După circul din China, Kyrgios a fost amendat, suspendat și trimis la psiholog

Data publicării:
Rakuten Open 2016 - Day 7

Tenismenul australian Nick Kyrgios a fost suspendat, luni, de ATP pentru opt săptămâni după comportamentul avut la meciul pierdut, săptămâna trecută, cu 3-6, 1-6, în faţa germanului Mischa Zverev, în turul al doilea al turneului de 1.000 de puncte de la Shanghai, scrie News.ro.

Rakuten Open 2016 - Day 7
Foto: Guliver/GettyImages

Australianul, care a mai primit şi o amendă suplimentară de 25.000 de dolari, a fost suspendat pentru conduită contrară integrităţii jocului, sancţiunea urmând să expire la 15 ianuarie 2017.

Suspendarea ar putea fi redusă la trei săptămâni, dacă Kyrgios va intra într-un plan de îngrijire sub îndrumarea unui psiholog sportiv.

Nick Kyrgios fusese deja amendat cu 10.000 de dolari pentru că a evoluat fără efort, cu 5.000 de dolari pentru violenţă verbală în disputa cu un spectator şi cu 1.500 pentru conduită nesportivă.

Kyrgios, locul 14 ATP, a pierdut, miercuri, cu scorul 3-6, 1-6, în 48 de minute, în faţa germanului Mischa Zverev, locul 110 ATP, în turul al doilea al turneului de 1.000 de puncte de la Shanghai, într-un meci în care australianul a evoluat fără efort, s-a certat cu un spectator şi i-a spus arbitrului de scaun că vrea să plece mai repede acasă.

În finalul unui ghem, Kyrgios a trimis uşor mingea din serviciu, lovind-o de la nivelul feţei, fără să o arunce deasupra capului, apoi s-a îndeptat către scaunul de pe marginea terenului, nemaiaşteptând returul adversarului. Zverev, care a văzut că australianul nu este interesat să joace, a punctat trimiţând şi el destul de uşor mingea în terenul advers.

La un moment dat, Kyrgios i-a spus arbitrului Ali Nili: „Poţi să strigi «time» ca să termin meciul şi să mă duc acasă?”.

Nili l-a avertizat pe australian pentru înjurături şi i-a atras atenţia asupra comportamentului lui. Nick, nu poţi să joci aşa. Este neprofesionist, iar acesta este un turneu profesionist.

Un spectator din tribună i-a cerut lui Nick Kyrgios să respecte jocul şi publicul, ceea ce a stârnit mânia tenismenului. Vrei să vii tu să joci aici? Stai jos, taci şi uită-te!, i-a răspuns jucătorul.

După meciul pe care l-a terminat în huiduielile publicului, Kyrgios s-a plâns că este obosit. „A fost dificil, am jucat multe meciuri la rând. Sunt obosit fizic şi mental. În seara asta, am lăsat-o mai moale.”

Întrebat despre conflictul cu acel spectator, australianul a răspuns: „Pare că dacă ei ştiu despre ce e vorba ar putea fi pe teren şi ar avea succes. Nu înţeleg asta. Ei nu ştiu prin ce trec, aşa că nu-i înţeleg”.

„Nu le datorez nimic, este alegerea mea. Dacă nu-ţi place, nu te-am chemat eu să urmăreşti meciul. Pleacă. Dacă eşti atât de bun la dat sfaturi şi la tenis, de ce nu eşti atât de bun ca mine? De ce nu eşti în circuit? Vrei să cumperi un bilet? Vino să mă vezi, ştii că sunt imprevizibil. E alegerea ta. Dar nu-ţi datorez nimic. Nu influenţează cum o să dorm la noapte, a continuat el.

Anul trecut, australianul a fost amendat cu 1.500 de dolari, după ce a spus că turneul de la Shanghai este un circ şi a criticat suprafaţa de rahat. El a fost amendat de mai multe ori de ATP pentru înjurături şi gesturi lipsite de fair-play. Kyrgios s-a ales şi cu o suspendare de 28 de zile, după nişte comentarii făcute la adresa prietenei lui Stan Wawrinka, în timpul unui meci pe care-l disputa cu jucătorul elveţian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri