Halep - Kanepi, 2-6, 4-6, în primul tur al US Open. Anul trecut, Simona Halep a pierdut tot în primul tur, în faţa Mariei Sharapova

Data actualizării: Data publicării:
LIVE TEXT HALEP - KANEPI LA US OPEN
Foto: Agerpres

Simona Halep, locul I WTA, a fost eliminată în primul tur al US Open, după ce a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-2, 6-4, de Kaia Kanepi din Estonia, locul 44 WTA. Anul trecut, Halep a pierdut tot în primul tur, cu 4-6, 6-4, 3-6, în faţa Mariei Sharapova.

LIVE TEXT HALEP - KANEPI LA US OPEN
Foto: Agerpres

Liderul WTA, câştigătoarae de la Roland Garros şi finalista Australian Open a părăsit prematur al patrulea grand slam al anului, după o evoluţie cenuşie, departe de tenisul arătat recent, la Rogers Cup şi la Cincinnati, unde a ajuns în finală de fiecare dată.

Luni, Halep a evoluat cu mingi la îndemâna adversarei, cu un joc fără agresivitate şi fără precizie, cu un serviciu moale şi fără să lupte pentru fiecare punct. Nefiind supusă la presiune şi nefiind mişcată pe teren, Kanepi, 181 centimetri înălţime, a fost cea care a dictat ritmul, ca dintr-un turn de control, cu minimum de efort, pentru că mingea i-a venit mai mereu într-o poziţie bună. La 33 de ani, estona este o jucătoare experimentată şi ştie cam toate loviturile. Ea a jucat când agresiv, mai ales la retur, cu mingi lungi şi către lateralele terenului, când a rupt ritmul cu scurte sau cu veniri al fileu. În plus, a servit impecabil şi nu i-a dat adversarei nicio oprtunitate de break, în primul set.

Simona Halep a lăsat impresia în setul al doilea că poate reveni, dar ghemurile câştigate au fost mai dregrabă obţinute pe scăderea nivelului sportivei din Estonia decât datorită creşterii jocului ei. Jucătoarea română a înregistrat cel mai slab parcurs în acest an la un grand slam pentru că nu a ştiut să profite de momentele favorabile venite din partea cealaltă a fielului şi nu a încercat niciun moment să lupte până la ultima picătură de enrgie, aşa cum a făcut-o de multe alte ori.

Halep a luat primul ghem, apoi a pierdut cinci la rând. Momentul care a descumpănit-o a fost la 1-1, când a ratat două mingi uşoare, din interiorul terenului, şi şi-a cedat prima dată serviciul. Halep a întrerupt seria la 1-5, cu un ghem ceva mai bun pe propriul serviciu, dar Kanepi a închis setul imediat, cu 6-2, după 28 de minute de joc.

Evoluţia ştearsă a româncei a continuat şi, după ce şi-a pierdut serviciul din nou, a devenit primul sportiv care rupe o rachetă de teren pe noua arenă Louis Armstrong, inaugurată oficial chiar cu acest meci. Liderul WTA şi-a mai pierdut o dată serviciul şi scorul a devenit 6-2, 3-0, pentru adversara ei.

Din acest moment, jucătoarea din Estonia a început să greşească mai des, iar Halep a reuşit să câştige contra serviciului rivalei, la prima ocazie ivită. Jucătoarea română s-a apropiat apoi la 2-3, dar Kanepi a păstrat un break avans. Energia estonei părea că se scurge rapid, pentru că ea a greşit mult şi Halep a egalat la 4, cu alte două ghemuri câştigate la rând. Din nefericire, sportiva română nu a profitat de avantajul de 40-15 avut în ghemul al nouălea, iar Kanepi a făcut rebreak. A urmat un ghem scurt, câştigat de Kanepi, care a produs supriza turneului, cu 6-2, 6-4, după doar 76 de minute de joc.

Pentru prezenţa pe tabloul principal, Halep va primi 54.000 de dolari şi 10 puncte WTA. Ea nu este în pericol să-şi piardă locul I în clasamentul WTA după acest turneu.


ȘTIRE INIȚIALĂ - Luni, de la ora 18.00, liderul WTA va juca cu Kaia Kanepi din Estonia, locul 44 WTA, în primul tur al US Open 2018, ultimul grand slam al anului.

Pe Arthur Ashe Stadium, principalul teren de la Corona Park, cu peste 23.000 de locuri capacitate, vor evolua în prima zi a US Open surorile Serena şi Venus Williams şi liderul ATP, Rafael Nadal. Ziua va fi deschisă aici de "derbiul" turului I al tabloului masculin, Stan Wawrinka - Grigor Dimitrov.

Tot luni, de la ora 18.00, Irina Begu, locul 58 WTA, va evolua cu americanca Jennifer Brady, locul 66 WTA, pe terenul 7.

Ana Bogdan, locul 74 WTA, va da piept în primul tur cu Marie Bouzkova din Cehia, locul 171, venită din calificări, în ultimul meci al zilei de luni, pe terenul 8.

Marţi, va intra în competiţie singurul român de pe tabloul masculin, Marius Copil, locul 82 ATP. El va evolua, pe Grandstand, în al doilea meci al zilei (primul, o întâlnire feminină, de la ora 18.00), cu croatul Marin Cilici, locul 7 ATP.

Organizatorii nu au anunţat încă orele partidelor pe care le vor juca, marţi, în primul tur, Mihaela Buzărnescu, locul 20 WTA, Sorana Cîrstea, locul 52 WTA, şi Monica Niculescu, locul 61 WTA.

LIVE TEXT HALEP - KANEPI LA US OPEN
Foto: Agerpres

Simona Halep, fără presiune la US Open


Simona Halep începe astăzi săptămânile cu numărul 43 şi 44 pe locul I WTA, perioadă în care va participa la US Open, ultimul grand slam al anului. Jucătoarea română are 2.086 de puncte în plus faţă de ocupanta locului secund, daneza Caroline Wozniacki, la fel ca în ierarhia anterioară.

Halep îşi va păstra locul I WTA indiferent de rezultatele de la US Open, competiţie care se desfăşoară de luni, la New York.

De altfel, Simona Halep este la mai puțin de două luni de istorie. Dacă va rezista încă 7 săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA, constănțeanca o va depăși pe Azarenka în clasamentul săptămânilor petrecute în fotoliul de lider. Dar, mai important, va intra în TOP 10 all-time al săptămânilor petrecute pe prima poziție în lume.

În Top 100 WTA, Mihaela Buzărnescu a coborât de pe locul 20 pe 21, cu 2.068 de puncte, Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 52 pe locul 51, cu 1.065 de puncte. Irina Begu a coborât de pe 58 pe 59, cu 966 de puncte, la fel Monica Niculescu, de pe 61 pe 62, cu 897 de puncte. Ana Bogdan a coborât nouă poziţii, de pe 74 pe 83, cu 785 de puncte.

În Top 200 WTA, Irina Bara a urcat de pe 140 pe 139, cu 440 de puncte, la fel Alexandra Dulgheru, de pe 141 pe 140, cu 437 de puncte.

Irina-Camelia Begu se menţine pe locul 26, cu 2.685 de puncte, fiind jucătoarea română cel mai bine clasată în ierarhia de dublu. Mihaela Buzărnescu este a doua româncă şi la dublu Ea se menţine pe 29, cu 2.550 de puncte. Monica Niculescu se menţine pe 44, cu 1.690 de puncte, în timp ce Raluca Olaru a urcat de pe 52 pe 51, cu 1.400 de puncte. Sorana Cîrstea se menţine pe locul 66, cu 1.162 de puncte, la fel Irina Bara, pe 69, cu 1.122 de puncte.

LIVE TEXT HALEP - KANEPI LA US OPEN
Foto: Agerpres

Clasamentul WTA, la fel ca acum o săptămână


1. Simona Halep (România) 8.061 de puncte;

2. Caroline Wozniacki (Danemarca) 5.975;

3. Sloane Stephens (SUA) 5.482.

4. Angelique Kerber (Germania) 5.305;

5. Petra Kvitova (Cehia) 4.885;

6. Caroline Garcia (Franţa) 4.725;

7. Elina Svitolina (Ucraina) 4.555;

8. Karolina Pliskova (Cehia) 4.105;

9. Julia Goerges (Germania)  3.900;

10. Jelena Ostapenko (Letonia) 3.787.

Sursa: Digi24, Digi Sport, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri