Ce nu a funcționat? CTP explică „povestea” meciului Simona Halep - Karolina Pliskova

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep părăsește terenul învinsă în semifinala de la Miami Open 2019
Simona Halep Foto: Guliver/Getty Images

Comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu a explicat la Digi24 ce s-a întâmplat în semifinala pierdută dramatic de Simona Halep la Miami Open 2019, acolo unde a întâlnit-o pe Karolina Pliskova din Cehia. Jucătoarea română a început bine partida, dar apoi a avut din nou o cădere din care nu și-a mai putut reveni și a pierdut setul al doilea al partidei cu un categoric 1-6. „Pliskova a lovit foarte încrezătoare în jocul ei, în vreme ce Simona era destabilizată de ineficiența la serviciu”, a rezumat CTP „povestea” celei de-a zecea întâlniri dintre Simona Halep și Karolina Pliskova.

„Nu cred că întreruperile cauzate de ploaie au influențat în vreun fel acest rezultat. Este vorba de două lucruri aici. În primul rând, de serviciul Simonei, care nu a funcționat.

În primul set, Simona și-a făcut jocul până la scorul de 5-3, a făcut break de două ori, deci a condus cu 3-2 cu break, nu a reușit să-și țină break-ul, a fost egalată, a condus după aceea din nou cu 4-3 cu break, a făcut 5-3, iarăși n-a reușit să-și țină break-ul și a fost egalată. Deci, problema a fost serviciul Simonei. La 6-5, Simona a condus cu 40-15 la 6-5 pentru Pliskova și, iarăși, nu a reușit să-și facă serviciul.

Daniel Dobre, care a fost chemat la bancă  - la 5-4, parcă, - i-a spus un lucru esențial, i-a spus: Serviciul e problema, nu ai energie în serviciu, Simona, împinge mai mult în picioare! N-a reușit Simona să execute un serviciu sigur și de-aici a pierdut.

Ce s-a întâmplat cu Pliskova, în complementar? Pliskova și-a dat seama, la 5-3, că va pierde, așa cum a pierdut de-atâtea ori în fața Simonei, că a intrat în jocul ei, și atunci a smucit. Și-a dat seama că până atunci nu riscase suficient. Și-a asumat lovituri decisive și i-au intrat nu mai puțin de 4 astfel de lovituri și e o regulă nescrisă în tenis, că dacă reușești să faci trei puncte legate pe mâna ta, nu pe greșeala adversarei, atunci îți recapeți încrederea. E, asta s-a întâmplat și din acel moment, Pliskova a lovit foarte încrezătoare în jocul ei, în vreme ce Simona era destabilizată de ineficiența la serviciu. Asta a fost povestea”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Întrebat cine crede că va câștiga finala Miami Open 2019, Karolina Pliskova sau Ashleigh Barty, comentatorul a răspuns fără ezitare: „Barty, după părerea mea, este jucătoarea momentului, în mare ascensiune acum, are un bagaj tehnic impresionant, are o lovitură pe care nu o posedă nicio jucătoare din circuit, are un revers slice cu o mână comparabil cu cel al lui Roger Federer. Deci, aș vedea-o cu prima șansă pe australiancă”.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 7-5, 6-1, de Karolina Pliskova (Cehia), locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, în semifinalele Miami Open 2019. Partida a fost întreruptă de ploaie de două ori, o dată la scorul de 3-3, aproximativ o oră, şi a doua oară la 5-7, 0-5, circa 70 de minute. În urma acestui eşec, Halep a ratat ocazia de a reveni pe locul I WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri