Glumă „grosolană” la adresa Simonei Halep, în revista Charlie Hebdo? Cum e înfățișată campioana: „Fier vechi, fier vechi”

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep
Foto: Agerpres

O caricatură cu Simona Halep apărută în revista franceză de satiră Charlie Hebdo stârnește numeroase controverse. Caricatura apărută în ediția tipărită a Charlie Hebdo o înfățișează pe Simona Halep încercând să vândă la fier vechi trofeul câștigat la Roland Garros.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„O româncă a câștigat la Roland Garros”, scrie Charlie Hebdo desupra caricaturii cu Simona strigând „Fier vechi, fier vechi”.

Desenul a stârnit revolta multor români, care au interpretat caricatura drept un atac grosolan la adresa campioanei de la French Open. Pe de altă parte, sunt voci care remarcă faptul că Charlie Hebdo ar încerca, de fapt, să ironizeze modul în care francezii îi percep pe români și că ar fi mai degrabă o ironie la adresa societății franceze. 

Caricatura a fost postată pe Facebook și de scriitorul Dan Alexe.

În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacată de terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane.

Caricaturile revistei au devenit şi mai controversate după atentatul asupra redacţiei, iar criticii spun că aceasta este cauza pentru care tirajul publicaţiei a scăzut. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri