Duelul Federer-Nadal din semifinalele Indian Wells 2019 nu mai are loc. Nr. 2 ATP s-a retras și de la Miami

Data actualizării: Data publicării:
Rafael Nadal
Rafael Nadal a anunțat că nu va participa la Wimbledon şi nici la Jocurile Olimpice. Foto: Guliver/Getty Images

„Clasicul” duel din tenis între giganții Roger Federer (nr. 4 ATP) și Rafael Nadal (nr. 2 ATP), prevăzut în semifinalele Indian Wells 2019, nu mai are loc. Spaniolul s-a retras din competiție sâmbătă, invocând probleme la un genunchi.  Nu s-a putut reface la timp și nu a vrut să riște o accidentare mai gravă.

Laver Cup - Day Two
Roger Federer ajunge în finala Indian Wells 2019 după ce Rafael Nadal și-a anunțat retragerea în urma unei accidentări Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE.  Rafael Nadal are probleme serioase la genunchi, astfel că ibericul a luat decizia să nu evolueze nici la Miami, turneu transmis de Digi Sport.

 „Nu este momentul să mă plâng prea mult. Cu toate aceste dureri, sunt unde mă aflu azi. Mă simt competitiv când sunt 100% și acesta este obiectivul meu, să fiu sănătos cât mai multe săptămâni posibil. Cel mai probabil, voi fi pe teren la Monte-Carlo”, a spus Rafael Nadal, într-o conferință de presă.

Astfel, Rafael Nadal va reveni la Monte Carlo, acolo unde anul trecut s-a impus fără să piardă  vreun set. El i-a învins fără drept de apel pe Dominic Thiem, Grigor Dimitrov sau Kei Nishikori, menționează digisport.ro.


Ştirea iniţială:

„Așa cum am spus ieri după meci, simt că mi s-a întâmplat ceva la genunchi. Am vrut să fac tot efortul pentru a fi în formă astăzi. Am făcut încălzirea dimineață și am simțit că genunchiul meu nu este suficient de refăcut pentru a face față unui asemenea nivel, semfinalele acestei competiții”, a declarat Rafael Nadal. 

Spaniolul de 32 de ani urma să-l întâlnească pe elvețianul Federer, care are 37 de ani, pentru a 39-a oară în carieră. Ultimul duel dintre spaniol şi elveţian fusese în finala Mastersului de la Shanghai, în 2017. Federer s-a impus în două seturi, după ceva mai mult de oră, scrie digisport.ro.

Până să ajungă în semifinale, Nadal nu a pierdut niciun set în meciurile susținute la competiția din California. I-a învins cu ușurință pe Jared Donaldson, Diego Schwartzman, Filip Krajinovic și Karen Khachanov și a reușit să ajungă în prima semifinală de ATP Masters 1000 după 2016. „Vă imaginați că nu pot fi fericit. Uneori e greu și poate fi frustrant pentru mine personal să trec prin asta”, a mărturisit nr. 2 mondial.

Rafael Nadal are 11 meciuri câștigate anul acesta și două pierdute. A ajuns până în finală la Australian Open și în turul al doilea la Acapulco.

După abandonul lui Rafael Nadal,  Roger Federer va juca finala turneului Indian Wells 2019 împotriva învingătorului dintre austriacul Dominic Thiem (8 ATP) și canadianul Milos Raonic (14 WTA).

Citiți și:  Novak Djokovic, un nou record! A câştigat Australian Open a şaptea oară

Roger Federer, la al 100-lea trofeu al carierei. A câștigat a opta oară turneul de la Dubai

Roger Federer se impunea în urmă cu 15 ani ca nr.1 ATP. Cariera impresionantă a unui magician al tenisului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri