CTP, după victoria Simonei Halep la Australian Open: Nu a stat chiar degeaba în aceste săptămâni

Data actualizării: Data publicării:
ctp sprancene ridicate

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a lăudat-o pe Simona Halep pentru calificarea în turul II de la Australian Open 2019, după victoria în fața estonei Kaia Kanepi, scor 6-6 (2-7), 6-4, 6-2. „Este posibil ca parcursul ei la acest Australian Open să fie mult mai sus decât ne așteptam”, a precizat el.

Să nu ne entuziasmăm acum, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Simona pleca oricum favorită în acest meci. La urma urmei, juca numărul 1 cu numărul 71 sau 73. Deci nu atât rezultatul cât modul în care a câștigat Simona, modul în care s-a trezit, s-a întors în tenisul de înalt nivel, la începutul setului 2. Până acolo, Simona și-a lovit picioarele cu racheta. De nu știu câte ori a strigat spre loja ei: picioare, picioare, trebuie să trag de picioare. Evident, după atâtea luni de lipsă de jocuri competiționale, reflexul de a te duce la minge, de a țâșni, zvâcnirea ei nu mai era în funcțiune”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

„Și, cu creierul, Simona s-a autosugestionat și a reușit să dea drumul la picioare. Din acel moment s-a schimbat tot jocul. Kanepi nu a mai putut să lovească de pe loc, așezată, cu loviturile ei năprasnice. Simona a plimbat-o, i-a trimis multe mingi înapoi, a erodat-o. Și, important este că am văzut-o pe Simona din nou cu dorință de victorie, cuplată la meci”, a adăugat jurnalistul.

„Și s-a mai văzut ceva. Că nu a stat chiar degeaba Simona în aceste săptămâni și luni și faptul că s-a antrenat, așa cum spune, în ultima lună s-a antrenat foarte mult, se vede, pentru că ea a rezistat fizic mult mai bine decât Kanepi. Cred că este un moment important, îi poate da multă încredere, mai ales că vine și după în frângerea usturătoare de la US Open în fața aceleiași Kaia Kanepi (6-2, 6-4, n.red.). Iată că acum a reușit să o pună în genunchi literlamente. Este posibil ca parcursul ei la acest Australian Open să fie mult mai sus decât ne așteptam. Chiar Simona spunea că nu are mari așteptări de la acest turneu. Dar tocmai această relaxare, a nu pleca cu presiune pe tine, poate să o ducă foarte sus în turneu”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri