Cupa Davis | Spaniolii, optimişti înaintea duelului cu România. Programul întâlnirii

Data publicării:
teren tenis sala polivalenta cluj-1

Imediat după jocul lui Copil este programat şi meciul dintre Adrian Ungur (185 ATP) şi Roberto Bautista Agut (15 ATP).

Căpitanul nejucător al României, Andrei Pavel, susţine că „tricolorii” nu au nimic de pierdut.

„Tragerea la sorţi este o formalitate şi contează mai puţin. E mai mult o chestie de superstiţie, dar sper să fie bine. Este important să avem 1-0 după prima partidă. Ar fi foarte bine dacă Adi Ungur ar intra cu un avantaj. Avem şanse reale pentru primele două partide. Sunt mai mult ca sigur că echipa noastră de dublu rămâne aşa, dar cred că la ei depinde de ce se va întâmpla în prima zi. Presiunea este pe ei, pentru că ei au câştigat de multe ori trofeul. Au o echipă numeroasă, cu jucători de top ca Nadal sau Ferrer. Ei pot câştiga Cupa Davis, aşteptările sunt mari şi sper că presiunea asta se va vedea în jocul lor”, a spus Pavel.

De partea cealaltă, căpitanul nejucător al Spaniei, Conchita Martinez, e convinsă că ibericii pot face un pas important spre victorie încă de vineri.

„Cred că e totul în regulă. Oricine începea, fie Feliciano, fie Bautista, este OK pentru noi. Începem vineri şi vedem dacă la dublu schimbăm cu Feliciano. Toţi suntem pregătiţi şi lucrurile se vor schimba dacă este necesar. Sper să avem 1-0 după primul meci şi la finalul zilei să avem 2-0”, a spus Martinez.

Sâmbătă, de la ora 14:00, în direct la Digi Sport 1, se joacă partida de dublu dintre Horia Tecău (10 ATP) / Florin Mergea (16 ATP) şi Marc Lopez (18 ATP)/ Pablo Carreno Busta (60 ATP în proba de dublu).

Duminică sunt programate ultimele două jocuri. De la ora 13:00, în direct la Digi Sport 1, Marius Copil îl înfruntă pe Roberto Bautista Agut, joc urmat de duelul dintre Adrian Ungur şi Feliciano Lopez.

Spania este a şasea naţiune în clasamentul all-time al Cupei Davis, cu cinci trofee, toate câştigate din 2000 încoace. Nicio altă ţară nu a cucerit atâtea „Salatiere de Argint” în noul mileniu.

România a pierdut toate cele trei finale de Cupa Davis jucate în istorie, în 1969, 1971 şi 1972.

România - Spania se joacă la finalul săptămânii, în Sala Polivalentă din Cluj, în direct şi în exclusivitate la Digi Sport.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri