Halep, după eliminare: E bine că s-a terminat, sunt fericită să merg în vacanță

Data actualizării: Data publicării:
halep
Foto: Guliver/GettyImages

Pentru al treilea an la rând, Simona Halep a fost eliminată în faza grupelor din Singapore. La finalul meciului pierdut cu Elina Svitolina, românca nu a părut însă afectată de înfrângere și a spus că și-a îndeplinit obiectivul din acest an și că abia așteaptă vacanța de la finalul sezonului, scrie digisport.ro.

halep
Foto: Guliver/GettyImages

„Este un sentiment bun, pentru că s-a terminat. A fost ca un maraton în ultimele luni. S-au întâmplat multe lucruri, a fost și puțină presiune.

Cred că am jucat mai bine decât în meciul cu Wozniacki. Acesta a fost și obiectivul meu. Bineînțeles, am făcut tot ce puteam pentru a câștiga, dar nu s-a întâmplat. Ea a jucat foarte bine și a meritat să câștige. Nu sunt supărată. Ok, nu-mi place că am pierdut, dar a fost un an grozav și sunt fericită să merg în vacanță acum.

Astăzi, am simțit că nu e totul de partea mea, că nu pot încheia punctele, că nu funcționează. A fost dificil să-mi găsesc ritmul, să fac puncte câștigătoare. Simt că m-am bătut până la final și că a fost un meci bun. Nu grozav, dar bun.

După șapte minute în vestiar, mi-am spus că a fost un an foarte bun. Este foarte bine că am ajuns nr. 1 în acest an. A fost obiectivul meu, așa că e ok.

Acum sunt o jucătoare diferită, mai puternică, am progresat mult. N-o să las acest turneu să ruineze tot ce am construit în acest an. Aștept cu nerăbdare sezonul viitor. Sper să am un start mai bun.”, a declarat Simona Halep, la conferința de presă.

Pentru Simona Halep, cele mai grele momente din 2017 au fost la începutul anului, primele 3-4 luni, iar cele mai bune au fost la Beijing, când a urcat pe locul I WTA, dar şi partea de sezon după turneul de la Stuttgart, din aprilie, până la Singapore.

„Am simţit că mi se scurge energia, am nevoie să mă odihnesc şi să sărbătoresc ce am făcut în acest an”, a adăugat ea.

Halep nu ştie cum va pregăti sezonul viitor. Va pleca în vacanţă cu certitudine, apoi probabil se va antrena în România. „Dar nu sunt sigură”, a punctat sportiva.

Simona Halep va aştepta rezultatele Karolinei Pliskova, care o pot menţine pe primul loc în clasamentul WTA: „Sunt în aceeaşi poziţie cum a fost Karolina la Wimbledon. Doar o să aştept (n.r. - rezultatele Karolinei Pliskova), dar nu mă gândesc la a fi numărul 1 mondial (n.r. - la finalul anului), şi spun adevărul acum”.

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-3, 6-4, de ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, ratând pentru a treia oară consecutiv calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor.

Ea a teminat competiţia cu o victorie, scor 6-4, 6-2, în faţa sportivei franceze Caroline Garcia, locul 8 WTA, şi cu două înfrângeri. În afara eşecului din meciul de vineri, jucătoarea română a fost întrecută cu 6-0, 6-2, de daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA, terminând pe ultimul loc în clasamentul Grupei Roşii.

În total, Simona Halep a jucat în circuitul profesionist 62 de meciuri în acest an (fără Fed Cup), înregistrând 45 de victorii şi pierzând 17. Ea a câştigat în 2017 un turneu, la Madrid, şi a mai fost finalistă de patru ori, la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing.

Pentru ca Halep să se menţină pe primul loc în clasamentul WTA la finalul anului, trebuie ca sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA, să nu câştige turneul de la Singapore. Pliskova este calificată în semifinale, fază în care va evolua cu daneza Caroline Wozniacki.

„I-am spus antrenorului meu înainte de meci că nu-mi place formatul turneului. Stai în stres toată săptămâna. E adevărat că dacă pierzi ai o nouă şansă, dar eu vreu ceva d egenul ai pierdut, pleci acasă. Ştii ceva, da sau ba. Dar e bine pentru jucătoarele care pierd primul meci, au o altă şansă. Eu întotdeauna am câştigat primul meci şi apoi am, pierdut, deci nu e un lucru bun pentru mine, dar pot voi pute îmbunătăţi în anii următori”, a mai spus Simona.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...