Jucătoarele de la US Open, furioase după ce Alize Cornet a fost sancționată pentru că și-a dat jos tricoul pe teren

Data actualizării: Data publicării:
alizecornet

Controversele din jurul US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, nu par să se mai termine. După ce jucătorii au fost nevoiți să dispute meciurile la temperaturi caniculare, iar mulți dintre ei au abandonat, Serenei Williams i-a fost interzis să poarte costumul mulat conceput de Nike pentru a preveni coagularea sângelui și a-i proteja sănătatea sportivei, un alt scandal a izbucnit ieri.

Jucătoarea Alize Cornet a fost sancționată de arbitru pentru că și-a scos tricoul la marginea terenului, deoarece îl îmbrăcase invers. După ce a luat o pauză pentru a se răcori, Alize Cornet s-a întors pe teren, în al treilea set, cu tricoul îmbrăcat pe dos.

Pentru că bluza o incomoda, sportiva și-a dat jos tricoul și l-a îmbrăcat corect. Totul a durat doar câteva secunde, suficient însă pentru arbitrul de scaun să o penalizeze pentru „conduită nesportivă”.

Mulți au crezut inițial că este vorba despre o neînțelegere, însă după meci, United States Tennis Association a declarat că „există o politică” prin care femeilor le este interzis să își scoată tricourile pe teren și că sancțiunea a fost corect aplicată, relatează New York Times. O asemenea regulă nu există însă când vine vorba de jucătorii de sex masculin, care au voie să se schimbe. După ce măsura a fost intens criticată, U.S.T.A a revenit cu precizări, în care afirmă că „toți jucătorii se pot schimba în timp ce sunt așezați pe scaun”.

„Nu ar fi trebuit niciodată să se întâmple așa ceva. Dacă ar fi să spun tot ce cred, ar trebui să fiu cenzurată, pentru că eu cred că e ridicol”, a declarat Victoria Azarenka.

Și WTA și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu neclaritatea regulamentului „nedrept” de la US Open și a declarat că este binevenită o clarificare pentru toți sportivii, în mod egal. 

Cornet a declarat că nu se aștepta ca sancțiunea primită pentru că și-a scos tricoul să devină un subiect atât de fierbinte și a adăugat că nu ar fi putut să joace cu bluza invers, întrucât ar fi incomodat-o la gât. Sportiva franceză i-a luat inclusiv apărarea Serenei Williams, după ce Bernard Giudicelli a declarat că „s-a ajuns prea departe” pentru că americancei i s-a permis să evolueze la Roland Garros purtând un costum negru, mulat pe corp.

„Giudicelli trăiește în altă epocă. Ce a spus despre Serena Williams și costumul ei de catwoman este de 10.000 de ori mai rău decât ce am pățit eu pe teren. Pentru că el este președintele Federației Franceze de Tenis și pentru că nu este nevoie să spună asta”, a declarat Cornet.

„Toate jucătoarele m-au susținut și mi-au spus că dacă voi primi amendă vor face scandal, mergem la WTA și facem o revoluție. Le-am spus să se calmeze și să vedem întâi ce se va întâmpla”, a adăugat jucătoarea.

Alize Cornet nu a fost amendată pentru gestul său.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri