CTP: Johanna Konta e labilă psihic, decizia întreruperii meciului nu e normală

Data actualizării: Data publicării:
ctp 0311

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că nu a fost normală întreruperea meciului de la Fed Cup între Johanna Konta și Sorana Cîrstea, după ce jucătoarea britanică a izbucnit în plâns, din cauza unei apostrofări venite din tribune. 

Cristian Tudor Popescu este de părere că ar trebui ca Federația Română de Tenis să înainteze un protest, pentru că nu se justifică decizia, nu a existat o stare de agresivitate generală.

El a spus că este anormală întreruperea meciului, este „total în neregulă” și a subliniat momentul în care a intervenit acest incident - când Sorana Cîrstea era în revenire. Decizia este de natură să o dezavantajeze pe jucătoarea română. „Ce vină are Sorana că un bezmetic din tribune a insulat-o pe jucătoarea britanică?”, a arătat Cristian Tudor Popescu. O jucătoare profesionistă nu ar trebui să se lase impresionată de ceea ce strigă un spectator, a mai spus CTP.

El a precizat însă că Johanna Konta este „labilă psihic” și a amintit că o scenă similară s-a petrecut la Australian Open, când britanica a izbucnit într-un plâns isteric și a trebuit calmată cu ajutor din partea medicului.

Întrebat dacă suspectează o simulare din partea Johannei Konta, jurnalistul a spus că nu se poate pronunța, în condițiile în care a mai fost văzută în situații similare, dar a subliniat că indiferent despre ce ar fi vorba, dacă a vrut să simuleze sau nu, dacă a avut sau nu o cădere nervoasă, nu se justifica oprirea meciului.

Întrebat dacă episodul o va afecta pe Sorana Cîrstea, CTP a spus că nu știe cât de bine va rezista psihic Sorana, care la un moment dat a și protestat. S-a dus la arbitru și i-a spus ceva de genul „eu ce vina am, eu îmi văd de joc”. Sper ca Sorana să-și mențină starea psihică solidă și să treacă peste episod, mai ales că a echilibrat meciul față de primul set la 3-2, a arătat Cristian Tudor Popescu. 

Notă. În final, Sorana Cîrstea a pierdut meciul cu Johanna Konta. Scorul a fost 6-2, 6-3 pentru sportiva britanică, iar în acest moment este egalitate, 1-1, în disputa România-Marea Britanie din Fed Cup. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri