Echipa de Cupa Davis a României, refuzată de cei mai buni jucători

Data actualizării: Data publicării:
cupadavis

Echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Israel, din barajul de menținere în Grupei I a Zonei Europa/Africa, nu cuprinde cei mai buni jucători de simplu sau de dublu ai momentului, Marius Copil, Horia Tecău și Florin Mergea.

Potrivt site-ului oficial al competiţiei, căpitanul nejucător Andrei Pavel i-a convocat pe Dragoş Dima, locul 464 ATP, Nicolae Frunză, locul 588 ATP, Vasile Antonescu, locul 649 ATP, şi Bogdan Borza, locul 793 ATP.

Florin Mergea a anunţat, marţi, că nu va face parte din echipa României de Cupa Davis, lăsând să se înţeleagă că motivul deciziei sale ar fi legat de neînţelegeri cu staful echipei.

Fără Florin Mergea, al doilea cel mai bine clasat jucător român de dublu după Horia Tecău, şi fără Marius Copil, cel mai bun român la simplu, echipa a ajuns la un pas de a părăsi Grupa I a Zonei Europa/Africa, pentru prima dată din 1993, după ce a pierdut, în septembrie, cu scorul general de 1-4, întâlnirea cu Austria, de la Wels.

În schimb, Israelul va alinia la Ramat Hasharon cei mai buni jucători. Harel Levy i-a convocat pe Dudi Sela, locul 72 ATP, Edan Leshem, locul 287 ATP, Mor Bulis, locul 590 ATP, şi Jonathan Erlich, locul 81 ATP la dublu.

România este neînvinsă în cele patru întâlniri anterioare cu echipa Israelului, în 1962, 1969, 1971, şi 2015.

Partida Israel - România România se va disputa, între 27 şi 29 octombrie, la Ramat Hasharon. Învinsa va retrograda în Grupa a II-a a Zonei Europa/Africa, iar învingătoarea va rămâne în Grupa I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri