Ilie Năstase: E dureros când pierzi așa o finală, dar Simona Halep rămâne o campioană

Data actualizării: Data publicării:
Previews-2012 Laureus World Sports Awards
Foto: Guliver/Getty Images

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că Simona Halep rămâne o campioană chiar dacă a fost învinsă în finala turneului Roland Garros de Jelena Ostapenko, precizând că este dureros să pierzi un meci în ultimul act al unei competiții după ce ai condus cu 1-0 la seturi.

Previews-2012 Laureus World Sports Awards
Foto: Gulliver/Getty Images

"Suntem toți dezamăgiți, normal. Așa cum cu siguranță este și ea. A fost atât de aproape să câștige finala. A avut la un moment dat parcă trei mingi de 4-0 (n.r. — în setul doi), dar adversara ei a întors meciul și a câștigat. E păcat când pierzi așa. Dacă se întâmpla în primul tur, era mai ușor, dar în finală să pierzi așa e dureros. Însă indiferent că a pierdut, Simona rămâne o campioană și sperăm toți să revină cât mai repede", a spus Năstase.

Fostul tenisman a menționat că o astfel de înfrângere nu este ușor de uitat, dar este încrezător că Simona Halep va putea să revină. "Îi va fi destul de greu să se monteze din nou pentru că este a doua finală la Roland Garros pe care o pierde, dar nimic nu e ușor. Eu am încredere că va reveni repede, iar următoarea șansă de a câștiga un Grand Slam este Wimbledon-ul. Trebuie să meargă înainte. După cum am spus, ea rămâne o campioană", a afirmat Năstase pentru Agerpres
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko (47 WTA) cu 4-6, 6-4, 6-3, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului. Halep a condus cu 1-0 la seturi, a avut 3-0 în setul al doilea și 3-1 în decisiv, dar nu a reușit să își păstreze acest avantaj și s-a înclinat după o oră și 59 de minute. 
Jucătoarea română a ratat pentru a doua oară titlul la Roland Garros, după ce în 2014 a fost întrecută în ultimul act de rusoaica Maria Șarapova, cu 6-4, 6-7, 6-4.

Halep, care de luni va fi numărul doi mondial, s-a ales cu 1.060.000 euro și 1.300 de puncte WTA, iar câștigătoarea a fost recompensată cu 2.100.000 euro și 2.000 de puncte WTA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri