Sari la conținut

Niculescu, în turul 2 la Indian Wells, după ce a învins-o pe Cîrstea

Monica Niculescu a învins-o, miercuri, cu scorul 4-6, 6-3, 6-1, pe Sorana Cîrstea, în prima manşă a turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

colaj cirstea niculescu

ACTUALIZARE 23:10 - Competiţia californiană a început pe Stadium 2 de la Indian Wells Tennis Garden cu un duel sută la sută românesc. Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea au oferit puţinilor spectatori care au populat arena de 8.000 de locuri un meci echlibrat şi cu unele momente de bună calitate.

Cele două jucătoare au etalat tenisul lor obişnuit. Monica Niculescu a evoluat mai defensiv, dar cu ruperi de ritm şi lovituri variate, în timp ce Cîrstea a jucat agresiv, şi-a asumat riscuri, căutând mereu lovitura decisivă. Câştig de cauză au avut tenacitatea şi răbdarea Monică Niculescu, în detrimentului jocului oscilant al Soranei.

Cîrstea a câştigat primul set după două serii de break-rebreak, prima chiar la strat şi a doua la 3-2, pentru jucătoarea mai slab clasată. Un nou break în ghemul al zecelea a dus setul în dreptul Soranei Cîrstea, cu 6-4, după aproape 47 de minute.

Apoi agresivitatea Soranei a scăzut, jocul ei a fost inundat de greşeli, mai ales cel de la fileu, astfel că Monica Niculescu a preluat iniţiativa. Sportiva din Slatina a început cu break şi setul al doilea, a repetat reuşita la 5-3 şi a egalat situaţia, după o oră şi 25 de minute de la start. 

Decisivul a fost un monolog al Monică Niculescu, care a cedat doar un ghem, pe propriul serviciu, la 2-0 pentru ea. Niculescu s-a impus după un meci de o oră şi 50 de minute.

În faza următoare, ea va evolua cu elveţianca Timea Bacsinszki, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 15, care a stat în manşa inaugurală. Monica Niculescu are 4-3 în întâlnirile directe cu jucătoarea elveţiană de origine română.

Calificarea în turul secund este recompensată cu 22.325 de dolari şi cu 35 de puncte WTA. Învinsa va primi 13.650 de dolari şi 10 puncte WTA.

În competiţia de la Indian Wells mai sunt trei românce pe tabloul principal, Simona Halep, locul 4 WTA, Irina Begu, locul 32 WTA şi Patricia Maria Ţig, locul 99 WTA. Primele două sunt acceptate direct în turul al doilea, în timp ce Ţig va evolua, joi, în prima manşă.


 

Întâlnirea dintre cele două românce va fi prima de pe terenul 2.

Niculescu (29 de ani) și Cîrstea (26 de ani) au avut ocazia să se întâlnească pe terenul de tenis, de șase ori, scorul fiind de 4-2 pentru Niculescu. În 2010 a avut loc ultima întâlnire dintre cele două, în ultimul tur al calificărilor de la Montreal, iar Niculescu s-a impus cu scorul 6-3, 6-3.

În această seară va avea loc și confruntarea dintre tenismanul Marius Copil și americanul Denis Kudla, tot de la ora 21:00, dar pe terenul 3.