Svitolina a câștigat finala Turneului Campioanelor 2018

Data actualizării: Data publicării:
BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global - Day 8
Elina Svitolina a câștigat Turneul Campioanelor 2018. Foto: Guliver/GettyImages

Elina Svitolina a învins-o duminică pe Sloane Stephens în trei seturi și a câștigat finala turneului de tenis Turneul Campioanelor 2018, la Singapore, transmis în direct de Digi Sport 2.

BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global - Day 8
Elina Svitolina a câștigat Turneul Campioanelor 2018. Foto: Guliver/GettyImages

Sportiva ucraineană Elina Svitolina, locul 7 WTA, a învins-o pe americanca Sloane Stephens, locul 6 WTA, în finala de la Singapore, şi a câştigat Turneul Campioanelor, cel mai important trofeu al carierei sale. Svitolina s-a impus cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, în două ore şi 23 de minute.

Elina Svitolina a fost neînvinsă în Singapore, ea impunându-se înainte de finală în meciurile cu Petra Kvitova, Karolina Pliskova şi Caroline Wozniacki, în grupe, iar apoi în faţa sportivei Kiki Bertens, în semifinale.

Pentru Svitolina a fost prima finală de Turneul Campioanelor, competiţie la care s-a aflat la a doua participare. Anul trecut, Svitolina a jucat în grupă cu Simona Halep, Caroline Wozniacki şi Caroline Garcia şi nu a reuşit să ajungă în semifinale.

Sloane Stephens s-a aflat la prima participare la Turneul Campioanelor. Şi ea era neînvinsă înaintea finalei, impunându-se în faţa sportivelor Angelique Kerber, Kiki Bertens şi Naomi Osaka în grupe şi Karolina Pliskova în semifinale.

Svitolina încheie anul pe locul 4 în clasamentul WTA, cel mai bun final de an din cariera sa.

Deşi nu a participat la Turneul Campioanelor din cauza unei accidentări, Simona Halep încheie anul 2018 pe locul I WTA, cu un avans de peste 1.000 de puncte.


Știrea inițială:

UPDATE: Elina Svitolina a câștigat finala Turneului Campioanelor 2018, după ce și-a adjudecat setul decisiv cu scorul de 6-2.

UPDATE: Elina Svitolina a egalat scorul general (6-2) și a dus meciul în decisiv.

UPDATE: Sloane Stephens a câștigat primul set, cu scorul de 6-3.

Actualizare 13:45. A început partida dintre Elina Svitolina și Sloane Stephens.


Jucătoarea americană de tenis Sloane Stephens, numărul 6 mondial, s-a calificat în finala Turneului Campioanelor, învingând-o în trei seturi, 0-6, 6-4, 6-1, pe Karolina Pliskova din Cehia (locul 8 WTA), în cea de-a doua semifinală disputată sâmbătă la Singapore.

După ce a pierdut fără drept de apel primul set, fără să câştige nici măcar un ghem, Stephens a reuşit să se impună în următoarele două seturi şi să acceadă în ultimul act al competiţiei de final de sezon din circuitul feminin.

Reprezentanta Statelor Unite se va lupta pentru trofeu cu ucraineanca Elina Svitolina (locul 7 WTA), care a trecut în prima semifinală, tot în trei seturi, 7-5, 6-7 (5/7), 6-4, de olandeza Kiki Bertens, înlocuitoarea româncei Simona Halep, numărul unu mondial, care a declarat forfaitpentru Turneul Campioanelor din cauza problemelor la spate.

Elina Svitolina şi Sloane Stephens s-au întâlnit în trei ocazii până acum, americanca obţinând două victorii, ultima dintre ele anul acesta, în semifinalele turneului de la Montreal (6-3, 6-3).

Sursa: Digi24, Digi Sport, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri