După Serena Williams, plouă cu eliminări de campioane la Miami

Data actualizării: Data publicării:
OSAKA HALEP
FOTO: Guliver/Getty Images

Serena Williams, fostul lider mondial, a fost răzbunată, vineri, pentru înfrângerea rușinoasă suferită în primul tur de la Miami Open în fața tinerei Naomi Osaka, cea care poate fi considerată revelația în tenis a acestui început de an. Ucraineanca Elina Svitolina este cea care a oprit seria senzaţională serie de victorii a japonezei Naomi Osaka.  Câteva ore mai târziu, a picat ca un trăsnet o altă veste de la Miami: a fost eliminată din turneu și Caroline Wozniacki, nr. 2 mondial. Și Simona Halep a avut meci greu, sâmbătă, la Miami, în turul al treilea, cu o adversară incomodă: poloneza Radwanska. S-a încheiat, din păcate, cu eliminarea liderului mondial.

2018 Australian Open - Day 13
Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE. Cea mai mare surpriză posibilă la Miami: Roger Federer a fost eliminat din primul meci jucat la Miami. Cine a reușit performanța? Un tânăr de numai 21 de ani, ocupant al locului 175 ATP. Și veștile proaste pentru Federer nu se opresc aici. Va pierde, după 308 săptămâni, și poziția de lider ATP. 

ACTUALIZARE.  Letona Anastasija Sevastova, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 20, a fost scoasă din competiție de Victoria Azarenka din Belarus, locul 185 WTA, beneficiară a unui wild card. A fost un meci de două ore și 10 minute, încheiat cu 3-6, 6-4, 6-1.

ACTUALIZARE. Simona Halep, nr.1 WTA, a fost eliminată de  Agnieszka Radwanska, nr. 30 WTA. 

ACTUALIZARE.  Sorții par să fie favorabili pentru Simona Halep. Principala sa rivală în lupta pentru titlul de lider mondial, Caroline Wozniacki, a fost eliminată de la Miami. Detalii, aici.


Anterior, jucătoarea japoneză Naomi Osaka, locul 22 WTA,  fusese eliminată, vineri, în turul doi de la Miami Open, de sportiva ucraineană Elina Svitolina, numărul 4 mondial.  Svitolina a cedat doar șase game-uri și s-a impus în faţa japonezei, cu scorul de 6-4, 6-2, într-o oră și 23 de minute.

Câştigătoare, săptămâna trecută, a turneului de la Indian Wells (competiţie la care a trecut în semifinale de Simona Halep), la Miami, Osaka o învinsese în primul tur pe Serena Williams, fostul lider mondial, cu scorul 6-3, 6-2.

Citiți și: Gestul pentru care Serena Williams ar putea fi amendată de WTA, după meciul cu Naomi Osaka

În ultimele două săptămâni, Osaka „explodase” pur şi simplu. Avea opt victorii la rând, înşirând pe rând nume importante din circuit: Șarapova, Radwanska, Vickery, Sakkari, Karolina Pliskova, Halep, Kasatkina şi Serena Williams. În tot acest timp, pierduse un singur set, scrie digisport.ro.

Vineri, în meciul împotriva Elinei Svitolina, sportiveni nipone i-a fost greu să gestioneze situaţia, fără îndoială acumulând foarte multă oboseală în această perioadă. În consecinţă, deşi a avut din nou câteva lovituri minunate, Svitolina a reuşit, prin cadenţa sa, să o destabilizeze, iar victoria a venit în mod firesc. 

Foto: Guliver/GettyImages

2-2 era scorul întâlnirilor directe Osaka - Svitolina. Ultima confruntare avusese loc la Dubai,  chiar anul acesta, în sferturi. Ucraineanca se impusese atunci de o manieră categorică, scor 6-2, 6-4. Iar de atunci, nimeni nu a mai reușit să o învingă pe Osaka, până vineri, când, din nou, Svitolina (23 de ani) a pus capăt acestei serii de succese. E adevărat că Osaka nu era în cea mai bună formă fizică. De dimineață, acuzase stări de vomă, dar a decis că după o victorie ca cea în fața Serenei Williams este datoare să continue.

Japoneză cu orgini haitiene (din partea tatălui), în vârstă de 20 de ani, Naomi Osaka a avut o ascensiune remarcabilă de la începutul acestui an. Dacă înainte de Australian Open era pe locul 72 WTA, după două luni, ajunsese deja pe locul 44, iar înainte de Miami Open era pe locul 22.  Cu o înălțime de 1,8 metri, japoneza Naomi Osaka este comparată adesea cu Serena Williams.

Întrebată despre secretul victoriei sale, Svitolina a vorbit despre cât de important a fost să îşi facă punctele cu primul serviciu şi despre faptul că s-a adaptat excelent la vântul destul de puternic.

„Naomi a sosit aici cu multă încredere, după victoria la Indian Wells. Dar am servit bine şi mi-am făcut destul de uşor punctele. Am încercat să lungesc schimburile şi să joc înalt, plasat, astfel încât să nu îi ofer oportunitatea să închidă punctele. M-am adaptat bine şi la vânt”, a spus la final Svitolina.

În turul trei de la Miami, Elina Svitolina o va întâlni pe austriaca Daria Gavrilova, locul 26 WTA.

O altă eliminare neașteptată, vineri, a fost cea a rusoaicei Daria Kasatkina, locul 11 WTA, de către americanca de origine rusă Sofia Kenin, locul 94 WTA, scor 6-3, 2-6, 2-6. Kasatkina fusese finalistă la Indian Wells anul acesta, dar fusese învinsă de Naomi Osaka.

Au fost și alte eliminări-surpriză la Miami. 

Şi jucătoarea franceză Kristina Maldenovic, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 15, a pierdut în turul al doilea, scor 6-3, 4-6, 2-6, în faţa croatei Petra Martici, locul 40 WTA, după două ore şi 11 minute de joc.

Jucătoarea americană Coco Vandeweghe, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 16, letona Anett Kontaveit, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 28, rusoaica Elena Vesnina, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 24, şi chinezoaica Shuai Zhang, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 31, au părăsit şi ele Miami Open după primul meci jucat, în turul al doilea.

Miami pare să promită o repetare a scenariului de la Indian Wells, unde nume mari ale tenisului mondial au fost scoase pe rând din competiție pe drumul către finală.

Citește și:  

Când joacă Simona Halep în turul 3 de la Miami. Are o adversară incomodă

Perechea Halep/Begu, calificare în turul doi la Miami

Strategia lui Wozniacki pentru a evita o întâlnire cu Halep la începutul sezonului pe zgură

VIDEO. Halep, amendată că a dat cu racheta de pământ, explică: A fost bine, m-am relaxat

Calificare cu mari emoții. Simona a luptat fantastic şi a câştigat meciul cu Ocean Dodin

Vești bune și o dezamăgire. Rezultate ale sportivilor români la Miami Open

Presa internațională despre Halep: Orgoliul de campioană a dus-o mai departe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri