Simona Halep a învins-o pe Johanna Konta. Calificare în finala de la Hua Hin pentru liderul mondial

Data actualizării: Data publicării:
simona halep

Simona Halep a început astăzi ultimul turneu al anului 2017 cu o victorie. Simona Halep s-a calificat în finala World Tennis Thailand Championship, după ce a învins-o cu un dublu 6-3 pe britanica Johanna Konta.

Actualizare 15:00 -  Simona Halep a încheiat meciul cu un nou break şi, după o oră şi jumătate de joc, s-a calificat în finala turneului de la Hua Hin, unde o va întâlni pe câştigătoarea partidei dintre Karolina Pliskova şi Jelena Ostapenko.

Cu excepţia începutului setului secund, liderul mondial a avut tot timpul iniţiativa şi s-a aflat în avantaj. S-a jucat încrâncenat, în special în primul set, dar, după o oră şi jumătate, românca s-a impus şi aşteaptă acum să-şi afle adversara din ultimul act.


Konta (26 de ani, locul 9 WTA) conduce cu 3-1 la meciurile directe din întrecerile WTA. Ultima dată, însă, Simona Halep s-a impus cu 6-4, 7-6 (1) în sferturile turneului de la Cincinnati, unde sportiva din România avea să joace finala (pierdută cu 1-6, 0-6 în fața Garbinei Muguruza).

De la un meci cu Johanna Konta din acest an vine și cel mai tensionat moment al colaborării dintre Simona Halep și Darren Cahill, antrenorul care în cele din urmă avea să o ducă pe primul loc în lume.

Cealaltă partidă de astăzi, în care Karolina Pliskova o va întâlni pe Jelena Ostapenko, se va juca de la ora 15:00. Duminică sunt programate finala mică (ora 13:00) și finala mare (ora 16:00), de asemenea transmise ÎN DIRECT pe Digi Sport.

După World Tennis Thailand Championship, Simona Halep i-a anunțat pe organizatori că vrea să rămână acolo și să își continue pregătirea pe terenurile care sunt identice cu cele de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

În 2018, Digi Sport transmite 50 de turnee WTA. Simona Halep va începe sezonul 2018 în China, la Shenzhen (1-7 ianuarie, în direct la Digi Sport), turneu pe care l-a câştigat în 2015.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri