Filip Jianu, calificat în două semifinale la Australian Open 2019

Data actualizării: Data publicării:
Filip Jianu la antrenamente
Foto: Facebook Filip Jianu

Jucătorul Filip Jianu, cap de serie numărul 4, a reuşit una dintre cele mai importante performanţe ale tenisului masculin românesc din ultimii ani, calificându-se în semifinalele probei de juniori de la Australian Open 2019 atât la simplu, cât și la dublu.

filip jianu cu federer
Filip Jianu, fotografie cu Roger Federer. Juniorul Filip Jianu a reușit performanța de a se califica în semifinale la Australian Open 2019 atât la simplu, cât și la dublu  Foto: Facebook Filip Jianu

ACTUALIZARE.  Filip Jianu, locul 8 ITF şi cap de serie numărul 4, a ratat, vineri, calificarea în finala probei de simplu juniori din cadrul Australian Open.

Filip Jianu, în vârstă de 17 ani, a fost învins de americanul Emilio Nava, care are tot 17 ani şi ocupă locul 22 în clasamentul ITF, scor 3-6, 6-2, 7-5.

În finala de la simplu, Nava îl va întâlni pe italianul Lorenzo Musetti (16 ani), locul 4 ITF. Musetti a trecut în penultimul act de compatriotul său Giulio Zeppieri (17 ani, 33 ITF), scor 6-2, 6-4, scrie News.ro.

Filip Jianu a participat la Australian Open 2019 şi la dublu juniori, alături de spaniolul Nicolas Alvarez Varona, Cei doi au ajuns până în semifinale, fază în care au fost învinşi de o echipă din care făcea parte Emilio Nava.

ACTUALIZARE. Din păcate, Filip Jianu și coechipierul său, Nicolas Alvarez Varona, au ratat calificarea în finala de dublu. Ei au pierdut în două seturi, 3-6, 4-6, în fața perechii americane Cannon Kingsley/Emilio Nava, care erau favoriții 4.

Kingsley şi-a luat revanşa în faţa românului, după ce a fost întrecut, tot joi, la simplu, în sferturi, cu scorul de 7-6 (5), 4-6, 6-2.

La rândul său, Jianu, locul 8 ITF, îşi poate lua revanşa în faţa lui Emilio Nava (17 ani), locul 22 ITF şi cap de serie numărul 13, în meciul pe care îl va disputa vineri împotriva americanului, în semifinale, la simplu.


Românul de 17 ani, locul 8 ITF, l-a întrecut, joi, cu scorul de 7-6 (5), 4-6, 6-2, pe americanul Cannon Kingsley, locul 15 ITF şi cap de serie numărul 9, în vârstă de 17 ani, după un meci care a durat o oră şi 39 de minute.  Filip Jianu va evolua în penultimul act cu învingătorul dintre Jiri Lehecka din Cehia, 17 ani, locul 11 ITF, şi Emilio Nava din SUA (tot 17 ani), locul 22 ITF şi cap de serie numărul 13.

La dublu, românul face echipă cu Nicolas Alvarez Varona, Spania, alături de care s-a calificat miercuri în semifinalele de la Australian Open 2019. Cei doi joacă, joi, pentru calificarea în finală. Și partenerul lui Jianu de la dublu, spaniolul Varona, este calificat în semifinalele de la simplu.

Când avea numai trei ani, Filip Jianu a fost protagonistul unei reclame, care le-a rămas în memorie românilor. Jianu era copilul care avea replica „Zboară, puiule, zboară”, la spotul pentru o campanie din industria cărnii, relatează digisport.ro. După acea reclamă, Jianu s-a apucat de înot și tenis. Americanii de la IMG, poate cea mai mare firmă de management din lume, l-au ajutat pe Filip să ia lecții de tenis la școala lui Nick Bollettieri, în Statele Unite.

Filip Jianu este primul semifinalist la simplu băieți, la Australian Open, după Florin Mergea în 2003.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri