Fostul medic al Naţionalei: Dacă Simona va forţa intrarea la turneul de la Moscova o face pe un risc ulterior

Data publicării:
pompiliu popescu agerpres crop

Repausul pe care Simona Halep îl va face acum trebuie să fie urmat de o recuperare corespunzătoare şi de un tratament fără ca sportiva să se grăbească să participe la obiectivele imediate, a declarat la Imparţial Pompiliu Popescu, fostul medic al Naţionalei.

El a spus că problema Simonei poate fi depăşită şi că nu orice hernie de disc implică operaţie.

Se poate trata şi se poate recupera într-un termen undeva de la două săptămâni la o lună de zile”, a spus Pompiliu Popescu.

Potrivit acestuia însă, problema poate reapare şi evolua în episoade.

Trebuie să fie atentă pentru că, odată declanşată această hernie de disc, ea evoluează în episoade, adică în perioade de acutizare care îi vor crea momente de pauză de aici încolo în carieră. Deci poate să reapară, să facă perioade de recurenţă şi să aibă întreruperi în activitatea ei. De aceea este bine ca acest repaus să fie urmat de o recuperare corespunzătoare şi de un tratament fără ca ea să se grăbească să participe la obiectivele imediate. E foarte importantă această problemă.

Dacă se va grăbi şi va forţa reintrarea într-un termen de două săptămâni, jumătate – trei, cât are primul turneu, cel de la Moscova, înseamnă că o face pe un risc ulterior.

Deci e posibil să se refacă în aceste două săptămâni, jumătate – trei, dar este recomandabil ca ea să îşi urmeze planul de recuperare ca să aibă ulterior o continuitate să îşi menţină şi forma sportivă”, a recomandat fostul medic al Naţionalei.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
simona halep
Simona Halep are hernie de disc
Partenerii noștri