Fostă mare campioană: Halep nu va pierde acest titlu

Data actualizării: Data publicării:
BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2016 - Day Seven
Foto: Guliver/GettyImages

Fosta jucătoare de tenis Chris Evert a declarat că Simona Halep nu va rata câştigarea trofeului la Roland Garros, ea menţionând că românca va găsi o cale pentru a profita de cea mai mare şansă pe care a avut-o vreodată de a se impune la un turneu de Grand Slam. Evert crede că Halep nu va pierde finala, mai ales pentru că adversara sa nu este Serena Williams sau altă sportivă care a învins-o pe constănţeancă, relatează Reuters.

BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2016 - Day Seven
Foto: Guliver/GettyImages

Câștigătoare a 18 trofee de Grand Slam (7 dintre ele la Roland Garros), Chris Evert (62 de ani, foto, în stânga) știe foarte bine prin ce trece Simona Halep înaintea acestei finale. O vede favorită certă în meciul de sâmbătă, mai ales că va avea în față o adversară care abia a împlinit 20 de ani, nu una experimentată, ca Serena Williams, pe care a reușit să o învingă o singură dată în carieră. 

„Nu cred că Halep va rata trofeul acum. A reuşit în ciuda adversităţii. Era aproape să nu joace din cauza accidentării, a fost condusă cu un set şi adversara ei a făcut două breakuri în sferturile de finală. Nu va rata titlul. Nu joacă împotriva Serenei sau împotriva unei sportive care a învins-o. Nu va pierde acest titlu. Este cea mai mare şansă pe care a avut-o vreodată să câştige un Grand Slam şi va găsi o cale să reuşească”, a spus Evert.

Citiți și: 

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

În ultimul act, Halep va juca, în premieră, împotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a împlinit, joi, 20 de ani, în ziua în care a învins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30, calificându-se pentru prima dată în finala unui Grand Slam.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri