Simona Halep și Darren Cahill pun capăt colaborării. Anunțul făcut de antrenorul australian

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep Darren Cahill
Foto: Guliver/GettyImages

Darren Cahill se desparte de Simona Halep. Australianul a anunțat că nu mai poate continua colaborarea cu Simona Halep, din motive familiale. Nr. 1 mondial a postat vineri seara pe Facebook un mesaj în care îi mulțumește lui Darren Cahill, antrenorul pe care îl avea de aproape patru ani și care a ajutat-o să ajungă în fruntea clasamentului ATP și să câștige cel mai important titlu, anul acesta, la Roland Garros.

Simona Halep si Darren Cahill
Darren Cahill și Simona Halep întrerup colaborarea. Antrenorul australian a anunțat că ia o pauză de un an Foto: Guliver/GettyImages

Darren Cahill a făcut anunțul pe contul de Instagram: „Vreau să anunț că Simona și eu nu ne vom mai continua parteneriatul în 2019, exclusiv din partea problemelor mele familiale”.

Simona Halep și Darren Cahill colaborau încă de la începutul anului 2015, dar Cahill i-a devenit oficial antrenor în vara anului 2015. Simona Halep a lucrat anterior cu tehnicianul australian în cadrul programului Adidas de dezvoltare a carierei tinerilor jucători. Între cei doi au fost și momente tensionate în acest timp, dar au reușit să le depășească de fiecare dată. Ultima oară, Halep si-a certat antrenorul în finala de la Cincinnatti din vară. 

Citiți și: 

Simona Halep, fără Darren Cahill. CTP: Este o veste foarte proastă, n-are rost să îndulcim pilula

„După ce m-am gândit și am discutat mult, cu mulți ani în care îmi petrec mai bine de 30 de săptămâni pe drum, departe de familia mea, am decis să iau o pauză de 12 luni, ca să-mi sprijin mai mult familia, copiii noștri intrând în etape importante ale vieții lor - ultimul an de liceu, pregătirile sportive și pentru colegiu, toate necesită tot mai mult timp”, a explicat antrenorul care a ajutat-o pe Simona Halep să atingă cele mai bune performanțe ale vieții ei sportive.

Darren Cahill are cuvinte măgulitoare la adresa Simonei Halep: „Vreau să-i mulțumesc Simonei pentru ultimii patru ani, care au fost uluitori. Înțelegerea ei, personalitatea, etica muncii, generozitatea și profesionalismul au făcut să fie o plăcere de a-i fi alături ca antrenor. E o tânără de mare clasă, o persoană pentru care am un mare respect, ceea ce este mai important decât orice rezultat la care am ajuns”.

„Am avut un job de vis și vreau să-i mulțumesc pentru că a făcut să fie așa și pentru ocazia de a lucra cu cineva atât de talentat și dedicat. Îi doresc lui Simo și echipei ei succese în serie și abia aștept ca la anul să-i fac galerie. O mențiune specială pentru Teo Cercel, Andrei Cristofor și Virginia Ruzici, pentru tot sprijinul, credința, prietenia lor și munca minunată pe care au depus-o de-a lungul anilor”, continuă australianul. 

Citiți și:  Cadoul impresionant al lui Darren Cahill pentru Simona Halep. VIDEO

Mesajul lui Darren Cahill pentru români

Darren Cahill are în final și un mesaj pentru români, cărora le spune „Mulțumesc” folosind cuvântul în românește: Pentru fanii români care au arătat o pasiune nezdruncinată și sprijin pentru preferata lor. Sunteți tari, pe bune” Mulțumesc că în ultimii patru ani ați adoptat un australian ca și cum ar fi fost al vostru și m-ați făcut să mă simt binevenit în țara voastră. Mulțumesc (în românește, însoțit de un emoticon reprezentând o inimioară roșie - n.r )”. 

În încheiere, Darren Cahill precizează că își va continua în 2019 colaborarea cu ESPN la Australian Open, Wimbledon și US Open.

Mesajul lui Darren Cahill se încheie cu o urare: „Sănătate!”.

Mesajul de pe Instagram este însoțit de câteva fotografii în care antrenorul australian  - pe care unii comentatori îl consideră cel mai bun din lume la ora actuală - apare alături de Simona Halep și echipa ei în cele mai fericite momente ale carierei:

Simona Halep reacționează

Simona Halep a scris pe rețelele de socializare un mesaj de mulțumire și recunoștință: „Îți mulțumesc mult, Darren Cahil, pentru toată munca ta asiduuă și pentru incredibilul sprijin din ultimii patru ani. Am fost atât de norocoasă să te am și ce parcurs am avut împreună! Își doresc ție și familiei tot binele și sunt sigură că ne vedem în curând!”

Citește și:  Ce mesaj a transmis Simona Halep de ziua lui Darren Cahill

Cel mai mare merit al lui Darren Cahill este, potrivit observatorilor, că a reușit să-i imprime sportivei din România o altă mentalitate și o altă atitudine față de ea însăși, ceea ce a ajutat-o să treacă peste piedicile psihologice care în dese rânduri păreau să-i facă Simonei Halep cele mai mari probleme.

Citiți și:  Gest superb al lui Darren Cahill. Clipul cu Simona Halep pe care l-a postat pe Twitter. VIDEO

Trofee majore cucerite de Simona, cu Darren Cahill alături:

2018: Shenzhen, Roland Garros, Montreal
2017: Madrid
2016: Madrid, Bucureşti, Montreal
2015: Indian Wells 

Citește și:  Halep, după meciul de calificare în semifinale la Cincinnati: Am avut noroc cu „on-court coaching”

Cât câștiga Darren Cahill

Darren Cahill era plătit foarte bine de Simona Halep, având doar din această colaborare aproximativ un milion de euro. Unul dintre cei mai buni antrenori din lume, Cahill era şi în lista celor mai bine plătiţi tehnicieni, cel puţin în circuitul feminin. Însă veniturile sale nu se compară cu cele ale lui Patrick Mouratoglou sau Nick Bollettieri. Asta şi pentru că australianul îşi rotunjeşte veniturile - pe lângă suma obţinută de la Halep -, doar din comentariile pentru ESPN. Alţi antrenori au dezvoltat în schimb adevărate businessuri în domeniu, scrie digisport.ro.

Citiți și: Darren Cahill, gest fără precedent față de Simona Halep. Ce s-a întâmplat în tribune la sfârșitul finalei de la Cincinnati

Cel mai frumos moment 

În iunie, Darren Cahill declara că Simona Halep a reuşit ceva extraordinar prin câştigarea Roland Garros-ului şi succesul ei ar trebui sărbătorit în întreaga Românie.

„Sunt foarte mândru de ea, este minunat cum a revenit, cum şi-a construit cariera. A reuşit ceva extraordinar şi ar trebui să sărbătoriţi în România. Se spune că destinaţia e mai frumoasă dacă drumul e plin de obstacole. Pe teren eşti singur, trebuie să te descurci şi asta e o lecţie importantă”, a declarat Darren Cahill, după victoria Simonei Halep de la Roland Garros.

Cu 10 ani în urmă, Simona Halep câștigase competiția de junioare de la Roland Garros, iar acum repetarea performanței a fost posibilă și datorită antrenorului Darren Cahill, care poate fi considerat deja ca făcând parte din familie. De altfel, imediat după meci, Simona a ales să escaladeze loja pentru a ajunge la antrenorul ei și a-l lua în brațe, moment în care a izbucnit în plâns.

Nici acest moment n-a fost ratat pe contul de Twitter al Roland Garros, care a postat câteva fotografii însoțite de un comentariu cu dublu înțeles, aluzie și la victoria muncită a Simonei: „Totul se reduce la urcuș”.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cel mai tensionat moment

Simona Halep dezvăluia, în aprilie 2015, că antrenorul Darren Cahill a încetat să mai lucreze cu ea după turneul de la Miami, iar acest lucru a reprezentat un şoc pentru ea şi a făcut-o să-şi schimbe atitudinea.

„După Miami, el a încetat să lucreze cu mine, pentru că era supărat. Nu pentru că am pierdut meciul, ci pentru atitudinea mea, a simţit că am renunţat. Atunci am început să lucrez mai mult la mentalitatea mea, la psihic. Acum doar vreau să rămân aşa şi să devin mai puternică. Nu vreau să pierd asta, pentru că personalitatea mea poate fi puţin nebună pe teren. Acum vreau doar să fiu calmă, pentru că atunci când sunt calmă pot vedea jocul şi ce face adversara. Astfel, pot juca un tenis mai bun. Îl admir şi îl respect pe Darren. Îi mulţumesc pentru decizia luată după Miami, a fost un şoc pentru mine şi nu m-am gândit decât că trebuie să schimb lucrurile”, a declarat Simona Halep.

La finalul lunii martie 2017, Simona Halep a explicat atitudinea negativă pe care a avut-o în timpul dialogului de pe teren cu antrenorul Darren Cahill, la meciul de la Miami pierdut în faţa sportivei britanice Johanna Konta, prin faptul că obişnuieşte să fie foarte dură cu ea însăşi.

Nervoasă şi demoralizată de şansele ratate în cel de-al doilea set, pierdut la tie-break, Halep l-a chemat a doua oară pe Darren Cahill pentru sfaturi. Dialogul a început cu Halep criticându-se pentru evoluţia din setul al doilea.  Cahill a încercat să-i redea încrederea elevei sale.

La prima intervenţie de „coaching”, care a avut loc în timpul celui de-al doilea set, Halep şi-a certat antrenorul, cerându-i să nu mai dea din cap atunci când greşeşte. A fost prima reacţie de acest gen în faţa lui Cahill, care o antrena „full-time” din decembrie 2015, însă nu singura din cariera ei.

Citiți și:  „Taci!”. Moment de tensiune maximă pentru Simona, în tie-break

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri