Florin Mergea a câştigat turneul de la Barcelona la dublu

Data publicării:
mergea qureshi digisport

Perechea Florin Mergea/Aisam-Ul-Haq Qureshi (România/Pakistan) a câştigat, duminică, proba de dublu din cadrul turneului de la Barcelona, dotat cu premii totale de 2.324.905 euro.

mergea qureshi digisport

Mergea şi Qureshi i-au învins în finală pe germanul Philipp Petzschner şi austriacul Alexander Peya, scor 6-4, 6-3, într-o oră şi zece minute.

La Barcelona a jucat la dublu şi Horia Tecău, alături de olandezul Jean-Julien Rojer. Cei doi au fost eliminaţi în semifinale chiar de Mergea şi Qureshi.

Câştigătorii turneului au obţinut 150.780 de dolari şi 500 de puncte, iar învinşii din finala de dublu 73.820 de dolari şi 300 de puncte. Tecău şi Rojer s-au ales cu 37.030 euro şi 180 de puncte.

Aceasta a fost prima finală a lui Mergea alături de Qureshi şi al şaptelea titlu cucerit de român la dublu în circuitul ATP, scrie digisport.ro. Totodată, pentru român, care a câștigat în carieră și un titlu de Masters (cuerit în 2015, la Madrid, alături de Rohan Bopanna), trofeul de la Barcelona este al doilea din seria 500 pe care și-l adjudecă (după cel de la Hamburg, din 2014, atunci când s-a impus alături de Marin Draganja).

 

Mergea a câştigat precedentele şase titluri ATP, în 2013 la Viena (alături de cehul Lukas Rosol), în 2014 la Vina del Mar (alături de austriacul Oliver Marach) şi la Hamburg (cu croatul Marin Draganja ca partener), în 2015 la Stuttgart (alături de indianul Rohan Bopanna) şi anul trecut la Bucureşti (împreună cu Horia Tecău).

Florin Mergea mai are şapte finale jucate, în 2015 la Auckland, Montpellier (ambele alături de englezul Dominic Inglot), Casablanca, Halle şi Turneul Campionilor (toate alături de Bopanna), în 2016 la Sydney şi Madrid (tot cu Bopanna alături), precum şi o finală la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, alături de Tecău.

Qureshi şi-a trecut în palmares al 13-lea titlu ATP, având şi 16 finalei pierdute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri