să joace un tur în plus la Foro Italico faţă de sportiva care îi ameninţă poziţia, daneza Caroline Wozniacki.

Numărul 2 mondial va evolua, joi, în optimile de finală, cu letona Anastasija Sevastova, locul 20 WTA. Wozniacki a câştigat toate cele trei întâlniri anterioare jucate cu Sevastova, în minimum de seturi.

La Roma, daneza pare să aibă un traseu mai accesibil până la o posibilă finală cu Halep. Principalele adversare ale sportivei din Danemarca pe jumătatea inferioară a tabloului sunt ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, americanca Venus Williams, locul 9 WTA, şi germana Angelique Kerber, locul 12 WTA.

Pe partea Simonei Halep, sunt încă în competiţie letona Jelena Ostapenko, locul 6 WTA, sportiva franceză Caroline Garcia, locul 7 WTA, americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA, şi rusoaica Maria Şarapova, locul 41 WTA, dar într-o vizibilă creştere de formă.

Dacă va rămâne pe locul I WTA, Halep va înregistra, începând de luni, a 29-a săptămână în această poziţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri