Foto Cum arată testul COVID al lui Novak Djokovic. Justiția australiană a publicat documentul

Data actualizării: Data publicării:
Novak Djokovic arata cu degetul in sus
Novak Djokovic a făcut COVID de două ori. Foto: Facebook

Justiția australiană a publicat testul COVID pozitiv al lui Novak Djokovic, pe baza căruia sportivul a cerut să fie exceptat de la regula vaccinării pentru a putea participa la Australian Open. Potrivit documentului, Djokovic a fost testat pe 16 decembrie 2021, la prânz, și a primit rezultatul pozitiv în aceeași zi. A doua zi, Djokovic participa la o festivitate de premiere a tinerilor tenismeni din Serbia, la care nimeni nu purta mască.

Rezultatul testului lui Novak Djokovic a fost eliberat de Institutul de Sănătate Publică din Serbia. Documentul atestă că sportivului i-a fost prelevată proba pe 16 decembrie, la ora 13.05, iar rezultatul a fost gata în aceeași zi, la ora 20.19. Tipul testătii: RT-PCR. Rezultat: pozitiv.

test covid novak djokovic
Testul COVID al lui Novak Djokovic arată că a fost găsit pozitiv pe 16 decembrie 2021. Sursă foto: fedcourt.gov.au

În ciuda rezultatului pozitiv al testului, care a fost gata chiar pe 16 decembrie, Novak Djokovic a participat a doua zi la o festivitate de premiere a celor mai buni tineri tenismeni din Serbia. El a dat premii copiilor și s-a fotografiat pe rând cu fiecare, fără ca sportivul sau ceilalți participanți să poarte mască.

O instanță australiană a decis luni că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat viza de intare în Australia. 

„Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul a anulat decizia de a mi se suspenda viza. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open”, a scris Novak Djokovic, pe Twitter, primul său mesaj după ce a ieșit din hotelul unde fusese obligat să stea în carantină.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri