Kuzneţova, prima jucătoare calificată în semifinale la Singapore

Data actualizării: Data publicării:
kuznetova la singapore

Rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 9 WTA, ultima sportivă care şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campiaonelor, a devenit, după două etape, prima jucătoare calificată în semifinalele competiţiei de la Singapore, în urma rezultatelor înregistrate în meciurile de miercuri, din Grupa Albă, scrie News.ro.

kuznetova la singapore
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 20:05 - În vârstă de 31 ani, Kuzneţova este la prima prezenţă la Turneul Campioanelor din 2009, fiind pentru prima dată când ajunge în semifinale.  Ea obţinut, miercuri, a doua victorie din tot atâtea meciuri, învingând-o pe Karolina Pliskova, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, cu scorul de 3-6, 6-2, 7-6 (6), în Grupa Albă.

Kuzneţova a produs, luni, surpriza de până acum a turneului, învingând-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA, deţinătoarea trofeului şi a doua favorită, cu scorul 7-5, 1-6, 7-5.

Pentru al doilea loc în semifinale din Grupa Albă se vor duela, vineri, Radwanska şi Pliskova.

Cu două înfrângeri, spaniola Garbine Muguruza, locul 6 WTA, nu mai are şanse de califcare în penultimul act.

Joi, vor avea loc meciurile din etapa a treia a Grupei Roşii. Simona Halep, cap de serie numărul 3 şi locul 4 WTA, o va întâlni, de la ora 11.00, pe Dominika Cibulkova (Slovacia), a şaptea favorită a competiţiei şi poziţia a opta în ierarhia mondială, în timp ce de la ora 14.30, germana Angelique Kerber, liderul clasamentului mondial, va evolua cu Madison Keys (SUA), cap de serie numărul 6 şi locul 7 WTA.

După două etape, clasamentul Grupei Roşii este următorul:

1. Kerber - 2 victorii, 0 înfrângeri, 4 seturi câştigate/1 pierdut;
2. Simoan Halep - 1, 1, 2/2;
3. Madison Keys - 1, 1, 2/2;
4. Dominika Cibulkova - 0, 2, 1/4.


 

Svetlana Kuzneţova, ultima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor, a obţinut, miercuri, a doua victorie din tot atâtea meciuri, învingând-o pe Karolina Pliskova, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, cu scorul de 3-6, 6-2, 7-6 (6), în Grupa Albă.

Rusoiaca s-a impus după un meci care a durat două ore şi 17 minute

Kuzneţova a produs, luni, surpriza de până acum a turneului, învingând-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA, deţinătoarea trofeului şi a doua favorită, cu scorul 7-5, 1-6, 7-5. La rândul ei, Pliskova trecuse de spaniola Garbine Muguruza (6 WTA şi cap de serie 5), cu scorul de 6-2, 6-7 (4), 7-5.

Svetlana Kuzneţova a obţinut in extremis calificarea la finala sezonului, după ce a câştigat, sâmbătă, Kremlin Cup.

În cealaltă partidă din Grupa Albă se vor întâlni învinsele din prima etapă, Radwanska şi Muguruza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri