FOTOGALERIE. Simona Halep și Irina Begu au adus victoria României la Fed Cup

Data actualizării: Data publicării:
170423_HALEP_00_INQUAM_PHOTOS_Bogdan_Chesaru
Foto: Bogdan Chesaru / Inquam Photos

România a câștigat competiția cu Marea Britanie în Fed Cup și rămâne în a doua grupă valorică a tenisului mondial feminin. Simona Halep și Johanna Konta s-au confruntat în primul meci din cea de-a doua zi a competiției. Meciul a fost câștigat cu ușurință de Simona Halep, apoi a urmat meciul Irinei Begu cu Heather Watson. Victoria a venit greu, dar a venit. Pentru Irina. Pe banca României, în locul lui Ilie Năstase, a luat loc Monica Niculescu. 

simona konta

ACTUALIZARE 16:30  Echipa de dublu Halep şi Niculescu au fost învinse de perechea Rae/Robson, iar întâlnirea România - Marea Britanie s-a încheiat 3-2.

Simona Halep şi Monica Niculescu au fost învinse, duminică, de perechea Jocelyn Rae/Laura Robson, scor 6-3, 1-6, 10-8, în ultimul meci al întâlnirii de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie, astfel că scorul general al confruntării este 3-2.

170423_FEDCUP_DUBLU_02_INQUAM_PHOTOS_George_Calin 170423_FEDCUP_DUBLU_00_INQUAM_PHOTOS_George_Calin 170423_FEDCUP_DUBLU_03_INQUAM_PHOTOS_George_Calin

170423_FEDCUP_DUBLU_04_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Cele două românce au pierdut în faţa britanicelor într-o oră şi cinci minute.

Pe scaunul de căpitan nejucător al României s-a aflat Sorana Cîrstea, după ce Ilie Năstase nu a putut ocupa locul respectiv duminică, fiindu-i retrasă acreditarea.

Ca urmare a succesului din întâlnirea cu Marea Britanie, România va evolua anul viitor în Grupa Mondială II.

ACTUALIZARE 15:00 Irina Begu câștigă partida cu Heather Watson cu 6-4, 7-5. România câștigă Fed Cup în competiția cu Marea Britanie (3-1) și rămâne în a doua grupă valorică a tenisului mondial. Meciul la dublu, care urmează să se desfășoare, nu mai poate schimba nimic. 

ACTUALIZARE 14:10 - Partida este extrem de echilibrată. Se menține echilibrul și în setul secund, 3-3 fără break.

Galerie foto cu imagini de la Bogdan Chesaru / Inquam Photos (click pe prima fotografie):

170423_BEGU_WATSON_02_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
170423_BEGU_WATSON_02_INQUAM_PHOTOS_George_Calin

ACTUALIZARE 13:35 Primul set, câştigat de Irina Begu cu 6-4!

ACTUALIZARE 12:50A început meciul dintre Irina Begu și Heather Watson. Dacă Irina câștigă acest meci, România va conduce Marea Britanie cu 3-1 și se va menține în grupa a doua valorică a tenisului feminin mondial.

Citiți și: CTP: Haideți să vă spun ce n-am înțeles la Irina

ACTUALIZARE 12:30  „Simt că dominăm noi acum şi că publicul a fost foarte corect, atât ieri, cât şi azi”, a declarat Simona Halep după meciul de duminică. 

Întrebată dacă a trecut peste ceea ce s-a întâmplat ieri,  Simona Halep a spus că nu vreaa să comenteze despre acest lucru. „Cred că ceea ce s-a întâmplat ieri a fost prea mult. Acum mă bucur de acest moment şi nu mă mai gândesc la ceea ce s-a întâmplat ieri”, a menționat, totuși, Simona. „Nu a fost deloc ușor astăzi, dar publicul a fost alături de mine și au fost foarte motivați după cele întâmplate ieri. Vă mulțumesc că ați venit și să fim la fel de gălăgioși în continuare!”, a îndemnat Simona, la finalul meciului împotriva Johannei Konta.

ACTUALIZARE 12:17 Simona Halep câștigă! E prima victoriei împotriva Johannei Konta, pe care a învins-o categoric, după numai o oră și 10 minute: 6-1, 6-3.

ACTUALIZARE 12:15 - După un set al doilea cu mai multe emoții, Halep face break-ul și se apropie la un game de victorie! 6-1, 5-3 pentru româncă!

ACTUALIZARE 11:45  Halep începe perfect și setul secund, cu break în primul game. 6-1, 1-0.

Meciul, care a început bine pentru Simona Halep, se transmite în direct la Digi Sport 1. Simona a câștigat primul set categoric: 6-1!

Galerie foto cu imagini realizate de George Călin/ Inquam Photos (click pe prima fotografie pentru acces la celelalte)

2017.04.23_GC_Halep vs Konta-71934 inquam photos george calin
2017.04.23_GC_Halep vs Konta-71934 inquam photos george calin

Johanna Konta conduce cu 2-0 în meciurile disputate până acum cu Halep. În optimile de finală ale turneului de la Wuhan, ediţia 2015, britanica s-a impus cu 6-3, 3-6, 7-5, iar anul acesta, în sferturi, la Miami, cu scorul de 3-6, 7-6 (7), 6-2. 

Citiți și: Halep vs. Konta în Fed Cup. CTP: Se va decide la limită

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu stă în scaunul căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, după ce lui Ilie Năstase i-a fost retrasă acreditarea. Irina-Camelia Begu va juca în cel de-al doilea meci al zilei de duminică, împotriva britanicei Heather Watson.

Niculescu a stat şi sâmbătă în scaunul de căpitan nejucător, în finalul meciului dintre Sorana Cîrstea şi Johanna Konta, după ce Năstase a fost scos de pe teren pentru injurii, iar Alinei Tecşor nu i-a fost permis accesul pe scaun deoarece nu are nicio calitate oficială.

La finalul zilei de duminică va avea loc întâlnirea de dublu Sorana Cîrstea/Monica Niculescu - Laura Robson/Jocelyn Rae. 

După prima zi a întâlnirii România - Maria Britanie, din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială, scorul este egal, 1-1.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a ridicat, sâmbătă, acreditarea lui Ilie Năstase, astfel că el nu va mai fi căpitanul echipei României la meciurile de duminică, împotriva jucătoarelor din Marea Britanie, din FedCup.

Ilie Năstase a înjurat pe toată lumea, arbitri, adversare, ziarişti, la meciul Sorana Cîrstea - Johanna Konta, de la Mamaia. Năstase s-a enervat pentru faptul că jucătoarea britanică era tot timpul deranjată de ce se întâmpla pe teren şi în tribune, în timpul evoluţiei ei. Năstase i-a reproşat situaţia arbitrului de scaun, pe un ton nepotrivit. Oficialul l-a chemat pe arbitrul principal, elveţianul Andreas Egli, care l-a trimis la vestiare pe fostul tenisman. Năstase l-a înjurat pe Egli, apoi a adresat cuvinte jignitoare şi către Johanna Konta şi căpitanul Marii Britanii, Anne Keothavong, înainte de a părăsi terenul. După scurt timp, Johanna Konta a izbucnit în plâns, iar meciul a fost întrerupt şi jucătoarele au plecat la cabine. Arbitrul a rugat-o pe Simona Halep să le vorbească fanilor, acestea cerându-le spectatorilor să respecte jucătoarele adverse. Partida a fost reluată după 20-25 de minute.

Năstase a urmărit finalul meciului de la vestiare, apoi a plecat înconjurat de gărzi de corp. La ieşirea de la vestiare a fost aşteptat de jurnaliştii britanici, cu care a intrat în conflict. El a devenit agresiv în momentul în care a văzut că Eleanor Crooks de la Press Association, care a scris despre afirmaţiile lui la adresa Serenei Williams, îl filma. El a încercat să iasă dintre gărzile de corp şi să se îndrepte către ea. "De ce mă filmezi? De ce? Pentru că eşti urâtă", i-a strigat el. "Asta este meseria mea de jurnalist, de aceea filmez", a răspuns ziarista. În cele din urmă Năstase a plecat fără alte incidente.

(surse: digisport.ro, news.ro)

Citiți pe aceeași temă: 

Fed Cup. România câștigă confruntarea cu Marea Britanie

Ilie Năstase a fost suspendat provizoriu şi nu va avea acces la competiţiile ITF

Irina Begu îi ia apărarea lui Ilie Năstase

Șeful Federație Române de Tenis: Au scris pe genunchi o suspendare provizorie

Presa internaţională vs. Ilie Năstase

CTP: Ceea ce a făcut Ilie este inacceptabil

VIDEO. Ilie Năstase, scos din teren

VIDEO. Năstase a înjurat pe toată lumea la meciul Cîrstea - Konta, arbitrii, adversare, ziarişti

Ilie Năstase a rămas fără acreditare la Fed Cup. Explicațiile ITF

FOTOGALERIE. Momente tensionate la meciul Konta-Cîrstea din Fed Cup

CTP: Johanna Konta e labilă psihic, decizia întreruperii meciului nu e normală

Fed Cup tensionat | Ilie Năstase, dat afară de la meci, Konta a ieșit din teren în lacrimi

Năstase, despre scandalul din presa britanică: Îi dau în judecată

CTP, despre scandalul Năstase: Problema e cu simțul umorului la englezi

Nervi și lacrimi la Fed Cup. Ilie Năstase, investigat de șefii tenisului mondial

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri