GALERIE FOTO. Kerber e noua zeiță a tenisului. Simona rămâne pe locul 5

Data actualizării: Data publicării:
2016 US Open - Day 13

Sportiva germană Angelique Kerber a câștigat, sâmbătă, finala de la US Open pe care a disputat-o împotriva Karolinei Pliskova, din Cehia, nr. 6 mondial. Este al doilea titlu de Grand Slam pe care îl obține Angelique Kerber în acest an.

(Click pe imagine pentru a urmări o galerie foto ce surprinde bucuria sportivei din Germania):

2016 US Open - Day 13
2016 US Open - Day 13

©FOTO: Gulliver/GettyImages

A fost o victorie în trei seturi: 6-3, 4-6, 6-4. Dar indiferent de rezultatul acestei partide, Kerber devine oricum, de luni, nr. 1 în clasamentul WTA, punând capăt astfel celor 186 de săptămâni (mai bine de trei ani) de dominație a americancei Serena Williams.

Rezultatul finalei de la US Open este important și pentru Simona Halep, care se menține pe locul 5 în clasamentul mondial. Dacă Pliskova ar fi învins-o pe Kerber, Simona cobora pe locul 6. 

În vârstă de 28 de ani, stângace, Kerber a câștigat la începutul anului Australian Open, iar acum, la finalul sezonului, obține și titlul la US Open. În urmă cu cinci ani era nr. 92 mondial, dar a atras atenția în momentul în care a reușit, în 2011, să ajungă în semifinale la US Open.

Kerber este prima jucătoare din Germania care se impune la New York după Steffi Graf, în 1996. În urma acestei victorii, Angelique Kerber a intrat în posesia unui cec de 3,5 milioane de dolari și a 2.000 puncte WTA, scrie Agerpres.

Pliskova rămâne astfel pe locul 6 în clasamentul mondial. Dacă ar fi câștigat finala, de luni ea ar fi depășit-o pe românca Simona Halep (eliminată de Serena Williams în sferturile de finală la US Open), ocupanta locului 5. Pliskova a reușit, la rândul ei, să o elimine în semifinale pe Serena Williams, care astfel a pierdut poziția de lider mondial WTA, pe care o deținea din 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri