Gestul pentru care Serena Williams ar putea fi amendată de WTA, după meciul cu Naomi Osaka

Data publicării:
Serena Williams
Foto: Guliver/Getty Images

Serena Williams, fostul lider mondial în tenis, nu a reușit să treacă de primul tur de la Miami Open 2018, unde a pierdut în fața lui Naomi Osaka, în două seturi, 6-3, 6-2. Dezamăgită de înfrângerea suferită, Williams a plecat imediat după meci și a refuzat să participe la conferința de presă.

Serena Williams
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep - Oceane Dodin, în turul 2 la Miami Open 2018. LIVE VIDEO & TEXT

Pentru acest gest, WIA o poate amenda, așa cum s-a întâmplat cu Venus Williams în repetate rânduri, când a fost taxată cu 3.000, 5.000, respectiv 7.500 de dolari pentru că a refuzat să apară în fața presei, după două meciuri pierdute în primele etape la Wimbledon, Roland Garros sau Australian Open.

Naomi Osaka, după victoria în fața Serenei Williams: „Ea este motivul pentru care m-am apucat de tenis”

De regulă, amenda impusă de WTA pentru neprezentarea la conferințele de presă este de 1.000 de dolari. La o oră după încheierea meciului, Serena Williams a dat publicității un scurt comunicat de presă, în care și-a lăudat adversara.

„Fiecare turneu este o oportunitate pentru mine să înțeleg unde trebuie să îmi îmbunătățesc jocul, astfel încât să fiu cea mai bună. Naomi a făcut un meci grozav azi și am învățat ceva din această partidă. Vreau să îmi continui revenire progresând în fiecare zi. Le sunt recunoscătoare fanilor care mă susțin la fiecare pas”, a declarat Serena Williams.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri