EXCLUSIV. Nicu Andreescu, tatăl campioanei de la Indian Wells: Cred că Bianca poate să facă multe în tenisul feminin

Data actualizării: Data publicării:
colaj bianca nicu andreescu

În această noapte se va desfășura un meci foarte important la turneul de la Miami. Campioana de la Indian Wells, Bianca Andreescu, o întâlnește pe Irina Begu. Tatăl Biancăi, Nicu Andreescu, a vorbit la Digi24 despre succesul de la Indian Wells, dar și despre susținerea pe care a primit-o fiica lui în Canada și în România.

Nicu Andreescu, tatăl campioanei de la Indian Wells 2019, a declarat la Digi24 că „a trecut euforia deocamdată”. „Ne pregătim pentru următorul turneu”, a completat el.

Părinții Biancăi sunt foarte bucuroși și mândri pentru victoria de la turneul californian. „Și ea este foarte, foarte fericită”, a completat tatăl sportivei.

Cum spune și ea: totul este posibil. Normal, după rezultatele pe care le-a obținut acum, avem încredere în ea. Dacă nu este accidentată, cred că poate să facă multe în tenisul feminin”, a adăugat Nicu Andreescu, întrebat dacă Bianca se gândește la un turneu de mare șlem.

Despre meciul cu Irina Begu, transmis în această noapte de Digi Sport, el a spus că „nu este un meci ușor”. „Probabil Irina vrea să-și ia revanșa, Bianca vrea să-și continue parcursul pe care l-a avut până acum. Bianca o să fie puțin, probabil, și obosită. Sper că o să treacă peste acest impediment și va da totul pe teren. Îmi doresc să câștige Bianca, bineînțeles”, a completat tatăl sportivei.

În ceea ce privește lipsa sprijinului pentru a practica tenisul în România, Nicu Andreescu a răspuns că „să practici acest sport este foarte, foarte scump”.

Îți trebuie mii, sute de mii de dolari pe an ca să-l practici și să reușești, dacă ești bun. Nu pot să vorbesc despre ce se întâmplă în România, la Federația Română de Tenis, dar pot să spun ce se întâmplă în Canada. Federația canadiană îi ajută pe cei talentați și pe cei care cred că au o șansă în viitor. Îi adună în programul lor de pregătire națională, nu sunt mulți, dar îi ajută foarte mult, cu antrenor, cu călătorii și facilități. Deci investesc în viitor”, a completat tatăl Biancăi Andreescu.

Citește și Cine este Bianca Andreescu. Povestea unei „Cenușărese”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri