HALEP - ZHENG, 7-5, 6-0, în turul 2 la Wimbledon. Victorie categorică a Simonei Halep

Data actualizării: Data publicării:
Halep - Zheng LIVE TEXT
Foto: Agerpres

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 7-5, 6-0, pe chinezoaica Saisai Zheng, locul 126 WTA.

Halep - Zheng LIVE TEXT

Foto: Agerpres

Meciul de joi a devenit complicat pentru Simona Halep, după un bun început al româncei. Din fericire pentru ea, lucrurile s-au aşezat pe făgaşul normal după ce Zheng şi-a epuizat resursele fizice şi tehnice, la scorul de 5-3 pentru sportiva din China, scrie news.ro.

Halep şi-a presărat în joc ingredinetele obişnuite, agresivitate, mingi pe marginile terenului, plasate cu destulă putere şi s-a desprins repede la 2-0, cu break în al doilea ghem. 

Românca a greşit apoi pe propriul serviciu şi a încărcat-o cu încredere pe adversară, care a câştigat cinci din următoarele şase ghemuri, Zheng cedând-ul doar pe cel de la 2-2. Jucătoarea din China a pus-o în dificultate pe Halep cu o defensivă extraordinară, cu o acoperite perfectă a terenului şi cu o sâcâietoare lovitură <slice>. Zheng a fost pe tot terenul, a dat lovitura potrivită din locul potrivit, a jucat variat şi eficient, lăsând-o aproape fără replică pe sportiva română. Adevărat este că şi Halep a contribuit la succesul şi spectacolul făcut de Zheng cu un pic de nerăbdare, cu greşeli şi cu soluţii nepotrivit alese din poziţii care cereau o altfel de abordare.

Condusă cu 5-3, Halep a luat întâi ghemul de 4-5. Apoi Zheng a servit pentru set, dar nu l-a închis. Parcă aşa cum jocul ei fructuos a apărut brusc oarecum, tot aşa s-a stins. <Slice-ul>, principala ei armă, nu a mai ajutat-o deloc. Mingea aceea care abia sărea în terenul adversarei şi care i-a adus multe puncte s-a oprit din ce în ce mai des în fileu, iar liderul WTA a simţit că e momentul să apese pe acceleraţie. Halep a diminuat numărurl erorilor, a trimis lovitura câştigătoare după ce a fost mai răbdătoare şi a primit în acelaşi timp cadourile rivalei.

Zheng nu putea păstra acel ritm sufocant şi a cedat iniţiativa şi controlul jocului. De partea cealaltă, spectacolul a început să fie făcut de către câştigătoarea ultimei ediţii a turneului de la Roland Garros.

De la 3-5, Halep a câştigat zece ghemuri la rând, adică toate ce au urmat. După primele patru, setul i-a revenit, cu 7-5, în aproape 50 de minute de joc. După următoarele şase, Halep pus capăt partidei, cu 6-0, după o oră şi 17 minute.

În turul al treilea, Halep rămâne la adversare din Asia şi va evolua cu Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 48 WTA, care a învins-o, tot joi, cu scorul de 6-3, 6-3, în 64 de minute de joc, pe Lara Arruabarrena din Spania, locul 88 WTA.

Jucătoarea din Taiwan este pentru a doua oară în turul al treilea, la Wimbledon. Ea a mai atins această fază, cea mai înaltă pe iarba londoneză, în 2012.

Halep a câştigat singurul meci disputat cu Hsieh, în 2013, în turul I al turneului de la Cincinnati, cu scorul de 6-7 (5), 6-1, 6-2.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 100.000 de lire sterline (113.000 de euro) şi cu 130 de puncte WTA.

Simona Halep a jucat anul trecut în sferturile de finală ale turneului de la Wilmbledon, fază în care a fost eliminată de britanica Johanna Konta, scor 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4.

România are două jucătoare în turul al III-lea la Wimbledon, pe Simona Halep şi pe Mihaela Buzărnescu.

LIVE TEXT HALEP - ZHENG ÎN TURUL DOI LA WIMBLEDON:


ora 18.33 VICTORIE SIMONA HALEP!

ora 18.31 Doua mingi de meci pentru Halep.

ora 18.29 5-0 pentru Simona Halep. 

ora 18.23 Simona Halep se distanțează la 4-0, după opt gameuri câștigate la rând.

ora 18.18 Halep joacă impecabil și pare de neînvins în aceste momente. Este 3-0 în setul secund.

ora 18.15 Halep face break în setul secund. Jocul lui Zheng pare dizolvat pur  și simplu. Asta și pentru că Simona Halep joacă foarte bine.

ora 18.12 Simona Halep a preluat total controlul meciului și face legea pe teren. Este 1-0 în setul secund.

ora 18.08 SET HALEP!!!! HAI, SIMO!

ora 18.07 Halep revine spectaculos și câștigă primul set, după patru gameuri la rând.

ora 17.59 Halep revine în meci, face break, restabilește egalitatea și are șanse să câștige primul set. Este 5-5.

ora 17.54 Simona Halep își face serviciul cu o serie de lovituri lungi, în corpul adversarei. Însă Zheng va servi pentru set.

ora 17.51 Zheng își face serviciul și își consolidează avantajul în meci. Este 3-5 pentru jucătoarea din China, iar Halep pare că și-a pierdut luciditatea. 

ora 17.44 Zheng reușește să facă break și preia conducerea pe tabela de scor. Halep trebuie să se decidă la o strategie pe care să o aplice cu jucătoarea din China. Este 3-4.

ora 17.41 Zheng pare că a intrat în meci. Este foarte concentrată, joacă variat și a început să îi pună probleme tot mai mari lui Halep. Este 3-3.

ora 17.34 Halep își face rapid serviciul. Pare că se grăbește să termine acest meci și să ajungă în turul 3 sau chiar mai departe, unde să întâlnească adversare mai ofertante.

ora 17.32 Zheng își face și serviciul și restabilește egalitatea pe tabla de scor. Pe teren însă, Halep domină meciul de pe fundul terenului.

ora 17.27 Zheng își revine rapid și are trei șanse de rebreak. O fructifică chiar pe prima și este 2-1.

ora 17.25 Halep face break cu prima șansă și preia conducerea meciului. Este 2-0 pentru jucătoarea din România.

ora 17.20 Halep a început în forță acest meci. Este agresivă, lovește puternic și este pe punctul de a face break. 

ora 17.16 A început meciul dintre Simona Halep și Saisai Zheng, cu Halep la servă.

ora 17.10 Halep și Zheng au intrat pe teren. Urmează încălzirea.

ora 17.00 Meciul dintre Cilic și Pella s-a terminat cu victoria lui Pella. Urmează să înceapă, în scurt timp, meciul dintre Halep și Zheng.

ora 16.20 Meciul dintre Marin Cilic și Guido Pella a ajuns în setul 5. Meciul se joacă pe același teren pe care urmează să evolueze Simona Halep, în turul 2 la Wimbledon. Așadar, meciul dintre Halep și Zheng nu va începe mai devreme de 16.50.

ora 14.30 Veste bună pentru Simona Halep înainte de turul doi de la Wimbledon. Caroline Wozniacki, locul 2 mondial, a fost eliminată, miercuri, în turul doi la Wimbledon. Wozniacki a fost învinsă de rusoaica 'Ekaterina Makarova, scor 6-4, 1-6, 7-5, după două ore şi 11 minute. În urma eliminării lui Wozniacki, Simona Halep şi-a asigurat poziţia de număr 1 mondial şi după turneul de la Londra.


Meciul este al doilea de pe terenul 1, după întâlnirea dintre Marin Cilic (Croaţia) - Guido Pella (Argentina).

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-2, 6-4, pe japoneza Kurumi Nara, locul 100 WTA, calificându-se în turul al doilea al turneului de la Wimbledon, scrie news.ro.

Simona Halep a avut parte de un bun meci de încălzire pe iarba londoneză, întâlnind o adversară ce nu i-a pus mari probleme. Lipsa de partide pe această suprafaţă s-a văzut la jucătoarea română, dar ea s-a adaptat uşor-uşor. Nara este o jucătoare rapidă, cu o bună acoperire a terenului, care a „întins-o” în unele momente pe câştigătoarea French Open, însă Halep a controlat cu siguranţă partida de luni.

Liderul WTA a început cu break, consolidat cu serviciul. Japoneza a revenit şi a egalat la 2, dar apoi nivelul jocului sportivei române a crescut şi nu a mai cedat niciun ghem până la finalul setului, câştigat cu 6-2, după 39 de minute.

Setul secund a fost mai echilibrat. Halep a reuşit din nou break-ul în primul ghem, apoi jucătoarele au mers cu serviciul până la final, astfel că şi acest set a intrat în contul româncei, scor 6-4, după o oră şi 17 minute.

Halep a învins-o pe Zheng în 2015, în semifinalele turneului de la Shenzhen, cu scorul 6-2, 6-3, în singura lor întâlnire.

Simona Halep a jucat anul trecut în sferturile de finală ale turneului de la Wilmbledon, fază în care a fost eliminată de britanica Johanna Konta, scor 6-7(2), 7-6(5), 6-4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri