VIDEO. Meciul pe care Simona trebuie să îl uite înainte de finala AO. Cum s-a încheiat ultima sa partidă cu Wozniacki

Data actualizării: Data publicării:
1-gettyimages-865371978

Simona Halep a fost învinsă, la sfârșitul lunii octombrie, de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, la Turneul Campioanelor, scor 0-6, 2-6. Partida a fost clar dominată de jucătoarea daneză, în timp ce românca a fost de nerecunoscut. Aceasta este cea mai recentă întâlnire dintre cele două sportive, care se vor duela sâmbătă pentru locul 1 mondial și primul Grand Slam al carierei. 

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI, finala AUSTRALIAN OPEN 2018

Halep - Wozniacki, 0-6, 2-6. Caroline Wozniacki câștigă partida cu break. Daneza este deja calificată în semifinală după două victorii categorice, în care a pierdut în total numai patru game-uri.

Urmează partida dintre Garcia și Svitolina.


Halep - Wozniacki, 0-6, 2-5. Caroline Wozniacki e la un game distanță de meci, unul aproape perfect. Simona servește.

Halep - Wozniacki, 0-6, 2-4. Pare că îndrumările lui Cahill o ajută pe Halep, care câștigă pe propriul serviciu și rămâne în meci. Dinamica meciului s-a echilibrat.

Halep - Wozniacki, 0-6, 1-4. Simona nu reușește să reducă din diferență deși a avut două șanse de rebreak. Ea cere din nou sfaturile lui Darren Cahill. „Lovește mingile atât de puternic?” o întreabă australianul. „Uită de scor, poți să faci asta!”, i-a mai spus el.

Halep - Wozniacki, 0-6, 1-3. Daneza se distanțează cu un nou break.

Halep - Wozniacki, 0-6, 1-2. Wozniacki nu cedează așa ușor meciul. A fost rândul ei să câștige game-ul la 0.

Halep - Wozniacki, 0-6, 1-1. Simona atacă mai mult și își îmbunătățește jocul considerabil, câștigând game-ul - primul al partidei - la 0.

Halep - Wozniacki, 0-6, 0-1. Halep își revine din jocul prudent făcut în primul set și meciul devine mai spectaculos, însă fără să-i pună probleme Carolinei Wozniacki, care joacă foarte bine în defensivă și la serviciu.

Halep - Wozniacki, 0-6. Wozniacki a câștigat primul set. La un moment dat părea că sfaturile antrenorului au ajutat-o pe Halep, însă daneza a menținut ritmul și s-a impus.

Halep - Wozniacki, 0-5. Daneza a servit impecabil până acum, câștigând game-ul cu un as. Halep l-a chemat pe Darren Cahill, neavând niciun punct câștigat pe serviciul 2. „Trebuie să-i ataci forehand-ul și să faci mai puține erori neforțate”, i-a spus antrenorul.

Halep - Wozniacki, 0-4. Wozniacki câștigă al doilea break, cu un joc constant, care nu a ieșit din comun. În acest game Simona reușește primul punct important.

Halep - Wozniacki, 0-3. Halep nu reușește să reducă din diferență. Simona a dat semne că poate reveni, pe fondul unei erori a danezei - a lovit mingea în plasă fiind foarte aproape de mijlocul terenului. Halep şi-a adjudecat numai două puncte.

Halep - Wozniacki, 0-2. Wozniacki pare că a intrat mai repede în meci, însă a reușit breakul și cu puțin noroc, mingea lovind nețul la 30 egal.

Halep - Wozniacki, 0-1. Daneza își adjudecă primul game al meciului. A fost un început greoi de partidă, cu trei-patru schimburi lungi, lovituri slabe și erori neforțate din partea ambelor jucătoare.

Actualizare 14:42. A început partida de la Singapore. Wozniacki e la serviciu.

Actualizare 14:30. Simona Halep și Caroline Wozniacki au intrat pe terenul de tenis și se încălzesc.


Simona Halep spune că știe ce are de făcut, în Singapore, pentru a o învinge pe Caroline Wozniacki, fostă numărul 1 în clasamentul WTA pentru 67 de săptămâni.

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Digi Sport, românca a anunţat care sunt atuurile lui Wozniacki. Actualul lider WTA evită să se gândească la ultimul meci contra danezei (la Eastbourne, Halep a avut 1-0 la seturi şi a condus cu 3-0 în actul secund, dar a fost învinsă în cele din urmă).

„Da, a fost pe iarbă, ceva diferit, urma Wimbledonul, nu pot să dau foarte multă atenție acelui meci. Dar am jucat contra ei de multe ori; știu că este foarte constantă, nu greșește mult, aleargă foarte bine, va trebui să mă concentrez asupra mea, să mă gândesc la ce am de făcut și să fiu puternică pe picioare. Cred că jocul meu este un pic mai agresiv decât al ei, dar bineînțeles că va fi o nouă zi, un nou meci. Așa cum am mai zis, cea mai bună o să câștige. Eu trebuie doar să-mi fac jocul meu și să cred că am o șansă”, a spus Halep.

Și daneza își propune să joace ofensiv. „Este o adversară dificilă, returnează multe mingi și știe cum să treacă din defensivă în ofensivă. Voi încerca să rămân agresivă și să-mi facă jocul”, a spus Wozniacki.

Cum se poate califica Halep în semifinale la Singapore

În cazul în care românca o va învinge pe daneză, aceasta poate obține calificarea în semifinalele competiției din Singapore, asta dacă, ulterior, va beneficia de un rezultat favorabil în următoarea partidă, cea dintre Svitolina și Garcia.

Dacă va câștiga meciul cu Wozniacki în două seturi, Halep va fi sigură de prezența în careul de ași, dacă franțuzoaica va câștiga cel puțin un set. O victorie a acesteia din urmă în fața ucrainencei îi garantează Simonei inclusiv primul loc în grupă.

În situația în care românca se va impune în trei seturi contra lui „Caro”, ea nu va fi sigură de prezența în penultimul act decât în cazul în care Svitolina va câștiga apoi în minimum de seturi cu Garcia.

Aceste scenarii sunt valabile însă și pentru Wozniacki, cu mențiunea că, dacă va trece de Simona, ea va avea nevoie ca jucătoarea pe care a învins-o în primul meci (Elina Svitolina) să fie cea care îi ia cel puțin un set oponentei de joi (Caroline Garcia).

Trebuie spus că daneza este una dintre jucătoarele care au palmares pozitiv în fața româncei (3-2). Acest lucru este datorat victoriei pe care scandinava de origine poloneză a obținut-o în singurul duel din acest an, cel din sferturile de finală de la Eastbourne. Atunci, înainte de Wimbledon, scorul a fost 5-7, 6-4, 6-1 în favoarea lui Wozniacki.

Înaintea respectivei confruntări, cele două s-au mai întâlnit de alte patru ori, împărțindu-și victoriile. Wozniacki s-a mai impus în optimi la Dubai, în 2012 (6-2, 6-3) și în semifinale la Stuttgart, în 2015 (7-5, 5-7, 6-2), iar Halep a câștigat confruntările din semifinalele de la New Haven din 2013 (6-2, 7-5) și de la Dubai, din 2015 (2-6, 6-1, 6-1).

În prima etapă din faza grupelor, Simona Halep a câștigat cu 6-4, 6-2 în fața lui Caroline Garcia, în timp ce Caroline Wozniacki a trecut cu 6-2, 6-0 de Elina Svitolina. După aceste rezultate, lider în Grupa Roșie este daneza, întrucât a cedat cu patru game-uri mai puțin decât românca.

Cele două jucătoare nu și-au permis însă să se relaxeze în ziua liberă. După victoria clară cu Caroline Garcia, românca a avut un antrenament de o oră pe arena centrală - alături de ea a fost Darren Cahill, dar şi un sparring partner din Singapore. Numărul 1 mondial a insistat pe lovitura de forehand pentru duelul pe care îl va avea cu Caroline Wozniacki. „Pot să zic că acum mă simt mai bine decât în anii ce au trecut. Dar sincer nu contează în grupe ce meci câștigi. Trebuie să te califici în semifinală”, a spus Halep.

Urmărți partida de tenis Halep – Wozniack, online și gratuit pentru abonații RCS & RDS, pe Digi Sport 2, aici.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri