Sari la conținut

Într-un singur meci a reușit să se certe cu arbitrul, publicul și adversarul

Tenismenul Nick Kyrgios, locul 14 ATP, a pierdut, miercuri, cu scorul 3-6, 1-6, în 48 de minute, în faţa germanului Mischa Zverev, locul 110 ATP, în turul al doilea al turneului de 1.000 de puncte de la Shanghai, într-un meci în care australianul a evoluat fără efort, s-a certat cu un spectator şi i-a spus arbitrului de scaun că vrea să plece mai repede acasă, scrie News.ro.

Rakuten Open 2016 - Day 7

Foto: Guliver/GettyImages

Kyrgios riscă sancţiuni din partea ATP pentru că nu a depus „tot efortul posibil” pentru a câştiga un meci, informează The Guardian.

În finalul unui ghem, Kyrgios a trimis uşor mingea din serviciu, lovind-o de la nivelul feţei, fără să o arunce deasupra capului, apoi s-a îndeptat către scaunul de pe marginea terenului, nemaiaşteptând returul adversarului. Zverev, care a văzut că australianul nu este interesat să joace, a punctat trimiţând şi el destul de uşor mingea în terenul advers.

La un moment dat, Kyrgios i-a spus arbitrului Ali Nili: „Poţi să strigi «time» ca să termin meciul şi să mă duc acasă?”.

Nili l-a avertizat pe australian pentru înjurături şi i-a atras atenţia asupra comportamentului lui. „Nick, nu poţi să joci aşa. Este neprofesionist, iar acesta este un turneu profesionist.”

Un spectator din tribună i-a cerut lui Nick Kyrgios să respecte jocul şi publicul, ceea ce a stârnit mânia tenismenului. „Vrei să vii tu să joci aici? Stai jos, taci şi uită-te!”, i-a răspuns jucătorul.

După meciul pe care l-a terminat în huiduielile publicului, Kyrgios s-a plâns că este obosit. „A fost dificil, am jucat multe meciuri la rând. Sunt obosit fizic şi mental. În seara asta, am lăsat-o mai moale.”

Întrebat despre conflictul cu acel spectator, australianul a răspuns: „Pare că dacă ei ştiu despre ce e vorba ar putea fi pe teren şi ar avea succes. Nu înţeleg asta. Ei nu ştiu prin ce trec, aşa că nu-i înţeleg”.

„Nu le datorez nimic, este alegerea mea. Dacă nu-ţi place, nu te-am chemat eu să urmăreşti meciul. Pleacă. Dacă eşti atât de bun la dat sfaturi şi la tenis, de ce nu eşti atât de bun ca mine? De ce nu eşti în circuit? Vrei să cumperi un bilet? Vino să mă vezi, ştii că sunt imprevizibil. E alegerea ta. Dar nu-ţi datorez nimic. Nu influenţează cum o să dorm la noapte”, a continuat el.

Marţi, Kyrgios s-a declarat „plictisit” după ce l-a învins în primul tur pe americanul Sam Querrey. Anul trecut, australianul a fost amendat cu 1.500 de dolari, după ce a spus că turneul de la Shanghai este un „circ” şi a criticat „suprafaţa de rahat”. El a fost amendat de mai multe ori de ATP pentru înjurături şi gesturi lipsite de fair-play. Kyrgios s-a ales şi cu o suspendare de 28 de zile, după nişte comentarii făcute la adresa prietenei lui Stan Wawrinka, în timpul unui meci pe care-l disputa cu jucătorul elveţian.

Duminică, Nick Kyrgios a câştigat turneul de 500 de puncte de la Tokyo, cel mai preţios trofeu din carieră, după ce l-a învins în finală pe David Goffin.