Declarația Simonei, cu zâmbetul pe buze, după eșecul usturător de la Roma

Data actualizării: Data publicării:
The Internazionali BNL d'Italia 2018 - Day Eight
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep a declarat că prezenţa în finala turneului de la Roma pentru a doua oară consecutiv reprezintă o performanţă, pe care doreşte să o repete şi la ediţia viitoare, când poate va avea mai mult noroc şi se va impune în ultimul act.

The Internazionali BNL d'Italia 2018 - Day Eight
Foto: Guliver/GettyImages

„O felicit pe Elina, a jucat senzaţional aici, e casa ta. E a doua oară când joc finala aici. Sper să mai ajung în finală şi să câştig. Vă mulţumesc şi mă bucur de fiecare dată când vin aici”, a spus Halep, cu zâmbetul pe buze.

Calificarea în finală este recompensată la Roma cu un premiu de 253.425 de euro şi cu 585 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 507.100 de euro şi 900 de puncte WTA.

Simona Halep, locul I WTA, a pierdut, duminică, a doua finală la rând la turneul de categorie Premier 5 de la Roma, fiind învinsă tot de ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, cu scorul de 6-0, 6-4.

Svitolina se impusese în faţa româncei şi la ediţia trecută, în ultimul act, cu 4-6, 7-5, 6-1.

În ciuda înfrângerii de duminică, Halep va rămâne pe locul I WTA, cu un avans de 335 de puncte faţă de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA. Românca va fi principala favorită la Roland Garros, al doiela turneu de Grand Slam al anului, care va începe peste o săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri