FOTO. Zverev şi-a cerut scuze cu lacrimi în ochi după ce l-a învins pe Djokovic la JO de la Tokyo: Îmi pare foarte rău pentru el

Data actualizării: Data publicării:
Alexander Zverev izbucnește în plâns după victoria cu Djokovic.
Tenismanul german Alexander Zverev şi-a cerut scuze cu lacrimi în ochi după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic la Tokyo. Foto: Profimedia

Tenismanul german Alexander Zverev şi-a cerut scuze cu lacrimi în ochi după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic în semifinalele probei de simplu de la Tokyo, împiedicându-l să realizeze Golden Slam, câştigarea celor patru titluri de Mare Şlem şi a medaliei de aur la Jocurile Olimpice în acelaşi an, scrie belgian Le Soir.

Tenismanul german Alexander Zverev şi-a cerut scuze cu lacrimi în ochi după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic. Foto: Profimedia
Tenismanul german Alexander Zverev şi-a cerut scuze cu lacrimi în ochi după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic. Foto: Profimedia

Imediat după finalul partidei de la Tokyo, sportivul german a fost vizibil emoționat și nu a reușit să își stăpânească lacrimile.

Îmi cer scuze, îmi pare foarte rău (pentru el). Rămâne cel mai mare jucător din toate timpurile. (...) Ştiu că a venit aici ca să-şi treacă numele în istorie, ştiu că era în căutarea Golden Slam. Nu poţi însă să câştigi mereu. E totuşi bine să poţi să-l învingi din când în când”, a afirmat Zverev după ce a trecut de liderul mondial cu 1-6, 6-3, 6-1.

Jucătorul spune că a obţinut o medalie pentru Germania şi a punctat: „Este fără îndoială una dintre cele mai mari reuşite din cariera mea”.

Novak Djokovic: „Acesta e sportul”

Aici nu joc doar pentru mine sau pentru apropiaţii mei, joc de asemenea pentru toţi sportivii, toţi oamenii care au rămas în Germania şi mă urmăresc. Jocurile Olimpice sunt cel mai mare eveniment sportiv din lume”, a declarat jucătorul de 24 de ani, câştigător a 15 turnee ATP, dintre care două în acest an (Madrid, Acapulco), potrivit Agerpres.

Djokovic a spus: „Acesta e sportul, pur şi simplu el a jucat mai bine. A servit foarte bine, iar serviciul meu a devenit mult mai slab. Jocul meu s-a spart în bucăţi”.

Sârbul mai poate reuşi, totuşi, Marele Şlem, după ce a triumfat la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, iar la US Open, ultimul Grand Slam al anului, are trei titluri.

După eşecul în faţa lui Zverev, Djokovic a fost învins şi în semifinalele probei de dublu mixt la Jocurile de la Tokyo.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri