Sari la conținut

CTP: Soarele a răsărit la Roma când Darren Hill a intrat pe teren

Momentul-cheie al semifinalei câștigate sâmbătă de Simona Halep a fost finalul primului set, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Atunci, românca a primit sfaturi de la antrenorul său. Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 şi despre atuurile pe care le are Simona Halep în finala de duminică.

„Soarele a răsărit la Roma când Darren Cahill a intrat pe teren. La sfârșitul setului întâi, la 5-5, a intrat Darren Cahill. Nici nu are importanță ce i-a spus Simonei. Tehnicalități. Contează tonul și transferul de încredere pe care l-a realizat. I-a dat Simonei senzația că știe foarte bine ce are de făcut în continuare. Poate nici nu era rețeta miraculoasă ca să câștige, să-i dea mai multe unghiuri adversarei. I-a comunicat că are o soluție. I-a dat încredere. De la 5-5 a luat opt game-uri, iar Bertens a luat unul”, a explicat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Sunt două lucruri foarte puternice la Simona acum. Faptul că se simte foarte bine fizic și intră pe teren cu liniștea că poate juca trei seturi și trei ore, dacă e nevoie să-și învingă adversara din față. Nu intră cu aroganța că e nr. 4 mondial”, a arătat Cristian Tudor Popescu. „Orizontul mental cu care intră Simona pe teren este cel de umilință, în sensul bun al cuvântului, adică: voi face ce trebuie făcut ca să câștig. Dacă e nevoie să muncesc trei ore, asta o să fac. Și 2: își digeră foarte repede și bine greșelile. Jocul ei, de pildă, nu a fost aici, la Roma, de nivelul jocului din finala de la Madrid cu Mladenovici. Au fost partide de nivel mai scăzut, Simona a făcut destule greșeli neforțate – și astăzi a greșit în special la scurtele pe care i le-a pus Bertens. Ce este important este că ea și-a scos din minte – și ăsta cred că iarăși este un merit al lui Darren Cahill – și-a scos foarte repede din minte greșelile chiar copilărești pe care le-a făcut în anumite momente, chiar dureroase, astfel că ele nu au antrenat pierderea altor puncte. Adică ea are în cap acum foarte clar: un punct e un punct, nimic mai mult, chiar dacă îl aveai în mână și l-ai pierdut, chiar dacă ai greșit ușor, înseamnă doar un punct. Astea sunt cele două repere mentale extrem de puternice ale Simonei cu care intră în finala de la Roma”, a încheiat CTP.