Kremlin Cup 2021: Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Moscova

Data actualizării: Data publicării:
simona halep in timpul partidei din optimile Kremlin Cup se bucura pentru obtinerea unui punct dificil facand un gestul cu pumnul strans
Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului Kremlin Cup Foto: Profimedia Images

Simona Halep s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Moscova, după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova cu 6-1, 7-6 (4).

Simona Halep (30 ani, 19 WTA), cap de serie numărul 8, a obţinut victoria după o oră şi 39 de minute în fața Vernonikăi Kudermova (24 de ani, locul 32 WTA).

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 15.500 de dolari şi 100 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe grecoaica Maria Sakkari, care a profitat joi de abandonul rusoaicei Ana Kalinskaia, la scorul de 6-2, 1-0. Halep şi Sakkari (26 ani, 7 WTA) vor fi adversare pentru prima dată în circuitul profesionist.

Cum a decurs partida Simona Halep - Veronika Kudermova

Simona Halep, care a câştigat titlul la Moscova în 2013, a dominat clar primul set, adjudecat cu 6-1, profitând de numeroasele erori ale adversarei. În actul secund, Kudermetova a jucat mai bine, în timp ce românca a făcut mai multe greşeli, unele foarte simple. Simona a început bine, totuşi, a condus cu 2-0 şi 3-1, dar a fost egalată (3-3), după care s-a mers cap la cap până în tiebreak. Halep a controlat jocul, nu a fost condusă, iar de la 4-4 a obţinut trei puncte consecutive, încheind conturile acestei partide, relatează Agerpres.

Simona Halep a făcut 5 duble greşeli, Kudermetova a încheiat cu 2 aşi şi 3 duble greşeli, însă fostul lider mondial a avut procentaje mai bune la punctele cu ambele servicii.

Simona Halep a mai învins-o pe Kudermetova şi în turul al treilea la Australian Open 2021, cu 6-1, 6-3. Ele s-au întâlnit de două ori şi la dublu, de fiecare dată victoria revenind perechii în care s-a aflat rusoaica.

În alte meciuri jucate joi în optimi, estoniana Anett Kontaveit a dispus cu 6-1, 6-4 de Andrea Petkovic (Germania), iar cehoaica Marketa Vondrousova a câştigat cu 6-3, 6-3 meciul cu Lesia Ţurenko (Ucraina).

Simona Halep, pusă pe glume după meci

Simona Halep a fost relaxată și a glumit la interviul de pe teren după meciul cu Veronika Kudermetova. Ea a întrebat dacă va juca în turul următor împotriva altei rusoaice, în condițiile în care în turul întâi de la „Kremlin Cup” ea a trecut de rusoaica Anastasia Potapova, iar acum, în optimi, de o altă rusoaică, Veronika Kudermetova.

„Voi juca împotriva altei jucătoare din Rusia în runda următoare?”, a glumit Simona Halep, stârnind zâmbetele spectatorilor, relatează digisport.ro.

„A fost un meci greu. Știam că nu eram eu câștigătoare, chiar dacă am luat primul set. E o adversară puternică. Și-a ridicat nivelul în setul doi și poate și eu am făcut câteva greșeli neforțate, dar sunt fericită cu victoria, nu a fost ușor”, a mărturisit Simona Halep după meciul cu Veronika Kudermova

„Vă mulțumesc tuturor pentru că ați venit! Mereu este o plăcere să joc aici. Ați fost fair-play astăzi, m-ați susținut și pe mine, nu doar pe Veronika”, a mai spus Simona Halep.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În sferturi, Simona Halep va avea însă un meci mult mai greu împotriva Mariei Sakkari din Grecia, jucătoare aflată pe locul 7 WTA, care, odată cu calificarea în sferturi la Moscova, și-a asigurat și prezența la Turneul Campioanelor, competiție programată la mijlocul lunii noiembrie în Mexic, la Guadalajara și de la care Simona Halep va fi absentă. Ea nu s-a putut califica în competiția celor mai bune jucătoare ale lumii, după ce accidentarea suferită în mai la Roma a ținut-o anul acesta câteva luni departe de terenul de tenis și de performanță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri