Simona Halep, elogiată în presa străină după victoria cu Pliskova

Data actualizării: Data publicării:
halep2 echipa

Simona Halep a fost solidă şi agresivă în meciul cu sportiva cehă Karolina Pliskova, reuşind să ajungă astfel pentru a doua oară în carieră în finala de la Roland Garros, scrie, joi, cotidianul L'Equipe.

„Karolina Pliskova a fost la trei ghemuri de primul loc mondial. Dar ea, care a spus clar că nu iubeşte zgura, nu a reuşit să treacă de marea favorită a turneului, Simona Halep. Deşi a dictat jocul, ea a fost învinsă de metronomul român. Deşi a fost mai strâns decât s-a prevăzut, logica a fost respectată: numărul 4 mondial este în finală şi, având în vedere rezultatele din acest an, nu va pierde trenul. După 15 zile avem răspunsul. Totul este minunat, mulţumim, iar românca nu s-a speriat decât în sferturi la 6-3, 5-1 cu Svitolina. Ea are dreptul la o a doua şansă de a câştiga primul turneu de Grand Slam aici, la trei ani după eşecul cu Maria Şarapova. Cu un succes contra Jelenei Ostapenko, ea o va detrona şi pe Angelique Kerber. În urmă cu două săptămâni, nu este sigur dacă ea credea în acest lucru”, a notat cotidianul L'Equipe.

Cotidianul francez Le Figaro scrie că Simona Halep a fost irezistibilă în meciul cu sportiva cehă Karolina Pliskova, iar agenţia Ansa notează că românca nu luptă doar pentru titlul la Roland Garro, ci şi pentru locul 1 mondial.

„Este irezistibilă! Numărul 4 mondial, busculată dar nu distrusă de Karolina Pliskova, s-a impus în două ore de joc. Este a doua oară în finala de la Roland Garros, dar acum trebuie să cîştige pentru a deveni numărul 1 mondial”, a scris Le Figaro.

Pentru El Mundo Deportivo, Halep, campioană la Madrid şi finalistă la Roma, este aproape de a succede în palmaresul la Paris compatrioatei sale Virginia Ruzici, campioană în 1978.

Citiți și: 
Ce spun foștii mari tenismeni Chris Evert și Wilander despre Simona Halep

Agenţia italiană Ansa scrie că Halep a reuşit să o învingă pe Pliskova, scor 6-4, 3-6, 6-3, iar sportia cehă a ratat asaltul la primul loc mondial. „Este o ocazie pentru româncă, nu doar să câştige trofeul parizian, ci şi să ajungă pe locul lui Angelique Kerber. Şi pentru Ostapenko va fi o mare premieră, ea fiind cea mai tânără finalistă la Paris după Ana Ivanovici”.

Dhnet.be notează că Halep a profitat de greşelile directe ale adversarei sale şi reuşit să câştige biletul pentru finală: „Simona Halep ar putea deveni prima jucătoare din România care câştigă la Roland Garros după Virginia Ruzici, în 1978. Ruzici este în acest moment agentul Simonei Halep”, menţionează publicaţia belgiană.

„Specialistă în defensivă, Halep a trecut de Pliskova şi a ajuns în finala la Roland Garros”, subliniază şi agenţia Reuters.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri