La revenirea în ţară, Simona Halep a vorbit despre cel mai mare vis al ei

Data publicării:
2017 China Open - Day 8 - Semi-Finals
Foto: Guliver / GettyImages

Visul meu a devenit realitate şi mă bucur că asta se întâmplă pentru noi, pentru români, că ziua aceasta va rămâne în istorie, că o româncă a fost nr. 1 mondial în tenisul feminin, mă bucur că eu sunt acea persoană” - sunt primele vorbe ale Simonei Halep, după ce astăzi a devenit, oficial, prima româncă numărul 1 în tenisul mondial. La întoarcerea de la Beijing, emoţionată de primirea de pe Otopeni, Simona a vorbit despre planurile de viitor. Ar vrea să rămână numărul 1 pentru cât mai mult timp şi ar vrea să câştige cât mai curând şi primul turneu de Mare Slam. Până atunci, nu are prea mult timp să se bucure. Peste două săptămâni, va merge la Singapore, pentru Turneul Campioanelor.

„Nu a fost deloc uşor, presiunea a fost mereu, bineînţeles că mi-am dorit, am muncit mai mult pe teren ca să pot să fac acest vis realitate”, a spus Simona Halep.

Iar munca va continua. În două săptămâni, va lupta să-şi apere poziţia în topul WTA în Turneul Campioanelor de la Singapore.

Halep a afirmat că cel mai mare vis acum este să câştige un turneu de Grand Slam şi să se menţină cât de mult pe locul 1.

Ilie Năstase a venit la aeroport să o felicite pe Simona.

De departe, cei mai emoţionaţi de reuşita Simonei au fost părinţii ei.

Stere Halep, tatăl Simonei Halep: Este mai important să fii locul unu, decât un Grand Slam. Un Grand Slam înseamnă un turneu, 7 zile poţi să câştigi un turneu, dar ca să ajungi numărul unu mondial, îţi trebuie, exact cum a făcut Simona 20 de ani de muncă.

Reporter: I-aţi pregătit ceva special?

Stere Halep: Ce să îi pregătim, doar o plăcintă de dovleac.

Reporter: Ce v-a spus Simona la final, după ce a devenit numărul unu mondial?

Tania Halep, mama Simonei Halep: Mamă, am reuşit!

Reporter: Cum vă simţiti?

Tania Halep, mama Simonei Halep: Minunat!

Ministrul Tineretului şi Sportului şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis au aşteptat-o pe Simona cu flori şi cu un balon în forma cifrei 1.

Simona Halep a ajuns numărul unu mondial după ce sâmbătă a învins-o pe Jelena Ostapenko în semifinalele turneului de la Beijing. O revanşă binemeritată, după ce pe 10 iunie a ratat în faţa acesteia titlul la Roland Garos. Traseul spre vârful clasamentului WTA nu a fost deloc uşor.

În 2013, a câştigat primul turneu important din carieră la Nurnberg.

Un an mai târziu, a jucat prima sa finală de Grand Slam, la Roland Garros. A pierdut în faţa Mariei Sharapova. Simona a câştigat apoi Bucharest Open. În 2014 a devenit a doua cea mai bună tenismenă a lumii. În sferturile de finală ale Turneului Campioanelor de la Singapore, a câştigat la zero un set împotriva numărului 1 mondial, Serena Williams.

Început anului 2015 a găsit-o pe Simona pe locul 3 mondial. A câştigat turneul de la Shenzhen.

Apoi s-a impus în finala turneului de la Dubai. Tot în 2015 a câştigat şi primul titlu din categoria Premier Mandatory: Indian Wells Masters.

În 2016 a câştigat finala turneului de la Madrid. A cucerit trofeul la Bucureşti şi la Montreal.

În ianuarie 2017, Simona Halep era pe locul 4. Înaintea punctelor luate în meciul cu Ostapenko - cele care au adus-o, practic, pe primul loc, Simona a reuşit să-şi ia revanşa şi în faţa Mariei Sharapova. După 7 meciuri pierdute, a învins-o pe rusoaică cu 6-2, 6-2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri