"Dublă" istorică pentru Irina Begu, la BRD Bucharest Open. A câştigat şi titlul la simplu, şi la dublu

Data actualizării: Data publicării:
170723_WTA_IRINA_BEGU_CUPA_02_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Irina Begu s-a impus în finala de la BRD Bucharest Open, fiind pentru prima dată când câştigă acest trofeu. La simplu, Irina Camelia Begu a învins-o pe germanca Julia Goerges, cu 6-3, 6-5. După victoria din turneul de simplu, sportiva de 26 de ani s-a impus şi la dublu, alături de Raluca Olaru.

170723_WTA_IRINA_BEGU_CUPA_02_INQUAM_Photos_George_Calin
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

ACTUALIZARE 21:15 - Irina Begu este de două ori campioană la BRD Bucharest Open. După victoria din turneul de simplu, sportiva de 26 de ani s-a impus şi la dublu, alături de Raluca Olaru.

Cele două românce le-au învins în finală pe belgianca Elise Mertens și olandeza Demi Schuurs, scor 6-3, 6-3.

Begu devine, astfel, prima jucătoare din România după 1990 care câştigă atât titlul de simplu, cât şi pe cel de dublu la acelaşi turneu.

Cele două românce au obţinut un premiu de 12.300 de dolari şi 280 de puncte în clasamentul de dublu.


Begu s-a impus într-o oră şi 37 de minute.

Românca a reuşit un break în primul set, la scorul de 1-1. Ea şi-a adjudecat setul în 42 de minute.

În setul al doilea, Goerges a făcut break la 3-3, preluând conducerea cu 4-3, însă imediat Begu a făcut rebreak şi a egalat - 4-4. Irina Begu a câştigat apoi setul cu 7-5.

Begu va disputa la BRD Bucharest Open şi finala de dublu, alături de Raluca Olaru. Cele două, favorite principale, vor întâlni cuplul Elise Mertens/Demi Schuurs (Belgia/Olanda), cap de serie numărul 2.

Pentru Irina Begu, este al patrulea titlu WTA la simplu, după cele obţinute la Taşkent (2012), Seul (2015) şi Florianopolis (2016). 


 

Partida poate fi urmărită LIVE Aic

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Românca, locul 58 WTA şi cap de serie numărul 7, o întâlneşte pe sportiva germană Julia Goerges (locul 45 WTA şi cap de serie 3).

"La simplu a fost greu, cred că s-a văzut pe teren, era foarte cald, ambele am suferit, dar a trebuit să ne adaptăm, ea este o jucătoare solidă, ia mingea foarte repede. Din momentul în care mi-am intrat în ritm cred că am fost mult mai agresivă şi am reuşit să îmi câştig punctele mai uşor. În momentul de faţă nu realizez care ar fi cel mai bun meci de până acum, însă chiar dacă au fost multe meciuri pe care le-am pierdut anul acesta mă simţeam bine pe teren. Bineînţeles că era oboseală (la dublu), după un meci de două ore, jucând la 40 de grade, bineînţeles că s-a simţit, dar am încercat să fiu cât mai rapidă, Raluca m-a ajutat enorm şi ne-am făcut meciul mult mai uşor. Mă bucur că joc ambele finale şi sper să le câştig, va fi o zi grea. Mă bucur că meciurile încep la ora 17.00, sper să nu mai fie la fel de cald ca astăzi, însă o zi plină. Sper să le câştig şi să-i fac pe români fericiţi. Va fi o victorie mare pentru mine", a spus ieri Begu.

Goerges şi Begu au mai fost adversare de două ori, fiecare impunându-se o dată: în 2013 la Seul Irina Begu, scor 6-4, 6-0, şi în 2014 la Sydney Goerges, scor 6-1, 7-6 (2).

Premiul pentru câştigătoarea turneului de la Bucureşti este de 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, iar cea pentru învinsa din finală este de 21.400 de dolari şi 180 de puncte.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri