Kvitova a povestit trauma prin care a trecut în urmă cu doi ani. Cine a ajutat-o să revină

Data publicării:
2019 Australian Open - Day 11
Foto: GettyImages

Petra Kvitova este în finala grand slam-ului de la Melbourne, la doi ani după ce a fost rănită la mână, cu un cuţit, de un hoţ, în propria locuinţă. Jucătoarea cehă îşi aminteşte că îi era frică să fie singură undeva, după acel incident.

„Mi-a luat destul timp să cred din nou în oamenii de lângă mine, mai ales în bărbaţi, cu siguranţă. Aşa că nu prea eram încrezătoare să fiu singură undeva. Mi-aduc aminte de prima dată când am fost singură în vestiar, la un club din Praga, şi m-am dus la echipa mea şi am spus: «A fost prima dată când am fost singură acolo şi, da, a fost bine astăzi, m-am simţit în regulă». Acele trei luni au fost foarte, foarte dificile... A trebuit să fiu puternică şi să nu gândesc în mod negativ despre ceea ce s-a întâmplat, dar acele gânduri erau acolo. Da, a fost o călătorie lungă. Să fiu sinceră, cred că nu multă lume credea că o să o fac din nou, să fiu pe teren şi să joc tenis la acest nivel”, a declarat Kvitova, potrivit Reuters.

Ea a adăugat că i-a făcut bine întâlnirea avută, în iunie trecut, cu fosta jucătoare Monica Seles, înjunghiată pe teren, în 1993.

„De fapt, ea a fost cea care a vrut să mă întâlnească, aşa că a fost extraordinar, o mare onoare. Ştiu că i-a afectat mult cariera, mai ales că i s-a întâmplat pe teren. E un pic diferit, dar a fost o senzaţie frumoasă să mă întâlnesc cu cineva care a trecut prin aceleaşi situaţii şi gânduri”, a precizat Kvitova, care va juca, sâmbătă, finala Australian Open, a treia din carieră la un grand slam, cu japoneza Naomi Osaka.

Petra Kvitova a fost atacată, la 20 decembrie 2016, în propria locuinţă de un hoţ, care a rănit-o la mână cu un cuţit. Atacul a avut loc dimineaţa, în jurul orei 08.20, în apartamentul sportivei din apropierea centrului oraşului Prostejov. Atacatorul a rănit-o pe Kvitova la mâna stângă, mâna cu care ea ţine racheta de tenis. Kvitova a fost operată la degetele mâinii stângi şi a revenit pe teren la 28 mai 2017, la turneul de la Roland Garros.

Jucătoarea cehă a câştigat turneul de la Wimbledon, în 2011 şi 2014.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri