România - Franța, 2-3, în semifinala Fed Cup. Am pierdut șansa unei finale istorice, după un efort remarcabil

Data actualizării: Data publicării:
LIVE TEXT. România - Franța, 1-1, în semifinala Fed Cup 2019. Ziua care decide finala
Foto: Federația Română de Tenis

Semifinala Fed Cup 2019, dintre România și Franța, a avut loc în acest weekend, la Rouen, în Franța. Florin Segărceanu le-a convocat pentru meciuri pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Din păcate, echipa României a piedut șansa unei calificări istorice într-o finală de Fed Cup. Franța se va întâlni cu Australia în noiembrie.

LIVE TEXT. România - Franța, 1-1, în semifinala Fed Cup 2019. Ziua care decide finala
Australia va juca finala Cupei Federaţiei cu câştigătoarea semifinalei Fed Cup Franţa - România. Foto: AGO/Federația Română de Tenis

Rezumatul complet al meciurilor din semifinala Fed Cup 2019 România - Franța


Sâmbătă, 20 aprilie:

  1. REZUMAT Kristina Mladenovic - Simona Halep

  2. REZUMAT Caroline Garcia - Mihaela Buzărnescu

Duminică, 21 aprilie:

  1. REZUMAT Caroline Garcia - Simona Halep

  2. REZUMAT Pauline Parmentier - Irina Begu

  3. REZUMAT Mladenovic / Garcia - Niculescu / Halep


LIVE TEXT ROMÂNIA - FRANȚA ÎN SEMIFINALA FED CUP 2019


21 aprilie 2019

Update ora 12.45 Fed Cup România - Franța în presa internațională: „O semifinală incredibilă la Rouen” 

Update ora 12. 30 Căpitanul echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a declarat, duminică seară, după semifinala pierdută în faţa Franţei, că participarea în penultimul act al competiţiei a fost „un vis frumos”. El a precizat că nu regretă deciziile pentru duminică.

Update ora 12. 20 Cristian Tudor Popescu a declarat, în direct la Digi Sport, faptul că Simona Halep s-a luptat de una singură cu adversarele. Mai mult, acesta le-a criticat pe Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, cele care nu au obținut niciun punct în duelul cu Franța. 

Update ora 11.50 Irina Begu a declarat cu ochii în lacrimi că este foarte dezamăgită că a dezamăgit și nu putut să aducă un punct României. I-a mulțumit și Simonei Halep pentru efort. 

Update ora 11.30 Mladenovic și Garcia, mesaj superb pentru fanii României după victoria din semifinala Fed Cup 

Update ora 11.00 România a ratat calificarea în finala FedCup, după ce perechea Monica Niculescu/Simona Halep a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, de cuplul Kristina Mladenovic/Caroline Garcia. Franţa s-a impus în faţa României, cu scorul de 3-2, în semifinalele FedCup.

Update ora 20.00 După ce Irina Begu a făcut un meci chinuit în fața lui Pauline Parmentier și s-a accidentat, Simona Halep a fost trimisă la încălzire de căpitanul Florin Segărceanu. Urmează meciul Simona Halep/Monica Niculescu - Caroline Garcia/Kristina Mladenovic, în semifinala Fed Cup 2019

Update ora 18.55 Irina Begu, locul 83 WTA, a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-2, de Pauline Parmentier, locul 53 WTA, iar scorul întâlnirii Franţa - România, din semifinalele FedCup, a redevenit egal, 2-2.

Update ora 17.50 Simona Halep: „Sunt gata să joc și partida de dublu. Mă dor mâinile și coapsa, dar sunt pregatită”. Declarația completă a Simonei Halep după victoria împotriva lui Garcia

Update ora 17.33 Căpitanul echipei Franței a luat la rândul lui să o înlocuiască pe Kristina Mladenovici. Asta după ce Florin Segărceanu a înlocuit-o pe Mihaela Buzărnescu cu Irina Begu. Așadar, Irina Begu joacă, chiar în aceste momente, cu Pauline Parmentier.

Update ora 17.00 Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, duminică, la Rouen, cu scorul de 6-7 (6), 6-3, 6-4, pe Caroline Garcia, locul 21 WTA, iar România conduce cu scorul de 2-1 în întâlnirea cu Franţa din semifinalele Cupei Federaţiei.

Update ora 13.45 Mihaela Buzărnescu a fost înlocuită de Irina Begu în meciul împotriva lui Kristina Mladenovic din semifinalele Fed Cup România - Franța. Irina Begu și Simona Halep au fost văzute antrenându-se împreună 

Update ora 13.00 LIVE TEXT. Irina Begu/Monica Niculescu - Caroline Garcia/Kristina Mladenovic, în semifinala Fed Cup 2019

Update ora 12.35 Echipa de tenis a Australiei s-a calificat în finala Cupei Federaţiei, după ce a câştigat, cu scorul de 3-2, întâlnirea cu Belarus de la Brisbane. Ashleigh Barty şi Samantha Stosur au adus punctul victoriei în meciul de dublu contra echipei Victoria Azarenka/Arina Sabalenka, scor 7-5, 3-6, 6-2. 

Australia va juca finala Cupei Federaţiei cu câştigătoarea semifinalei Fed Cup Franţa - România. Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, a declarat deja că și-ar dori o finala România - Australia în Fed Cup-ul de anul acesta. 

Update ora 12.05 LIVE TEXT. Mihaela Buzărnescu - Kristina Mladenovic, în semifinala Fed Cup 2019. Meciul, programat în jurul orei 16.00 

Update ora 11.20 LIVE TEXT. Simona Halep - Caroline Garcia, în semifinala Fed Cup 2019. Meciul, programat pentru ora 14.00 

Update ora 11.10 Vești și din semifinala Fed Cup Australia - Belarus. Belarus a egalat Australia, după ce Victoria Azarenka a învins-o pe Samantha Stosur, scor 6-1, 6-1, duminică, la Brisbane. Învingătoarea acestei semifinale va fi decisă după meciul de dublu dintre Ashleigh Barty/Samantha Stosur şi Victoria Azarenka/Arina Sabalenka.

Tot duminică, Ashleigh Barty, locul 9 WTA, a învins-o, la Brisbane, pe Arina Sabalenka, locul 10 WTA, scor 6-2, 6-2.

Sâmbătă, Arina Sabalenka, locul 10 WTA, a învins-o, cu scorul de 7-5, 5-7, 6-3, pe Samantha Stosur, locul 77 WTA, iar Ashleigh Barty, locul 9 WTA, trecut, cu scorul de 7-6 (2), 6-3, de Victoria Azarenka, locul 61 WTA.

Învingătoarea din întâlnirea Australia - Belraus va juca finala Cupei Federaţiei cu câştigătoarea dintre Franţa şi România.

Update ora 10.55 Managerul Simonei Halep, Virginia Ruzici, a declarat că Mihaela Buzărnecsu nu are o experienţă de mari evenimente şi, din acest motiv, a fost intimidată în meciul cu Caroline Garcia.

„Mi se apre logic scorul de astăzi, Simona a jucat excelent, deşi Mladenovic a început meciul foarte bine. În ceea ce o priveşte pe Mihaela, mi s-a părut că a fost puţin prea intimidată. Este clar că nu are o experienţă de mari evenimente la acest nivel, cu multă presă, televiziuen din toate părţile şi în faţa unei Caroline Garcia care a lovit mingea cu toată forţa şi cu multă, multă încredere şi multă determinare, A fost foarte greu pentru pentru ea, a fost depăşită de viteza şi forţa adversarei. A fost bine pentru jucătoarele noastre că s-au simţit susţinute, acum să vedem, mâine este o altă zi. Cred că Simona care conduce această echipă, este liderul echipei, joacă cu multă încredere, încearcă să tragă echipa la fel de sus ca şi ea dacă se poate. Cred că va intra cu încredere contra Carolinei Garcia, pe care o cunoaşte foarte bine. Iar în celălalt meci de simplu nu ştiu cine va juca, nici la o echipă, nici la cealalaltă. Nu aş fi vrut să fiu la o asemenea alegere, dificilă şi pentru echipa noastră de a o alege ori pe MIhaela, ori pe Irina, ori chair pe Monica Niculescu. Vom vedea. Acelaşi lucru este valabil şi în echipa Franţei, se poate auzi ideea de a o băga pe Alize Cornet, dar eu personal nu ştiu nimic”, a declarat Ruzici, la Digi Sport.

Update ora 10.45 Jucătoarea Kristina Mladenovic, învinsă de Simona Halep în primul meci al întâlnirii de Fed Cup Franţa – România, a declarat ieri că fostul lider WTA a trebuit să muncească pentru a se impune, confruntarea fiind mai dificilă decât s-ar putea crede având în vedere scorul de 6-3, 6-1, informează L’Equipe.

„Toate ghemurile au fost destul de strânse. A fost un meci lung pentru acest scor. M-am simţit bine pe teren şi am simţit adrenalina. Nu am pierdut pentru că simţeam presiune, am apreciat atmosfera. Cred că Simona a fost mai bună la punctele cheie. Meciul a fost mai dificil decât arată scorul. Simona a fost mai puternică astăzi, dar a trebuit să muncească pentru a câştiga acest meci. Am regăsit-o pe Simona pe care o cunosc, a avut un retur bun, s-a mişcat foarte bine, a acoperit partea ei de teren. Împotriva ei, se plăteşte totul. M-am încadrat în schemele de joc decise împreună cu staful, dare a avea răspuns la multe”, a spus Mladenovic.

Update ora 10.35 Florin Segărceanu a declarat, sâmbătă, după primele două meciuri ale semifinalei de Fed Cup Franţa - România, că 1-1 este un rezultat normal, confruntările fiind câştigate de jucătoarele numărul unu ale celor două echipe. De aceeași părere este și căpitanul echipei de Fed Cup a Franţei, Julien Benneteau, care a declarat că 1-1 este un scor logic la finalul primei zile a semifinalei cu România. Găsiți aici declarațiile celor doi căpitani după prima zi de Fed Cup România - Franța

Update ora 9.50 SCURT REZUMAT AL ZILEI DE IERI

După prima zi a întâlnirii din semifinalele FedCup, Franţa şi România sunt la egalitate, scor 1-1.

În primul meci al zilei de sâmbătă, Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial.

Apoi, Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-3, de Caroline Garcia, locul 21 WTA, în al doilea meci al semifinalei FedCup Franţa - România de la Rouen. 

Duminică vor avea loc, cu începere de la ora 14.00, următoarele meciuri:

  • Caroline Garcia, locul 21 WTA - Simona Halep, locul 2 WTA;
  • Kristina Mladenovic, locul 66 WTA - Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA;
  • Caroline Garcia/Kristina Mladenovic - Irina Begu/Monica Niculescu (căpitanii celor două echipe pot opera schimbări în rândul jucătoarelor care vor evolua în aceste partide).

Update ora 9.30 Sportiva Caroline Garcia a declarat, sâmbătă, că în confruntarea cu Simona Halep, din semifinalele Fed Cup, cea mai bună armă a sa va fi jocul agresiv, informează L’Equipe, citată de news.ro. 

20 aprilie 2019

Update ora 20.15 Jucătoarea Mihaela Buzărnescu a declarat, sâmbătă, după înfrângerea din confruntarea cu sportiva franceză Caroline Garcia, că a luptat până la ultima minge, dar adversara sa „a fost solidă cap-coadă”. 

Update ora 19.00 Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-3, de Caroline Garcia, locul 21 WTA, în al doilea meci al semifinalei Fed Cup România - Franţa de la Rouen. După prima zi a întâlnirii, cele două echipe sunt la egalitate, scor 1-1

Update ora 17:45 - Aprecieri în presa franceză pentru Halep, după meciul cu Mladenovic. „Kristina Mladenovic a făcut tot ce a putut, dar Simona Halep a fost pur şi simplu prea puternică (6-3, 6-1)”, scrie L'Equipe după ce Franţa este condusă cu 1-0 de România în semifinalele Fed Cup, sâmbătă, la Rouen.

Update ora 17:16Simona Halep a declarat, sâmbătă, după victoria cu Kristina Mladenovic din Fed Cup, că a avut mari emoţii şi că întotdeauna îi este greu să joace pentru ţară. „A fost un meci dificil, pentru că am avut emoţii, este întotdeauna greu să joc pentru ţară, dar mă bucur foarte mult că am reuşit să câştig”, a declarat Simona după meci.

Update ora 16:58 - România conduce Franţa cu 1-0, în semifinalele Fed Cup, după ce Simona Halep, numărul doi mondial în tenisul feminin, a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, sâmbătă, într-un meci jucat în Kindarena din Rouen.

Update ora 14.10 LIVE TEXT. Mihalea Buzărnescu - Caroline Garcia, în semifinala Fed Cup 2019. Meciul, în jurul orei 17.00 

Update ora 14.05 LIVE TEXT. Simona Halep - Kristina Mladenovic, în semifinala Fed Cup 2019. Meciul, programat pentru ora 15.00 

Update ora 12.20 Darren Cahill a demonstrat încă o dată că o parte din inima sa bate pentru România. Înainte de semifinalele Fed Cup cu Franța, australianul a avut o postare de încurajare pentru Simona Halep și colegele ei, scrie DigiSport.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Update ora 12.00  De aproape doi ani nu a mai jucat Simona Halep împotriva Kristinei Mladenovic, primul adversar al numărului 2 mondial, din semifinala de Fed Cup. Întâlnirea avea loc tot pe zgură, chiar în finala turneului de la Madrid, câştigată de Halep. Mladenovik îi poartă un mare respect Simonei Halep, dovadă fiind declarația ei înaintea Fed Cup România Franța

Update ora 10.45  Kristina Mladenovic și Caroline Garcia vor face pereche la dublu, în semifinala Franța - România din Fed Cup. Decizia francezilor pare una surprinzătoare ținând cont că cele două nici măcar nu-și vorbesc. Întrebată ce părere are despre această hotărâre a căpitanului nejucător al Franței, Simona Halep a evitat să răspundă, scrie digisport.ro

Update ora 10.30 Jucătoarea Mihaela Buzărnescu a declarat, vineri, după stabilirea programului semifinalei de Fed Cup dintre Franţa şi România, că se bucură că a fost aleasă a doua rachetă şi că speră să se impună în meciul cu sportiva franceză Caroline Garcia 

Update ora 10.00 Jucătoarele României, care întâlnesc în acest weekend, în semifinalele Fed Cup 2019, formaţia Franţei, au primit încurajări din partea militarilor români din Afganistan. Fetele au îmbrăcat tricouri militare

fed cup romania franta 2019, militari, mapn, simona halep
Jucătoarele României, care întâlnesc în acest weekend, în semifinalele Fed Cup 2019, formaţia Franţei, au primit încurajări din partea militarilor români din Afganistan. Foto: Facebook/MAPN

19 aprilie

UPDATE 19 aprilie 2019 Simona Halep a declarat, vineri, că are emoţii înainte de startul semifinalei de la Fed Cup cu Franţa, dar se simte bine şi este „pusă pe treabă”, astfel că îşi doreşte mult să câştige cele două meciuri de simplu pe care le va juca la Rouen.

UPDATE 19 aprilie 2019 Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA, o va întâlni pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial, în primul meci al întâlnirii de Fed Cup dintre Franţa şi România. Această confruntare va fi urmată de întâlnirea Caroline Garcia, locul 21 WTA - Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA.

UPDATE 19 aprilie 2019 Federaţia Franceză de Tenis (FFT) a postat, joi seară, imagini cu sportivele din echipele Franţei şi României la dineul dinaintea semifinalei Fed Cup de la Rouen.

17 aprilie

UPDATE 17 aprilie 2019 Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Franţei, Julien Benneteau, a declarat, miercuri, că nu trebuie să se concentreze doar pe Simona Halep la confruntarea din acest weekend cu România, din semifinalele competiţiei, precizând că printre românce sunt şi alte sportive puternice şi bine clasate la simplu, relatează Le Figaro 

UPDATE 17 aprilie 2019 Jucătoarea Simona Halep a declarat, miercuri, în conferinţa de presă care precede întâlnirea de Fed Cup dintre Franţa şi România, că îi place mult zgura de la Rouen. 

„Este diferit terenul. Jucăm în sală şi mingea merge altfel. Terenul îmi place mult. Mie mi se pare asemănător cu cel de la Madrid. E o zgură un pic mai tare, dar multă zgură pe teren şi simţi mingea bine. Îmi place”, a spus Halep.

Halep a vorbit și despre incendiul de la Notre Dame, care a întristat-o

UPDATE 17 aprilie 2019 Monica Niculescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte mult să joace în semifinala de Fed Cup cu Franţa şi să retrăiască momentele de la Ostrava, de la întâlnirea câştigată în faţa Cehiei

„Abia aştept dacă sunt nominalizată să joc. Am avut nişte emoţii incredibile în meciul cu Cehia şi vreau să retrăiesc acele momente. Sunt pregătită, dacă trebuie să joc aş vrea tare mult pentru că îmi place mult sala şi abia aştept să mă bucur cu echipa şi cu suporterii şi să lupt pentru ţară”, a spus Niculescu.

16 aprilie

UPDATE 16 aprilie 2019 Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a declarat pentru site-ul Fed Cup, că se simte inspirată de performanţa reuşită de managerul său Virginia Ruzici, care a jucat o semifinală de Fed Cup în 1973 pentru România - prima și ultima pentru țara noastră. Mai multe declarații desprinse din interviul Simonei Halep, aici

15 aprilie

UPDATE 15 aprilie 2019 Veste bună pentru Halep înainte de semifinala Fed Cup cu Franța. Simona Halep se menţine pe locul 2, cu 5.782 puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni. Ierarhia este condusă în continuare de japoneza Naomi Osaka, sportivă care a acumulat 5.967 de puncte. Astfel, diferenţa de 185 de puncte se păstrează

UPDATE 15 aprilie 2019 Simona Halep, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu și Irina Begu au plecat, luni, spre Franța, unde în weekend vor juca în semifinalele Fed Cup 2019. Jucătoarele din România, pe care le așteaptă o misiune grea în meciurile împotriva Franței, sunt încrezătoare în șansa lor și se declară pregătite pentru a face față acestei provocări. Ce au spus jucătoarele României pe aeroport, înainte să se îmbarce în zborul spre Franța

UPDATE 15 aprilie 2019 Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, mizează pe două victorii obţinute de Simona Halep în întâlnirea cu Franţa din semifinalele Fed Cup. Alegerea jucătoarei numărul 2 îi creează probleme lui Segărceanu, nevoit să aleagă între Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu. Mai multe despre strategia căpitanului nejucător al României

UPDATE 15 aprilie 2019 Simona Halep a declarat, sâmbătă, că este foarte motivată înaintea semifinalei de Fed Cup cu echipa Franţei şi îşi doreşte mult victoria la Rouen şi apoi chiar în finală. Citește aici întreaga declarație a Simonei Halep

9 aprilie

UPDATE 9 aprilie 2019 Știrea zilei despre Simona Halep: Antrenorul care a transformat-o pe Simona Halep în cea mai bună jucătoare de tenis a lumii revine în România. Amănunte despre venirea lui Darren Cahill în România

UPDATE 9 aprilie 2019 Caroline Garcia (21 WTA la simplu), Kristina Mladenovic (63 WTA), Alize Cornet (54 WTA) şi Pauline Parmentier (53 WTA) au fost convocate la echipa Franţei de căpitanul nejucător Julien Benneteau în vederea întâlnirii cu România. Mai multe informații despre echipa Franței la Fed Cup 2019

UPDATE 9 aprilie 2019 Simona Halep a declarat că întâlnirea de Fed Cup cu Franţa va fi una dificilă, dar ea şi colegele ei au mai evoluat împotriva sportivelor franceze şi ştiu cum trebuie să joace. Aici găsiți declarația Simonei Halep despre semifinala Fed Cup 2019 România - Franța.

8 aprilie

UPDATE 8 aprilie 2019 Ne reamintim și un moment amuzat din sferturile Fed Cup 2019 România - Cehia. Emil Boc a fost vedeta galeriei tricolore


Când vor avea loc meciurile din semifinala Fed Cup 2019 România - Franța

Meciurile dintre echipa României și cea a Franței se vor disputa în weekend-ul 20-21 aprilie 2019.

Programul zilei de sâmbătă va începe la ora 15.00, ora României. Duminică, meciurile vor începe cu o oră mai devreme, la 14.00.

Cât costă biletele la semifinala Fed Cup 2019 România - Franța

„Federația Română de Tenis îi anunță pe suporterii care doresc să susțină echipa României - din sectorul destinat suporterilor români - la întâlnirea din semifinalele Fed Cup, Franța -  România, din 20-21 Aprilie 2019, de la Rouen, că pot să-și exprime intenția de a cumpăra bilete printr-un mail trimis pe adresa presa@frt.ro, cu subiectul "BILETE FRANȚA - ROMANIA".

O persoană nu poate achiziționa mai mult de 2 (două) bilete, iar dacă numărul doritorilor va fi mai mare decât cel al biletelor disponibile, criteriul principal de departajare va fi ordinea în care au fost primite mail-urile.

Prețul unui bilet este de 25 de euro/zi”, scria, în data de 14 martie, Federația Română de Tenis, pe pagina oficială de web.

Din păcate, data limită de trimitere a mailurilor a fost 30 martie 2019.

LIVE BLOG. România - Franța, în semifinalele Fed Cup 2019 - 3
Foto sursa: George Calin/Inquam Photos

Controverse înaintea semifinalei România - Franța de la Fed Cup 2019

După ce a dezvăluit componenţa echipei, Florin Segărceanu a ţinut să facă o serie de precizări foarte importante. Aceste precizări au fost făcute în timpul turneul Miami Open 2019.

„Am promis că voi anunţa echipa care va juca împotriva Franţei după ce se va  termina turneul de la Miami, dar din punctul meu de vedere lucrurile sunt deja clare şi am ţinut să fac anunţul acum, pentru a evita alte atacuri în presa de scandal la adresa acestei echipe.

Noi avem nevoie de linişte înaintea acestui meci atât de important şi este trist să vezi cum persoane răuvoitoare încearcă să dezbine această  echipă. Toate fetele din echipă au avut parte de un tratament corect din partea federaţiei precum şi din partea noastră, a mea şi a Alinei Tecşor. Eu pot să vă asigur că nu există niciun scandal în echipa de FedCup a României aşa cum, vă garantez că, niciodată, Simona Halep nu a condiţionat prezenţa ei în echipă în niciun fel.

Simona nu a cerut niciodată ca o jucătoare să nu fie chemată, nu a stabilit niciodată cine să joace şi cine nu, nu a vrut niciodată mai mulţi bani, cum aţi văzut că se mai întâmplă în lume, şi, probabil cel mai important lucru, ea este cea care a insistat întotdeauna ca banii care vin de la ITF, exclusiv pentru premierea jucătoarelor, să se împartă în mod egal între toate fetele, indiferent dacă au jucat sau nu. Şi aşa s-a întâmplat şi după meciul din Cehia, iar toate fetele au primit, deja, sumele cuvenite.

Revenind la convocare, este clar pentru toţi cei care urmăresc tenisul că aceasta este cea mai bună echipă a României în acest moment. Avem, la simplu, patru jucătoare capabile să joace la cel mai înalt nivel, o avem pe Simona în mare formă, Monica a demonstrat şi ea o revenire incredibilă şi un caracter de luptătoare de care avem atâta nevoie.

Apoi, sunt semne bune şi din partea Mihaelei şi a Irinei, care au demonstrat că pot juca bine, iar în aceste condiţii mai aveam nevoie de o a cincea jucătoare specializată pe dublu, pentru a putea, la nevoie, să avem o alternativă pentru cel de-al cincilea meci, care ar putea fi  decisiv. Iar Raluca Olaru este, evident, cea mai în formă jucătoare de dublu pe care o puteam convoca, ea fiind, deja, calificată în sferturile de finală la Miami”.

Întâlnirea Franţa - România din semifinalele Cupei Federaţiei va avea loc în 20 şi 21 aprilie, la Rouen.

LIVE BLOG. România - Franța, în semifinalele Fed Cup 2019 - 4
Foto sursa: George Calin/Inquam Photos

Simona Halep a câştigat Fed Cup Heart Award

Simona Halep a câştigat Fed Cup Heart Award, ca urmare a prestaţiei de la întâlnirea de Cupa Federaţiei din luna februarie, din Grupa Mondială.

Simona Halep a fost nominalizată alături de Anastasija Sevastova, Georgina Garcia-Perez şi Ashleigh Barty.

Din cele trei grupe regionale au mai fost câştigătoare Johanna Konta în Europa/Africa, Carolina Melingeni Rodrigues Alves pentru Americi şi Zarina Diyas pentru Asia/Oceania.

Fed Cup Heart Award este la ediţia a zecea şi recompensează jucătoarele care şi-au reprezentat ţara cu distincţie, au arătat curaj excepţional pe teren şi dăruire faţă de echipă.

Fiecare câştigătoare va primi un cec pe care îl va dona.

Votarea a avut loc în perioada 15-22 martie.

Simona Halep a câştigat Fed Cup Heart Award în 2014, pentru zona Europa/Africa.

Sursă: news.ro, Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri