CTP: Vom vedea un meci straniu între nou-născuta atacantă Halep și Wozniacki

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu ctp digi24

Simona Halep s-a născut a doua oară, joi, pe arena Rod Laver de la Melbourne, e o altă Simona Halep, cu o schimbare completă a stilului de joc și de aceea vom vedea un meci straniu între nou-născuta atacantă Simona Halep și Caroline Wozniacki, apărătoarea-beton, tractor, a comentat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu, după ce sportiva din România s-a calificat în premieră în finală la Australian Open.

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI, finala AUSTRALIAN OPEN 2018

Jurnalistul a vorbit în termeni elogioși despre Simona Halep, care, în opinia sa, ar fi făcut un meci mare joi, chiar dacă ar fi pierdut calificarea în finală. Este un meci care a venit într-un moment important al carierei, cel mai mare meci al sportivei românce de până acum. Acest meci a însemnat pentru Simona Halep o schimbare completă a stilului de joc. Simona s-a reinventat, s-a transformat într-o jucătoare de atac, într-o „winneriță”.

Partida a fost un roller-coaster, dar chiar și atunci când jocul nu i-a mers, Simona nu a renunțat la acest nou stil. „Mi-era teamă că se va retrage în vechea ei cochilie”, spune CTP. Dar acum nu-i mai e frică, și-a șters toate fricile adunate de-a lungul timpului, are deja în cap al doilea meci. 

Dacă cu Lauren Davis a câștigat cu o defensivă eroică, azi a câștigat pe atac. A avut 6 ași Simona, iar Kerber niciunul, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Iată comentariul integral al jurnalistului, pe care îl puteți urmări și în materialul video de mai sus.

„Ce aș vrea să înțelegem în aceste momente de bucurie, de euforie, de explozie a noastră, a românilor este că și dacă ar fi pierdut acest meci - așa cum l-a câștigat, la mustață - dacă-l pierdea, acest meci rămânea cel mai important din cariera Simonei Halep, cel mai mare meci din cariera ei. De ce Pentru că Simona s-a născut a doua oară acum, pe arena Rod Laver din Melbourne. A fost o altă Simona Halep cea care a jucat și a câștigat astăzi, cu o schimbare completă a stilului de joc. S-a reinventat. Acea defensivă inteligentă, smart, aggressive, cum spunea Simona, a fost înlocuită cu atac. Simona s-a transformat într-o jucătoare de atac, într-o winneriță, cum spun eu. De câte ori a avut ocazia, a atacat. Ba chiar și când nu a avut-o, și atunci a atacat. A făcut cel mai mare număr, de departe cel mai mare de lovituri direct câștigătoare din toate meciurile carierei ei. Cred că au fost turnee în care nu a adunat în tot turneul atâtea lovituri câștigătoare direct câte a făcut în acest meci.

Fireşte că a avut și greşeli, pentru că la acest alt stil de joc, complet diferit, trebuie să îți asumi și să te aștepți să faci și greşeli. Iar Simona. în momentele în care nu i-a mers jocul, pentru că a fost roller-coaster partida, ambele jucătoare au avut momente foarte bune, alternând cu momente mai slabe, când nu i-a mers, extraordinar a fost că Simona nu a renunţat la acest nou stil. Acesta era pericolul cel mai mare. Mi-era teamă că se va retrage în cochilie, în vechiul stil de siguranță, pentru că așa se întâmplă în momente critice. De necrezut, Simona a continuat, a continuat să atace, cum nu-i era felul până acum, cu schimburi de priviri și gesturi extraordinare, o comunicare cu Dahill, nu știu, la limita coaching-ului, care este interzis la Australian Open și în general e interzis coachingul din tribună, dar nu vreau eu să spun asta. A fost extraordinară această comunicare, zâmbetul Simonei în momente critice, siguranța pe care a arătat-o: știu ce am de făcut, chiar dacă am greșit mingea asta, știu ce să fac cu următoarea. A avut o viteză de digerare a greşelilor, iarăși, nemaiîntâlnită până acum. Nu i-a luat, după fiecare greșeală - și a făcut unele neforțate, în momente critice,  i-a luat, nu știu, 5 secunde să își steargă greşeala din minte, s-o digere.

O să vedem un meci straniu între cele două (finala cu Wozniacki - n.r.), neasemănător, cred, cu ce am văzut până acum între Halep și Wozniacki, pentru că, după părerea mea, Simona va continua și cu Wozniacki - jucătoare asemănătoare cu Angie Kerber, foarte solidă pe picioare, capabilă să trimită multe mingi înapoi, ea este Marele Zid, și nu Simona, în acest moment - și cred că Simona va alege cartea atacului, pentru că acum ea o are în cap. Acum nu-i mai e frică. Și-a șters, și-a anulat toate fricile adunate de-a lungul timpului, ancestrale, cele care au făcut-o să piardă finala de la Roland Garros, cele care i-au mai pierdut și alte meciuri. Și-a șters toate astea. De-acum are în cap al doilea joc, cum spuneam de acum un an, când își arăta mugurii: această a doua variantă, nu numai defensiva agresivă inteligentă, ci și jocul pe atac, pe lovitură decisivă. Vom vedea un meci straniu între nou-născuta atacantă Simona Halep și într-adevăr apărătoarea-beton, tractor, care e Wozniacki. Va fi din nou, cred, un meci foarte strâns, foarte dur, între cele două. Orice rezultat e posibil. Dar indiferent de rezultatul finalei de sâmbătă, cu acest meci, nu pentru că l-a câștigat, nu numai pentru că l-a câștigat, cu Kerber, ci pentru modul în care a jucat, Simona Halep intră de astăzi în categoria marilor jucătoare de tenis ale tuturor timpurilor.

Evident că s-a comportat ca un nr. 1 mondial. Da, evident că da. Da, este o mare jucătoare. Să-şi dea palme singuri în oglindă toţi imbecilii care au tot vorbit că n-a câștigat un Grand Slam, că are numai adversare slabe, că nu știu ce, că nu știu cum, îi găsesc tot felul de motive! Repet, prin ceea ce a jucat astăzi, Simona a demonstrat că este cu adevărat o mare jucătoare, indiferent de rezultat și de ce va mai fi. Și ea nu va mai fi Simona care a fost, de-acum înainte. Cu meciul ăsta în minte, de astăzi va fi alta în anul care e în curs și în anii care urmează. A fost cu adevărat o zi istorică. Mai spuneam că e o zi istorică și la meciul cu Lauren Davis. N-a fost același lucru. Cu Lauren Davis a câștigat cu o defensivă eroică - Lauren Davis a fost cea care a atacat până în ultima secundă -, în vreme ce astăzi, Simona a câștigat pe atac. Gândiți-vă, a avut 6-0 la ași Halep! Șase ași Simona Halep! Serviciul, care a fost marea problemă a Simonei atâția ani! 0 ași Kerber! Și două voleuri clasice, punct, făcute de la fileu de Halep, care întotdeauna a avut probleme în zona fileului! Deci, repet: s-a născut a doua oară și acum este pentru orice om de bună-credință din tenis o mare jucătoare!”.

Citiți și: 

FOTOGALERIE. Halep vs Kerber, o încleștare a nervilor tari

„Faceți plecăciuni! Ce meci, ce roller-coaster!”. Presa internațională, despre „thrillerul” Halep-Kerber la Australian Open

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri