Halep - Makarova, 6-3, 6-0, în turul 2 la Doha. Simona câștigă spectaculos primul meci după finala de la Melbourne

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep

Vești bune din Qatar. Simona Halep a câștigat spectaculos, 6-3, 6-0, primul meci după finala de la Australian Open și pare că se simte excelent pe teren.

CITEȘTE ȘI: Prima reacție a Simonei Halep, după victoria de la Doha: „ Nu sunt chiar într-o stare perfectă, dar am încredere că va fi bine”

LIVE TEXT SIMONA HALEP - EKATERINA MAKAROVA:


ora 16.40 VICTORIE PENTRU HALEP! Va juca cu Anastasija Sevastova în turul 3 de la Doha.

ora 16.35 5-0 pentru Halep, care va servi pentru meci. Simona nu o lasă să respire deloc pe adversara ei și reușește lovituri cu adevărat spectaculoare.”Simo, ești cea mai tare”, se aude din tribune.

ora 16.25 Este 3-0 pentru Simo în setul doi. Makarova nu are răspuns în fața ofensivei româncei.

ora 16.20 Este 2-0 pentru Simona în setul doi, după un game lung, în care a reușit să salveze patru mingi de break.

ora 16.13 Simona începe în forță setul 2, cu un break. Este 1-0 pentru româncă în setul 2.

ora 16.12 Începe setul 2.

ora 16.08 Simona Halep reușește să-și facă serviciul, după un game foarte disputat, și câștigă primul set cu scorul 6-3. Partida este din ce în ce mai echilibrată. Makarova pare că și-a intrat în ritm și joacă din ce în ce mai bine. 

ora 16.01 Makarova își face serviciul. Utimele două game-uri, câștigate de rusoiacă. Simona va servi din nou pentru set.

ora 15.57 Makarova face rebreak și este 5-2 pentru Halep.

ora 15.54 Simona face un al doilea break și servește pentru set.

ora 15.47 Replica Simonei este nemiloasă. Halep câștigă game-ul 5 în mai puțin de două minute, după ce a reușit doi ași. Este 4-1 pentru româncă, în primul set.

ora 15.47 Makarova reușește să câștige un prim serviciu, după ce Simona Halep recuperează spectaculos de la 40-0 pentru rusoiacă. Meciul pare că se echilibrează, după ce Simona a dominat prima parte a partidei.

ora 15.42 Evoluție fără emoții pentru Halep în turul doi de la Doha. Este 3-0 pentru româncă.

ora 15.39 Este 2-0 pentru Simona în setul 1. Sportiva româncă a reușit să facă break. Halep se deplasează bine și fără teamă, chiar dacă la ultima conferință de presă a mărturisit că încă simte dureri la glezna accidentată.

ora 15.31 Simona Halep și-a câștigat primul serviciu. Este 1-0 pentru româncă.

ora 15.26 A început meciul dintre Simona Halep și Ekaterina Makarova.

ora 15.23 Simona Halep a intrat pe teren.

ora 15.15 Kvitova a învins-o pe Radwanska în turul doi a turneului de la Doha, scor 6-7, 6-3, 6-4. Simona Halep se pregătește să intre pe teren chiar în aceste momente, după 19 zile de absență din circuit.


Actualizare 19:25. Organizatorii turneului din Qatar au modificat ora de start a partidei dintre Halep și Makarova. Programat inițial de la ora 10:00, meciul de tenis va începe la ora 15:20.

Meciul Simonei Halep cu rusoaica Ekaterina Makarova este al treilea de pe terenul central, după două întâlniri de simplu feminin.

Tot pe terenul central, în ultima întâlnire a zilei, Mihaela Buzărnescu, numărul 43 mondial, va evolua contra letonei Jelena Ostapenko, favorită 6.

În al treilea meci de pe terenul 2, Monica Niculescu, locul 92 WTA, va juca în turul doi cu slovaca Magdalena Rybarikova, favorită 14 şi locul 18 mondial.

Şi Sorana Cîrstea joacă, miercuri, la Doha, în turul doi, cu belgianca Elise Mertens, locul 20 mondial, sau Timea Babos, din Ungaria, locul 35 mondial. Meciul este al doilea de pe terenul 3.


Simona Halep a făcut anunțul așteptat de toată lumea. Românca va concura în turneul din Qatar, transmis în această săptămână de Digi Sport. Finalistă la Australian Open, Halep încearcă să revină rapid pe primul loc WTA.

„Mă bucur să fiu din nou la Doha, însă nu pot să spun 100% cum e piciorul pentru că nu am mai jucat meci oficial, însă eu mă simt pregătită, o să intru în teren ca să joc meciul și ca să îl câștig”, a spus Simona Halep, numărul 2 WTA.

Românca va debuta, la Doha, direct în turul secund. Se va duela cu Ekaterina Makarova, aflată pe locul 36 în clasamentul WTA, pe care o conduce cu 3 - 2 în meciurile directe.

„Fiecare meci e greu contra ei, este stângace și este greu să mă adaptez la început cu efectul ei. Însă am mai jucat cu stângace și știu ce trebuie să fac. Am jucat contra ei de multe ori, sunt gata și vom vedea ce va fi”, a adăugat Halep.

Statistica meciurilor dintre Halep și Makarova

Halep are 3-2 în duelurile directe cu Makarova, în faţa căreia a pierdut categoric în sferturile Australian Open 2015 (4-6, 0-6) şi anul trecut, în sferturi la Washington, unde românca s-a retras în setul al treilea.

Constănţeanca de 26 de ani s-a impus în sferturi la New Haven, în 2013 (6-1, 7-6), în aceeaşi fază la Dubai, în 2015 (6-3, 1-6, 7-5) şi în 16-imi la Indian Wells, în 2016 (6-2, 6-4).

Numărul doi mondial nu se va putea baza pe sfaturile lui Darren Cahill, care nu se va afla alături de româncă la cele două competiții.

Australianul va reveni însă rapid în staff-ul Simonei. O va pregăti pe Halep la Indian Wells (7-18 martie) și Miami (20-31 martie).

Citiți mai multe știri despre Simona Halep aici.

Tot miercuri, de la ora 10:00, este programat şi meciul Mihaelei Buzărnescu împotriva favoritei numărul şase, Jelena Ostapenko.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri