Indian Wells 2019. Simona Halep se califică în turul al treilea. Mihaela Buzărnescu a pierdut

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep bucuroasă de victorie
Foto Guliver/Getty Images

Simona Halep și Mihaela Buzărnescu au avut în această noapte primele meciuri de la Indian Wells 2019. Româncele au jucat direct în turul al doilea. Simona Halep a întâlnit-o pe Barbora Strycova, locul 50 WTA, și a reușit să o învingă într-o oră și jumătate, în timp ce Mihaela Buzărnescu (31 WTA) a jucat, dar a pierdut împotriva australiencei Daria Gavrilova, locul 53 WTA. În orice caz, Indian Wells 2019 se anunță deja un turneu cu eliminări surprinzătoare. Mai multe sportive de top, pe care Simona Halep le-ar fi putut întâlni în fazele următoare ale competiției, au părăsit deja turneul după turul al doilea. Bianca Andreescu, tânăra canadiancă de origine română, este și ea o surpriză. Una foarte plăcută. A reușit o nouă victorie, a 23-a de anul acesta, și este și ea în turul al treilea al competiției.

BNP Paribas Open - Day 3
Simona Halep se antrenează pentru primul meci al acestui sezon la Indian Wells 2019, în care o întâlnește pe Barbora Strycova, din Cehia Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 3:23 Și victorie pentru Simona Halep, după un set doi câștigat pe muchie de cuțit, cu 6-4. Simona Halep merge mai departe, în turul al treilea de la Indian Wells 2019. Nu a fost o victorie facilă, adversara a pus-o în dificultate mai ales în setul al doilea, dar Simona Halep a arătat un tenis de mare clasă.

Simona Halep a fost mai bună la toate capitolele, cu 18 „winners” față de doar 8 ale Barborei și 6 break-uri reușite, față de doar 3 ale cehoaicei. În plus, și-a îmbunătățit și serviciul, având rezultate mult mai bune în comparație cu Strycova mai ales pe serviciul al doilea.

Simona Halep - Barbora Strycova 6-2, 6-4 după o oră și 27 de minute de joc.

În interviul de pe teren, Simona Halep a declarat din nou că simte mai puțină presiune, că ia fiecare meci ca atare și a ținut să le mulțumească fanilor. „Ştiu cum joacă (Barbora Strycova - n.r.) şi mereu evoluez cum trebuie împotriva ei. Mereu am jucat bine aici. Vreau să mă bucur de tenis şi să lupt în fiecare meci”, a spus Simona Halep. 

În faza următoare, Simona Halep va juca împotriva sportivei Katerina Kozlova din Ucraina, locul 114 WTA, venită din calificări. Aceasta a învins-o pe Aliaksandra Sasnovici din Belarus, locul 34 WTA şi cap de serie numărul 31, în trei seturi: 6-4, 2-6, 6-0. Meciul va avea loc duminică seara (ora României). Este pentru prima dată când Simona Halep o întâlnește în circuitul WTA pe ucraineanca de 25 de ani.

Meci entuziasmant al Simonei Halep

Simona Halep a început cu dreptul turneul din California, arătând o bună dispoziţie de joc şi o pregătire fizică optimă. Deşi nu a avut un meci uşor, întâlnind o luptătoare, ea a controlat partida, cu excepţia mijlocului setului secund, când a arătat o uşoară scădere în evoluţie. În cele din urmă, românca şi-a corectat jocul şi a reuşit să se impună în minimum de seturi.

BNP Paribas Open - Day 5
Simona Halep se califică în turul al treilea la Indian Wells 2019, după un meci frumos câștigat împotriva Barborei Strycova din Cehia Foto: Guliver/Getty Images

Cele două sportive s-au jucat cu lungimea şi unghiurile loviturilor, cu efectele şi cu înălţimea mingilor, într-o frumoasă etalare de bagaj tehnic, scrie News.ro. Barbora Strycova, numărul 3 mondial la dublu, a fost cea care a variat mai mult jocul, a alternat evoluţia de pe fundul terenului cu veniri la fileu şi cu scurte, în timp ce Simona Halep a fost mai agresivă, s-a mişcat mai bine şi a servit mai bine. Totodată, Halep a fost mai precisă şi mai eficientă în schimburile lungi de mingi.

În primul set, Strycova a reuşit un rebreak, la 0-2 şi un ghem pe propriul serviciu, la 1-4. Celelalte ghemuri au fost câştigate de Halep, care a încheiat un set ceva mai disputat decât o arată scorul, cu 6-2, după 40 de minute.

Nivelul jocului a mai scăzut în setul al doilea, greşelile s-au înmulţit, mai ales în dreptul fostului lider WTA, astfel că întâlnirea s-a mai echilibrat. Ca de multe alte ori, Halep şi-a readus adversara în joc. 

Simona Halep a fost jucătoarea care s-a desprins şi în acest set, cu 3-1, după un break în ghemul al patrulea, apoi cu 4-2. De fiecare dată însă, Strycova a reuşit rebreak-ul şi, la 4-4, a avut 30-0 pe serviciul româncei. Sportiva din Constanţa a întors soarta ghemului servind foarte bine şi a pus capăt meciului cu un break, scor 6-4, după o oră şi 27 de minute de joc.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 48.775 de dolari şi cu 65 de puncte WTA.

Simona Halep a jucat anul trecut în semifinale la Indian Wells, fază în care a fost întrecută de japoneza Naomi Osaka, scor 6-3, 6-0. Jucătoarea română a câştigat ediţia din 2015 a competiţiei americane.


ACTUALIZARE 4:08 Canadianca de origine română Bianca Andreescu obține încă o victorie de senzație și se califică și ea în turul al treilea al turneului Indian Wells. Bianca Andreescu, 18 ani, nr.60 WTA, a câștigat în două seturi, 6-2, 6-2, după o oră și 22 de minute, meciul cu slovaca de 29 de ani Dominika Cibulkova, nr. 35 WTA. Este un bilanț impresionant al tinerei sportive din Canada, de la începutul acestui an: 23 de victorii în 26 de partide.

ACTUALIZARE 3:20 Este 5-4 în setul al doilea pentru Simona Halep. Victoria poate fi foarte aproape.

Iar Bianca Andreescu câștigă primul set cu 6-2 în partida cu Dominika Cibulkova.

ACTUALIZARE 3:12 Partida pierde din ritm, la fel și Simona. Barbora Strycova reușește să egaleze în setul al doilea: 4-4.

ACTUALIZARE 3:09 Este în plină desfășurare și partida dintre Bianca Andreescu și Dominika Cibulkova. Canadiana de origine română conduce cu 4-2 în primul set.

ACTUALIZARE 3:04. Se lasă seara și s-a făcut frig la Indian Wells, se cunoaște apropierea deșertului. Sportivele s-au îmbrăcat cu tricouri cu mânecă lungă. E 4-3 pentru Simona Halep în setul al doilea, iar Barbora Strycova cere on-court couching.

ACTUALIZARE 2:50. Început mai echilibrat în al doilea set, dar Simona Halep reușește lovituri spectaculoase. Este 2-1 pentru româncă.

ACTUALIZARE 2:37. Simona Halep câștigă primul set cu 6-2, după 40 de minute, în ovațiile publicului:

fani simona
Fanii scandează numele Simonei Halep, după ce românca a câștigat primul set cu 6-2 în partida cu Barbora Strycova din turul al doilea al turneului Indian Wells 2019

ACTUALIZARE 2:33 Simona Halep pare foarte sigură pe ea. Este aproape de câștigarea setului 1, iar fanii din tribune sunt entuziasmați de jocul ei.

sustinatoare halep indian wells
Simona Halep, aplaudată de o admiratoare la Indian Wells 2019, la scorul de 5-2 pentru sportiva română, în primul set, în partida cu Barbora Strycova din Cehia

ACTUALIZARE 2:25. Este 4-1 pentru Simona Halep în setul 1. Un meci spectaculos, cu 3 breakuri în 4 game-uri.

ACTUALIZARE 2:00 Meciul dintre Simona Halep și Barbora Strycova a început. Sportiva noastră câștigă primul punct al partidei.

LIVE VIDEO AICI.


Mihaela Buzărnescu, eliminată din turneu

Mihaela Buzărnescu, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 29, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-2, de australianca Daria Gavrilova, locul 53 WTA, în turul al doilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

ACTUALIZARE. Mihaela Buzărnescu a pierdut meciul cu Daria Gavrilova. Australianca a câștigat în două seturi, 6-2, 6-2, într-o oră și 10 minute de joc. Eliminată și la dublu, Mihaela Buzărnescu părăsește turneul Indian Wells 2019. Românca nu reușește să-și regăsească forma dinainte de accidentarea de anul trecut, care a pus capăt unei ascensiuni incredibile. Anul acesta, Mihaela Buzărnescu are un singur meci câștigat - în fața adversarei care a învins-o azi - și 12 pierdute.

Pentru prezenţa la simplu, la Indian Wells, Mihaela Buzărnescu va primi un premiu de 26.430 de dolari.

Meciul Simonei Halep ar urma să înceapă la ora 2:00, ora României. Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, rămâne singura jucătoare română prezentă la simplu, la competiţia californiană. Ea va juca, sâmbătă, cu Barbora Strycova din Cehia, locul 50 WTA, tot în manşa a doua.


Sloane Stephens, Caroline Garcia şi alte două favorite de pe partea Simonei Halep, eliminate după primul meci jucat la Indian Wells

Americanca Sloane Stephens, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, şi jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19, au fost învinse în turul al doilea, în care au fost acceptate direct, al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

Telcel ATP Mexican Open 2019 - Day 3
Sloane Stephens, locul 4 WTA, aflată pe partea de tablou a Simonei Halep, a fost eliminată surprinzător în turul al doilea al turneului de la Indian Wells 2019  Foto: Guliver/Getty Images

Sloane Stephens a pierdut, cu scorul de 6-4, 6-0, în faţa elveţiencei Stefanie Voegele, locul 109 WTA, venită din calificări. Partida a durat 68 de minute.

Caroline Garcia a fost întrecută, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-0, de americanca Jennifer Brady, locul 83 WTA, beneficiară a unui wild card, după o partidă de o oră şi 47 de minute. 

Un alt rezultat destul de suprinzător din turul al doilea a fost în meciul în care britanica Johanna Konta, locul  45 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-0, 6-2, pe Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 27, după 70 de minute de joc.

Şi rusoaica Daria Kasatkina, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 14, a părăsit turneul, după o înfrângere clară, 2-6, 1-6, cu Marketa Vondrousova din Cehia, locul 61 WTA, tot în 70 de minute de joc. 

Toate aceste jucătoare favorite erau pe partea de tablou a Simone Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, scrie News.ro.

„Duelul mămicilor”, câștigat de Serena Williams

Serena Williams a câştigat, în turul al doilea de la Indian Wells 2019, duelul fostelor lidere WTA devenite mame. A jucat cu belarusa Victoria Azarenka și a fost un meci spectaculos.

Serena Williams, locul 10 mondial, a avut nevoie de peste două ore de joc pentru a se impune în două seturi, scor 7-5, 6-3, în faţa Victoriei Azarenka, locul 48 WTA.

Ele nu s-au mai întâlnit de la Indian Wells, din 2016, când s-a impus belarusa.

De atunci ambele au devenit mame pentru prima oară.

În turul trei, Williams o va întâlni pe spaniola Garbine Muguruza.


ACTUALIZARE. Partida dintre Mihaela Buzărnescu și Daria Gavrilova a început și este difuzată de Digi Sport 2.

Meciul Simonei Halep cu Barbora Strycova începe în jurul orei 1:00.


Meciurile vor avea loc nu mai devreme de miezul nopții. Simona Halep - Barbora Strycova este transmis în direct de Digi Sport 2, iar în direct la Digi Sport 4, cealaltă româncă de pe tabloul principal de la Indian Wells, Mihaela Buzărnescu, o întâlnește pe Daria Gavrilova.

Duelul Simona Halep – Barbora Strycova este programat pe terenul 2, după alte două partide de pe tabloul masculin, astfel că nu va începe mai devreme de 23:55.

Partidele pot fi urmărite în format LIVE TEXT și LIVE VIDEO pe digisport.ro

Barbora Strycova, adversara Simonei Halep, a fost suspendată pentru dopaj

Simona Halep a câştigat fără să piardă vreun set ultimele patru întâlniri cu adversara sa din Cehia. Barbora Strycova a învins-o pe Simona Halep o singură dată. Numărul 2 WTA conduce astfel cu 4-1 în confruntările directe. În ultimul meci, la Toronto, în 2017, Simona Halep a câștigat partida cu un categoric scor de 6-1,6-0! Cehoaica de 32 de ani a avut o carieră cu multe suişuri şi coborâşuri, fiind inclusiv suspendată pentru dopaj (cu sibutramină, substanță care ar fi provenit dintr-un medicament pentru slăbit). Este mai bună la dublu, unde se află pe locul 3 WTA, în timp ce la simplu cel mai bun loc ocupat până acum a fost 16.

2019 ASB Classic - Day 2
Barbora Strycova Foto: Guliver/Getty Images

Mă simt bine fizic, am încredere și încerc să mă focusez la fiecare meci și să dau ce am am mai bun”, a declarat Simona Halep.

Pe de altă parte, nr. 2 WTA a dezminţit informaţia că ar negocia cu antrenorul german Sascha Bajin.

Simona Halep are şansa de a reveni pe primul loc în lume, campioana din 2015 de la Indian Wells abordând ediţia din acest an cu o formă bună şi multă încredere, după un start bun de sezon. Învinsă în optimi la Australian Open de Serena Williams, Halep a continuat să joace din ce în ce mai bine, aducând două puncte mari pentru echipa de Fed Cup a României, care a învins Cehia cu 3-2 şi s-a calificat în semifinalele Fed Cup, iar apoi a atins finala la Doha şi semifinale la Dubai.

Mihaela Buzărnescu a învins-o pe Daria Gavrilova cu zece zile în urmă

În ceea ce o privește pe adversara Mihaelei Buzărnescu, australianca de origine rusă Daria Gavrilova, 25 de ani, s-a impus în turul I, oarecum surprinzător, în faţa unei sportive în ascensiune, ucraineanca Dayana Yastremska (18 ani). Partida a durat 2 ore şi 31 de minute şi s-a terminat cu scorul de 6-2, 5-7, 6-2 în favoarea sportivei de la Antipozi.

În singura întâlnire directă de până acum, Mihaela Buzărnescu s-a impus cu 6-4, 6-2 în faţa Gavrilovei în urmă cu numai zece zile, la Acapulco 2019. A fost prima victorie a româncei după 11 înfrângeri consecutive. 

Bianca Andreescu, coșmarul jucătoarelor din România

Apoi, în optimile turneului din Mexic, Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de tânăra canadiană de origine română Bianca Andreescu.

Parcă un făcut, sportiva de numai 18 ani, în prezent pe locul 60 WTA, întâlnește adversare din România.

2019 ASB Classic
Bianca Andreescu Foto: Guliver/GettyImages

Beneficiară a unui wild-card, Bianca Andreescu a reușit să o elimine de la Indian Wells 2019 pe experimentata Irina Begu, locul 70 WTA, în primul tur al turneului de categorie Premier Mandatory. Irina Begu a fost învinsă cu scorul de 6-7 (3), 6-3, 6-3, după două ore şi 23 de minute de joc.

Jucătoarea cu origini românești a ajuns astfel la a 22-a victorie în 25 de partide, mai mult decât toate sportivele noastre din top 100, adunat în 2019. Dar diferenţele dintre Irina şi Bianca au fost foarte mici, Begu având o şansă bună să meargă mai departe, scrie digisport.ro

Citiți și: Bianca Andreescu face un salt important în clasamentul WTA

În faza a doua a turneului de la Indian Wells, Bianca Andreescu o întâlnește în această noapte pe slovaca Dominika Cibulkova (locul 35 WTA), în vârstă de 29 de ani.

Ce au făcut româncele la dublu

Pe de altă parte, perechea Irina Begu/Mihaela Buzărnescu a fost eliminată, noaptea trecută, în primul tur al probei de dublu din cadrul turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Cele două românce au fost învinse de echipa favorită 5, Gabriela Dabrowski/Yifan Xu (Canada/China), scor 7-6 (3), 7-5, într-o oră şi 32 de minute.

În schimb, în optimi la dublu la Indian Wells 2019 s-au calificat Raluca Olaru şi croata Darija Jurak, respectiv Monica Niculescu şi americanca Abigail ASpears.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri