Madrid Open. Simona și-a aflat adversara din turul al doilea

Data actualizării: Data publicării:
Porsche Tennis Grand Prix Stuttgart - Day 5
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-0, pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 32 WTA, calificându-se în turul al doilea al Madrid Open, unde va întâlni o jucătoare dintre primele 20, aflată în mare formă.

Porsche Tennis Grand Prix Stuttgart - Day 5
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE.  Jucătoarea belgiană Elise Mertens, locul 19 WTA, s-a calificat, duminică, în turul doi al turneului Madrid Open, cu premii de 6,6 milioane de euro, şi o va întâlni în faza următoare pe Simona Halep, liderul WTA.

Mertens a învins-o în primul tur pe compatrioata sa Alison Van Uytvanck, numărul 48 mondial, scor 6-4, 6-4, într-o oră şi 32 de minute.

Halep şi Mertens nu au mai fost adversare în circuitul WTA.

Jucătoarea belgiană este proaspăta câștigătoare a turneului de la Rabat, după ce a trecut, chiar sâmbătă, în finală, de sportiva australiană Ajla Tomljanovic. Mertens s-a impus cu scorul de 6-2, 7-6 (7/4), după o oră şi 45 de minute de joc.

Ea a reuşit astfel să obţină al patrulea titlu al carierei, iar de luni va fi numărul 16 mondial.

Mertens pare să fie în formă, luna trecută ea câștigând și trofeul de la Lugano. Tot anul acesta a câştigat și turneul de la Hobart, pe care și-l adjudecase și în 2017. În ambele finale de la Hobart a avut adversare românce: Monica Niculescu (anul trecut) şi Mihaela Buzărnescu (2018).


Halep a început în viteză apărarea trofeului la Madrid. Liderul WTA a surclasat-o pe Makarova, la fel cum a făcut-o şi în februarie, turul I, la Doha, când s-a impus cu 6-3, 6-0.

Agresivă şi precisă, cu un bun serviciu, românca a căutat şi reuşit să o mişte stânga-dreapta pe adversară şi să o ţină cât mai departe de linia de fund a terenului, cu mingi lungi. Supusă la o astfel de presiune de la început, Makarova a comis numeroase erori (30, faţă de opt Halep) şi nu a găsit soluţii pentru a i se opune Simonei Halep.

Doar un ghem a cedat jucătoarea din Constanţa, pe popriul serviciu, la 2-0, în primul set. Au urmat zece ghemuri câştigate la rând de Halep, după primele patru setul I intrându-i în palmares, după 22 de minute, iar după următoarele şase, meciul, în 51 de minute.

Citiți și:
Halep, pe prima pagină a cotidianului Marca: E cea mai bună jucătoare din istoria turneului de la Madrid

Simona Halep este a treia jucătoare din România în turul al doilea la Madrid, după Irina Begu, locul 36 WTA şi Sorana Cîrstea, locul 35 WTA. A patra româncă de pe tabloul principal de simplu, Mihaela Buzărnescu, locul 37 WTA, va evolua şi ea, duminică, în prima manşă, împotriva rusoaicei Maria Şarapova, locul 53 WTA.

În faza următoare, Halep va întâlni o jucătoare belgiană, pe Elise Mertens, locul 19 WTA şi 19 victorii în 25 de meciuri disputate în 2018, sau pe Alison Van Uytvanck, locul 48 WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată cu un premiu de 36.775 de euro şi cu 65 de puncte WTA.


LIVE VIDEO. AICI, pentru abonații RCS & RDS.

LIVE TEXT, AICI.

Meciul lui Halep cu Makarova este al doilea de pe terenul Manolo Santana, după întâlnirea dintre Daria Gavrilova şi Caroline Wozniacki, programată de la ora 12:00.

Halep şi Makarova s-au întâlnit de şase ori, iar românca s-a impus de patru ori, ultima dată în turul I, la Doha, cu 6-3, 6-0.

Tot duminică, în al treilea meci de pe arena Arantxa Sanchez, Mihaela Buzărnescu, locul 37 WTA, va da piept în turul I cu rusoaica Maria Şarapova, locul 53 WTA.

În prima întâlnire de pe terenul 6, Sorana Cîrstea, locul 35 WTA, joacă împotriva sportivei cehe Katerina Siniakova, locul 51 WTA.

Traseu dificil la Madrid

Dacă o va învinge pe Makarova, Halep va evolua în turul secund împotriva câştigătoarei dintre Alison van Uytvanck şi Elise Mertens. Mai departe, printre adversarele posibile ale Simonei se numără Madison Keys (turul 3), Karolina Pliskova sau Viktoria Azarenka (în sferturi) şi Garbine Muguruza (semifinale), scrie digisport.ro.

Halep ar putea să le întâlnească abia în finală pe jucătoarele puternice de pe cealaltă jumătate a tabloului: Caroline Wozniacki sau Elina Svitolina.

Poate pierde numărul 1 WTA

Simona Halep va avea 27 de săptămâni petrecute ca număr unu mondial, dar această performanţă ar putea fi oprită după turneul de la Madrid. Caroline Wozniacki o poate detrona pe românca de 26 de ani, iar mai jos vă prezentăm scenariile în care daneza ar ajunge cea mai bună jucătoare a lumii.

Vestea proastă pentru Simona este că daneza depinde numai de ea în această luptă, susţine site-ul WTA. Dacă va câştiga întrecerea, atunci ea va ajunge automat pe prima poziţie, fără să o intereseze rezultatul lui Halep. Anul trecut, Simona a câştigat competiţia, iar „Caro” a fost eliminată în turul 2.

În cazul în care Halep va fi învinsă în primul tur de la Caja Magica de Ekaterina Makarova, atunci campioana de la Australian Open are nevoie de accederea în semifinale pentru a ajunge numărul 1.

Dacă Halep va câştiga meciul cu Makarova, atunci Wozniacki trebuie să prindă finala la turneul patronat de Ion Ţiriac. Acolo, ea s-ar putea întâlni tocmai cu sportiva din Constanţa. Cele două ar juca cu miza directă a locului 1.

Sâmbătă, Irina Begu (locul 36 WTA) a reușit o performanță extraordinară, eliminând-o din turneul de la Madrid pe una dintre favorite, Jelena Ostapenko (locul 5 WTA), campioana de la Roland Garros! Irina Begu a câștigat partida în două seturi, 6-3,6-3, într-o oră și 25 de minute! 

În faza următoare, Irina va juca împotriva învingătoarei din meciul Mihaela Buzărnescu - Maria Șarapova.

Turneul de la Madrid se dispută în perioada 5-12 mai şi va fi transmis de Digi Sport 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri