CTP, după calificarea Simonei Halep în finala de la Madrid: Pentru sezonul de zgură arată excelent

Data actualizării: Data publicării:
ctp-digi24

Cristian Tudor Popescu a lăudat jocul și forma Simonei Halep, după calificarea în finala de la Madrid pentru a patra oară. Gazetarul a prefațat și finala turneului de tenis, unde jucătoarea română o poate întâlni fie pe Sloane Stephens, fie pe Kiki Bertens. Comentatorul sportiv a mai spus că „premisele sunt foarte bune pentru Roland Garros-ul din acest an”.

„Simona este în clipa de față aproape de nivelul tenisului care a dus-o anul trecut în finala de la Australian Open și la câștigarea Roland Garros. Are o încredere uriașă în ceea ce face, este rezistentă la surprize, la schimbările de joc din partea adversarelor și a avut așa ceva astăzi. A avut în față o Belinda Bencic înverșunată, cu o voință rea de câștiga în acest meci. Jucătoarea elvețiană a avut mingi norocoase, multe, fie cu rama, fie cu banda fileului și la niciuna dintre ele nu a făcut gestul de bune maniere al tenisului, de scuze cu palma sau cu racheta. Dimpotrivă, pe astfel de mingi a strâns pumnul privind spre Simona. Ceea ce este o dovadă de impolițete pe terenul de tenis și arată cât de înverșunată era Bencic”, a spus gazetarul, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Cristian Tudor Popescu a adăugat că Bencic „a avut în față o Simona capabilă să-i opună jocul ei secund, jocul agresiv, cu inițiativă, pe care Simona îl poate face atunci când are foarte multă încredere în ea”.

„Este acest joc în care schimbă prima direcția în timpul raliului, acesta este jocul care i-a adus cele mai mari succese în carieră și iată că îl are în perioada de zgură, când se apropie Roland Garros. Ceea ce este extraordinar”, a adăugat el.

Simona Halep urmează să își afle adversara: diseară de dispută semifinala Sloane Stephens - Kiki Bertens

Gazetarul a vorbit și despre a doua semifinală de la Madrid, în care se întâlnesc, de la ora 21:00, Sloane Stephens și Kiki Bertens.

„E greu de ales între cele două, sunt jucătoare cu un profil asemănător, puternice, cu o forță fizică deosebită, printre cele mai puternice fizic jucătoare din circuit. Lovesc foarte tare, foarte aspru, însă Simona le știe jocul și, în clipa de față, după cum arată Simona, ea este cea care decide rezultatul meciului pe această suprafață, pe care ea a fost în ultimii ani cea mai bună jucătoare din lume. Contează, indiferent că e Sloane Stephens, pe care a învins-o anul trecut la Roland Garros în finală, sau Kiki Bertens, important este ca Simona să își mențină această atitudine, această stare psihică excelentă și, după părerea mea, nu poate fi bătută nici de Stephens și nici de Bertens”, a spus Cristian Tudor Popescu.

CTP, despre Simona Halep la Roland Garros: Premisele sunt foarte bune

Întrebat cum se va prezenta Simona Halep la Roland Garros, gazetarul a spus că „până atunci mai este”.

„Nu putem să facem acum niște predicții optimiste. Nu-mi stă în fire și nu este profesionist să faci așa ceva. Dar, spuneam după titanicul meci cu Franța, în care a fost învinsă de Franța cu 3-2, spuneam că este și un lucru bun în acea înfrângere și anume că pentru sezonul de zgură Simona arată excelent. Așa că putem aștepta rezultate mari. Unul se prefigurează acum la Madrid. Premisele sunt foarte bune pentru Roland Garros-ul din acest an”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri